Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Start-Up Serbia - Nacionalni kup za najbolju ideju u oblasti agrobiznisa

  • PDF

Organski proizvodi sve traženijiKlaster kreativnih industrija Vojvodine, uz podršku Nacionalne Asocijacije Serbia Organica, poziva sve zainteresovane da uzmu učešće u Nacionalnom kupu za najbolju ideju u oblasti agrobiznisa, u okviru projekta Start-Up Serbia. Cilj takmičenja je povezivanje subjekata i povećanje proizvodnje, promovisanje preduzetništva i kreativnosti u agro biznisu, otvaranje dijaloga, edukacija, stvaranje novih usluga i proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragocena iskustva studenata Poljoprivrednog fakulteta sa Oglednog dobra na Rimskim Šančevima

  • PDF

Prof. dr Milan PopovićU okviru projektа "PODIZANJE OGLEDA INTENZIVNOG GAJENJA POLJOPRIVREDNIH KULTURA", koji Pokrаjinski sekretаrijаt zа poljoprivredu, vodoprivredu i šumаrstvo sprovodi u saradnji sa Departmanom zа voćаrstvo, vinogrаdаrstvo, hortikulturu i pejzаžnu аrhitekturu Poljoprivrednog fаkultetа Univerzitetа u Novom Sаdu, uz saradnju sa Društvom voćаrа Vojvodine, za predstavnike medija je 19. juna, na Oglednom dobru za voćarstvo u Rimskim Šančevima, organizovan je Dan trešnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF domaćin prve konferencije o Optometriji

  • PDF

Prilika za nova saznanja i afirmaciju profesije optometristaPMF je domaćin i organizator prve stručne konferencije o Optometriji, jer se nakon skoro 10 godina iskustva u obrazovanju optometrista, pokazala potreba za organizovanjem jednog ovakvog stručnog skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sinergija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu daje sve bolje rezultate

  • PDF

Branislav BogaroškiNa oglednim voćnjacima u Rimskim Šančevima, Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Novi Sad, kao deo projekta ovog fakulteta i Pokrаjinskog sekretаrijаtа zа poljoprivredu, vodoprivredu i šumаrstvo pod nazivom "PODIZANJE OGLEDA INTENZIVNOG GAJENJA POLJOPRIVREDNIH KULTURA", 19. juna 2015. godine, za predstavnike štampanih i elektronskih medija koji prate ovaj sektor, održan je Dan trešnje.
Ovaj događaj je okupio veliki broj profesora, predstavnike vlasti i sedme sile, koji su uz obilazak voćnjaka i stručan razgovor imali prilike da degustiraju plodove trešanja različitog sortimenta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gradonačelnik Miloš Vučević: Novi Sad je grad pristojnih, kvalitetnih ljudi

  • PDF

Miloš VučevićU Novom Sadu, gradu kulture i po mnogima najlepšem gradu u Republici Srbiji, sinoć je počeo XII Interfest, međunarodni festival posvećen vinu. U srcu grada, na Trgu slobode, okupili su se najveći, najpoznatiji, najbolji vinari iz Srbije i regiona, nekoliko hiljada Novosađana, ali i ljubitelja vina iz drugih gradova Srbije i regiona.
Gradonačelnik Novog Sada, gospodin Miloš Vučević, pozdravio je tom prilikom sve učesnike festivala, rekavši da je ovo prava slika grada: veliki broj kulturnih ljudi posvećenih jednom lepom proizvodu – vinu, koje znaju da cene i u kojem umeju da uživaju. On je podsetio Novosađane da imaju mnogo više lepog i kvalitetnog, dobrog, što treba da pokažu u svom gradu, od onoga čega treba da se stide. To što ne valja treba zajedničkim snagama da ispravljamo, a ono što valja da pokazujemo i unapređujemo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej sređena opština

  • PDF

Saša Šućurović (levo)  i Branislav BogoroškiU vreme sve popularnije manifestacije Kad Tisa cveta (12.-14. juna), potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodin Branislav Bogaroški, i predsednik opštine Novi Bečej, gospodin Saša Šućurović, potpisali su ugovor za radove na kanalizacionoj, kanalnoj i vodovodnoj mreži u naseljenim mestima ove banatske opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Bogdanović: Nastavljamo saradnju sa Bean festival timom

  • PDF

Sa dodele nagrada najboljim ekipama-JKP Gradsko zelenilo podržalo je inicijativu za održavanje manifestacije Urban Bean Festa sa željom da se građani Novog Sada vrate Kameničkom parku. Pre toga smo imali Prvomajski uranak sa istim organizatorima (Bean festival tim i Ekocentar Vodomar 05), koji je takođe bio uspešan, pa zato nastavaljamo saradnju i podržavaćemo ovake manifestacije i dalje - izjavo je direktor JKP Gradsko zelenila Aleksandar Bogdanović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Marko Carić: Povezujemo naše studente sa mladima iz celog cveta

  • PDF

Prof. dr Marko CarićDr Marko Carić, dekan i redovni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, Privredne akademije u Novom Sadu, jedan je od domaćina pri poseti meksičkog ambasadora u Srbiji, njegove ekselencije José Evaristo Ramón Xilotl Ramíreza, koji je u sredu, 10. juna, pred punim amfiteatrom Univerziteta Privredna akademija Novi Sad održao predavanje na temu "Uvod u odnose Srbije i Meksika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dejan Mihailović: Srbija u mnogo čemu slična Meksiku

  • PDF

Prof. dr Dejan MihailovićFakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK), 10. juna, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, Univerziteta privredna akademija u Novom Sadu, ugostio je meksičkog ambasadora u Srbiji, njegovu ekselenciju José Evaristo Ramón Xilotl Ramíreza, koji je tom prilikom održao predavanje na temu "Uvod u odnose Srbije i Meksika". Ne manje zapaženo bilo je i uvodno predavanje dr Dejana Mihailovića, profesora i istraživača na Instituto Tecnologico de Monterrey u Siudad Meksiku, koji već 26 godina živi u Meksiku. Kada se dodaju dve godine provedene u Brazilu, gde je radio kao gostujući profesor, može se reći da su studenti sa FIMEK-a imali pravo zadovoljstvo da čuju reč vanrednog poznavaoca meksičkih i srpskih prilika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Marijana Carić: Znanje i iskustvo treba skupljati po celom svetu, a primeniti ga u svojoj zemlji

  • PDF

Obraćanje prof. dr Marijane CarićPosle ovogodišnjih gostovanja: ambasadora SAD u Republici Srbiji njegove ekselencije gospodina Majkl Kirbija, ambasadora Republike Hrvatske u Republici Srbiji, njegove ekselencije gospodina Gordana Markotića, ambasadorke Republike Francuske u Republici Srbiji, njene ekselencije gospođe Kristin Moro, 10. juna u amfiteatru Pravnogh fakulteta za privredu i pravosuđe, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, predavanje je održao ambasador Meksika u Srbiji, njegova ekselencija José Evaristo Ramón Xilotl Ramírez.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com