Fri10232020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Žarko Galetin: Ne ponovila se više nikada prošla godina

  • PDF

Neka Nova 2013. godina bude srećna i berićetna za srpsku poljoprivreduZa novosadsku Produktnu berza 2012. godina je bila vrlo neobična. Prema rečima direktora Produktne berze u novom Sadu, prvo polugodište je bio period stabilnih cena, a drugo period naglih skokova kao posledica nezapamćene suše i bitno smanjenih prinosa, pre svega kod kukuruza, soje, suncokreta o šećerne repe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marketing tim dao pun doprinos reputaciji PMF-a

  • PDF

Marketing tim Prirodno matematičkog fakulteta u Novom SaduVeliki rad i brojne aktivnosti, uvek daju rezultate. Primer za ovu tvrdnju je Marketing tim Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji je tokom 2012. godine  dao izuzetan doprinos u podizanju ugleda ove visokoškolske institucije, o čemu svedoči i nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ za postignute rezultate u oblasti visokog obrazovanja. Uoči Nove godine, održan je sastanak Marketing tima, na kome su sumirani rezultati u 2012. godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković, direktor BSC centra: Znanjem do povećanja produktivnosti

  • PDF

Marija Vujaković-Drugu godinu rada Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC, Novi Sad, obeležilo je mnoštvo aktivnosti. Razvijeno je deset novih obuka,  tj. usluga koje ova firma može uspešno da realizuje. Obuke su različitih nivoa, počev od informativnih, gde se stiču osnove o određenoj oblasti, pa do edukativnih, gde polaznici odslušaju nastavu, aktivno učestvuju u procesa obuka, neke vrste treninga u vidu radionica, vežbi. Na kraju obuke, polaznici polažu test i po uspešno položenom testu, dobijaju potvrda, sertifikat, da su  kvalifikovani, recimo, za HACCP administratora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Neda Mimica-Dukić: Kvalitetan student je kruna uspeha rada nastavnog osoblja PMF-a

  • PDF

Prof. dr Neda Mimica-DukićNa Prirodno- matematičkom fakultetu u Novom Sadu trenutno ima 6.000 studenata raspoređenih na 50 studijskih programa, na sva tri nivoa studija. Na akreditovanim studijskim programima se nalazi 5.000 studenata, dok se 1.000 apsolvenata, ubraja u kategoriju tzv. „starih“ studenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NS semena povrća po najvišim standardima

  • PDF

NS semena povrća Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu su upakovana i spremna za prodaju pred nastupajuću prodajnu sezonu. Institut će na tržište plasirati oko 90 sorti povrća u različitim pakovanjima. Semena su upakovana u kesice težine od 0,5 do 4 grama, tzv. „gramaturna“ pakovanja su od 20 i 25 grama, dok su grašak, pasulj, boranija i spanać upakovani u kesice od 250 i 500 grama. Semena cveća biće u pakovanjima od 0,5 do 1 gram. Trgovački brend NS SEME od ove godine sva semena pakuje u novu papirnu ambalažu novog i prepoznatljivog dizajna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Министарство најављује развој млекарског сектора и боље партнерство институција и агробизниса

  • PDF

-У Србији су по броју крава, после Алабаније,фарме најмање, тако да имамо 125.000 фарми са по једном кравом, 80.000 са по две и 50.000 по три краве,а само око 30 одсто млека је прве и екстра класе. Такође, у нашој земљи је по фарми свега 2,8 музних крава, док је тај просек у Европској унији 20.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završen projekat o očuvanju i unapređenju zemljišta pod vinogradima

  • PDF

Od kvaliteta zemljišta u znatnoj meri zavise karakter i ukus vinaU okviru projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Uprave za poljoprivredno zemljište, pod nazivom „Očuvanje i unapređenje zemljišta pod vinogradima Republike Srbije“, a u realizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Laboratorije za zemljište i agroekologiju, održano je pet promotivno-edukativnih skupova. Prezentacije rezultata ovog projekta održane su u centrima vinogradarskih rejona u Republici: Negotinu, Svilajncu, Aleksandrovcu, Nišu i Valjevu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jeleni Karapandžin ocene donele posao na Poljoprivrednom fakultetu

  • PDF

Jelena Karapandžin prima čestitke od dekana Poljoprivrednog fakulteta Milana PopovićaDvadesettrogodišnja Novosađanka Jelena Karapandžin je na Dan Poljoprivrednog fakulteta, 21. novembra  2012. godine, promovisana za najboljeg studenta u generaciji, a nepunih mesec dana kasnije, tačnije u ponedeljak, 17. decembra, dobila je posao u ovoj visokoškolskoj ustanovi i započela nastavničku karijeru kao stručni saradnik na određeno vreme do godinu dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija može da bude velesila u voćarskoj proizvodnji

  • PDF

Prof. dr Zoran KeserovićProf. dr Zoran Keserović, direktor Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Društva voćara Vojvodine, dobio je sve pohvale za organizaciju tradicionalnog, decembarskog skupa voćara, za izbor i kvalitet predavača i raznovrsnost tema koje su zainteresovani slušaoci mogli da čuju u subotu, 15. decembra, u amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta. Pitali smo ga, da li je on lično zadovoljan ovogodišnjim Savetovanjem o unapređenju proizvodnje voća?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Savetovanje o unapređenju voćarske proizvodnje

  • PDF

dipl. ing. Bojana StankovićTradicionalno zimsko Savetovanje voćara u organizaciji Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom sadu i Društva voćara Vojvodine, održano u subotu, 15. decembra, ispunilo je amfiteatar ove novosadske visokoškolske ustanove do poslodnjeg mesta. Teme, kao i uvek, izuzetno interesantne za voćare, ovom prilikom posvećene savremanom uzgoju jabuke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com