Tue10202020

Poslednja izmena:10:02:35 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Prof. dr Milan Popović: Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, institucija od nacionalnog značaja

  • PDF

Prof. dr Milan PopovićVeliko je zadovoljstvo čuti priču „iz prve ruke“ o Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, uz Filozofski fakultet najstarijoj visokoobrazovnoj ustanovi u Vojvodini, koja je počela sa radom 20. novembra 1954. godine. Mi smo imali tu čast da o Poljoprivrednom fakultetu, njegovom razvoju, sadašnjem trenutku i planovima za budućnost, saznamo od prvog čoveka ovog fakulteta prof. dr Milana Popovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fakultet tehničkih nauka promovisao petnaestohiljaditog diplomiranog inženjera

  • PDF

Svečana promocija i dodela diploma master inženjerima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održana je u subotu, 08.12.2012. godine sa početkom u 10 časova u Amfiteatru A2 “Milutin Milanković”, a promovisani su inženjeri iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i računarstva, građevinarstva, saobraćaja, arhitekture, industrijskog inženjerstva i menadžmenta, grafičkog inženjerstva i dizajna, zaštite životne sredine i zaštite na radu, mehatronike i master inženjeri geodezije i geomatike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Đaković : Agropress kao spona između teorije i prakse

  • PDF

Goran Đaković-Zadovoljstvo nam je da i ove godine možemo da nagradimo naše kolege koje su se pokazale u promociji agrarnog novinarstva  i uopšte poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. Ovog puta to su redakcije iz Radio-televizije Vojvodine i Radio-televizije Srbije. Agropress već osam godina radi na promociji agrarnog novinarstva, ali i uopšte poljoprivrede u Srbiji i svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AGROPRESS proslavio osmu godišnjicu uručenjem priznanja najzaslužnijima

  • PDF

Nagrađeni Novosađani Đorđe Simović (levo) i Stevan Davidović u društvu Vesne Jovanović sa RT VojvodinaUdruženje novinara za poljoprivredu AGROPRESS, prigodnom svečanošću upriličenom u Privrednoj komori Srbije, uz prisustvo brojnih članova i prijatelja, obeležilo je osmu godišnjicu postojanja i aktivnog rada. Tom prilikom prisutni su mogli da se upoznaju sa dostignućima AGROPRESS-a u prethodnom periodu, da prisustvuju dodeli priznanja najzaslužnijima u proteklih godinu dana, kao i da uživaju u prijatnom programu i prigodnoj degustaciji rakija PREMIJER, vina Vinarije Bogunović i piva Valjevske pivare, koji su uz Japan Tobacco International bili sponzori ovog lepog događanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Departman u Sremskim Karlovcima lider srpskog vinogradarstva i vinarstva

  • PDF

Prof. dr Zoran Keserović u razgovoru na jednoj od degustacija fakultetskih vina.Pre mesec dana, tačnije drugog novembra 2012. godine, svečano je otvoren renovirani vinski podrum Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu u Sremskim Karlovcima, koji je još davne 1947. godine osnovala Narodna skupština AP Vojvodine.  Šta će to i koliko značiti za dalji razvoj vojvođanskog i srpskog vinogradarstva i vinarstva, koje je tokom minulih godina imalo uspone, padove, a sada se čini da je ponovo na dobrom putu da nađe svoje pravo mesto u privrednom i kulturnom životu naše zemlje?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN Novi Sad: Novi menadžment za nove uspehe

  • PDF

S leva na desno: Filip Kulić, Srđan Kolaković,Rade Doroslovački, Vladimir katić i Dragiša vilotićFakultet tehničkih nauka u Novom Sadu je u maju proslavio 52. godišnjicu postojanja, a 28. septembra dobio novo rukovodstvo, koje sačinjavaju: dekan prof. dr Rade Doroslovački, prodekan za nastavu prof. dr Dragiša Vilotić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Filip Kulić, prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić i prodekan za investicije i saradnju sa privredom prof. dr Srđan Kolaković, i koje će ovu visokoškolsku ustanovu voditi naredne tri godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Sajam zapošljavanja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

  • PDF

Sajam edukacije, prakse i poslova „Moj prvi posao“ u organizaciji Saveza studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu,održan je po prvi put, 21. i 22. novembra 2012. godine. Na svečanom otvaranju, prisutnim gostima obratili su se prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Filip Kulić, član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski, kao i Juvenal Bispo Monteiro, strani investitor, sa zajedničkom porukom da studenti moraju biti ti koji ne samo što svakodnevno uče, već svakodnevno treba da misle na budućnost i da sami traže posao.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Goran Sečujski: Sa idejom preduzetništva treba započeti još u osnovnoj školi

  • PDF

Mr Goran SečujskiMr Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu Novog Sada, imao je čast i zadovoljstvo da otvori Prvi sajam zapošljavanja na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2012/2013. godini, a mi priliku da sa njim porazgovaramo o ovom događaju i drugim temama vezanim za rad i zapošljavanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Filip Kulić: Sa FTN lakše do posla

  • PDF

Prof. dr Filip KulićProf. dr Filip Kulić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju na Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, trogodišnji mandat počeo je radno i žestoko, ne zbog toga što prethodna uprava nije dobro radila, već zato što je u pitanju veliki fakultet (11.ooo studenata, 1.223 zaposlena, 73 akreditovana studijska programa. 13 departmana, 47 katedri, 75 malih i srednjih preduzeća...). Zatekli smo ga na otvaranju Sajma edukacije, prakse i poslova "Moj prvi posao" u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka i zamolili za kratak razgovor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marketing tim za rekordan upis brucoša na FTN

  • PDF

FTN tim na Sajmu knjiga u Novom Sadu 2012.Za postignute uspehe u prethodnoj školskoj godini, Univerzitet u Novom Sadu nagradio je ukupno 917 akademaca, među kojima je gotovo svaki peti bio sa Fakulteta tehničkih nauka sa prosečnim ocenama od 9,5 do 10. Činjenica da su studenti FTN-a među najuspešnijima na Univerzitetu, samo je jedan od razloga što je čak 2000 devojaka i mladića poželelo da budu brucoši 53. generacije, tj. školske 2012/2013. godine, ove izuzetno cenjene visokoškolske i naučne ustanove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com