Wed10282020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić: Agrarni budžet prilagoditi potrebama sredine

  • PDF

Radovan Bulajić-Ideje nove opštinske vlasti u Zrenjaninu je da agrarni budžet, koji nije mali, prilagodi potrebama sredine.Pokušavamo da sve opštinske organe da neki način naviknemo na takav način razmišljanja. Da ne tražimo stalno pomoć od države, da ne kukamo stalno šta će nam dati Republika a šta Pokrajina, nego da pare koje imamo iskoristimo najracionalnije i da nam se te pare, na neki način vrate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TOPSRBIJI priznanje Novosadskog sajma

  • PDF

TOPSRBIJA u štampanom i elektronskom izdanju predstavila NAJBOLJE IZ SRBIJE„Poštovani Mihailo,

Zahvaljujem Vam se u svoje lično ime i u ime Novosadskog sajma, na podršci koju ste nam pružili aktivnim praćenjem događaja na protekloj manifestaciji.

U prilogu su Sajamske informacije i linkovi emisija o proteklim sajmovima.

Ujedno koristim priliku da Vas pozovem na saradnju za Sajam LORIST2013. koji će se održati od 1. do 6. oktobra na Novosadskom sajmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u finalu takmičenja iz međunarodnog humanitarnog prava

  • PDF

Jedanaesto po redu Moot Court takmičenje iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava (MHP)  održalo je od 28. septembra do 1.oktobra 2012. godine , u prostorijama Crvenog krsta Srbije. Na takmičenju su svoje znanje i razumevanje međunarodnog humanitarnog prava testirali studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, Fakulteta za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove, kao i studenti Univerziteta u Beogradu sa Fakulteta političkih nauka, Fakulteta bezbednosti, Vojne akademije i Pravnog fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uz završetak Jesenjih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu

  • PDF

Zavesa na prvoj u nizu jesenjih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu pod nazivom LORIST i Sajam turizma, u okviru koje je bilo čak 6 sajmova, je spuštena. Završilo se efektno, poslednjeg dana na manježu sajma dodelom nagrada najboljim grlima i njihovim vlasnicima u okviru HorseVillea, u istom stilu kako je bilo sve vreme trajanja LORIST-a u hali 1 i 3, prvog i drugog dana na Sajmu turizma i sve vreme trajanja veličanstvenog i jedinstvenog HorseVillea.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Vidoje Vujić: Ne gledajmo više u retrovizor, već u budućnost

  • PDF

Prof. dr Vidoje Vujić u razgovoru sa Elizabetom BerčekBez obzira da li putovanja imaju karakter obrazovanja kod mlađih, ili isustva kod starijih, ona uvek predstavlju radost kretanja u nekom pravcu.

Upravo je taj doživljaj radosti bio prisutan na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, gde se od 17.-30. septembra, u hali Master okupila elita domaćeg turističkog potencijala kao i zemalja iz regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ištvan Pastor: Odajem priznanje Novosadskom sajmu na uspešnoj organizaciji

  • PDF

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, obišao je danas štandove na 45. Međunarodnom sajmu lova, ribolova i sporta – LORIST i Sajmu turizma na Novosadskom sajmu. Gospodin Pastor je pre toga prisustvovao Prvom skupu turističkih vodiča Vojvodine čije je održavanje sa zadovoljstvom podržao jer smatra da su obrazovani, kvalitetni i poletni turistički vodiči ono bez čega se ne može govoriti o ozbiljnijem uzletu turizma u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji. Nakon obilaska sajma, vidno zadovoljan viđenim, obratio se novinarima na kratkom brifingu upriličenom na štandu JP “Vojvodinašume”:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Plesom lipicanera, otvoren ovogodišnji HorseVille

  • PDF

Veličanstvenom predstavom grupe „Lipicanerska barokna raskoš“ iz Samobora u Hrvatskoj, drugog dana jesenjih međunarodnih sajmova LORIST 2012, u sredu 26. septembra u 17 časova, otvoren je Treći međunarodni sajam konjarstva “HorseVille”, jedan od šest sajmova iz ovog programa. Prelepo vreme izmamilo je na tzv. Trg propinjanja na Novosadskom sajmu nekoliko stotina gledalaca koji su uživali u čudesnom plesu i predstavi sa kojima, lipicanerima, a sve to začinjeno prigodnom, baroknom muzikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ekskluzivni intervju sa Martom Takač za WWW.TOPSRBIJA.COM

  • PDF

Marta TakačPrvog dana jesenjih sajmova LORIST 2012. na Novosadskom sajmu, Javno preduzeće "Vojvodinašume" je potpisalo ugovor o saradnji sa lovno-turističkom agencijom "Diana-Limpopo" iz Danske, koji će omogućiti dolazak stranih lovaca na lovišta u Vojvodini. O tome i o nastupu JP “Vojvodinašume” na ovogodišnjem sajmu u ekskluzivnom intervjuu za elektronski časopis www.topsrbija.com, direktorka Marta Takač kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski jesenji sajmovi u znaku jubileja

  • PDF

Jesenji sajmovi LORIST 2012., otvoreni su u utorak, 25. septembra u Novom Sadu. Nakon pozdrava dobrodošlice direktora  Sajma Gorana Vasića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, čast da posle uvodnog govora otvori ovogodišnju sajamsku manifestaciju, pripala je državnom sekretaru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprirvrede Danilu Goluboviću. Potom su visoki gosti obišli štandove izlagača i sa mnogima od njih se zadržali u dužem razgovoru. Po završetku, uobičajeno, priređen je brifing za novinare, uz pokaznu vežbu mogućnosti mehanizacije JP “Vojvodinašuma”, koje je predstavilo najnovije mašine u radu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danilo Golubović: Lovstvu Srbije dati mesto koje zaslužuje

  • PDF

Danilo GolubovićLovstvo u Srbiji ima mnogo problema i neophodna je izmena Zakona o lovstvu, koji ima određene nedostatke, izjavio je na otvaranju 45. međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta LORIST državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Danilo Golubović i nastavio:
-Lovstvo Srbije ima veliku perspektivu, ne samo kao privredna grana, ne samo potencijal za zapošljavanje u ruralnom područjima i ruralnim turizam, nego i kao nešto što može da doprinese, a znamo da nekada i jeste, značajnoj diplomatskoj aktivnosti naše zemlje u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com