Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Vesti iz Zadružnog saveza Vojvodine

  • PDF

Mr Jelena Nestorov i prof. dr Radovan Pejanović            Mr Jelena Nestorov slavodobitnik je priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" - nagrade ustanovljene 2000. godine u sklopu projekta "Put ka vrhu", pod pokroviteljstvom Privredne komore Vojvodine i u saradnji Novosadskog univerziteta, Javnog servisa RTV Vojvodine i Media Inventa d.o.o. Nagradu predsednici Zadružnog saveza Vojvodine uručio je predsednik Komisije za dodelu priznanja, prof dr Radovan Pejanović, nekadašnji rektor Novosadskog univerziteta, a sada predsednik Nadzornog odbora fonda za nauku Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Marko Carić laureat Povelje Kapetan Miša Anastasijević

  • PDF

Prof. dr Marku Cariću priznanje su uručili prof. dr Radovan Pejanović (levo) i Vlado Markanović            Za dosadašnji uspeh i postignuća prof dr Marko Carić, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), Univerzitet Privredna akademija Novi Sad, dobitnik je ovogodišnje Povelje „Kapetan Miša Anastasijević“ za razvoj visokoškolskog obrazovanja, čime se našao u grupi među 20 izuzetnih pojedinaca koji su svojim primerom doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK domaćin tribine o ženskom preduzetništvu i privrednom razvoju

  • PDF

Zajednički snimak učesnika tribine            Tribina pod nazivom: "Žensko preduzetništvo i privredni razvoj“ održana je u petak, 15. decembra 2023. godine u amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Tribina je deo projekta u organizaciji udruženja „Asistent“, podržanog sredstvima iz budžeta grada Novog Sada - Gradske uprave za privredu i FIMEK-a. Opšti cilj projekta je unapređenje znanja o poreduzetništvu i mogućnostima koje ono pruža ženskom delu radno sposobne populacije Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jačanje digitalne komunikacije o održivosti u turizmu i kulturi između SAD-a i Srbije

  • PDF

Profesori i studenti novosadskog univerziteta u poseti Univerzitetu Južna Florida u novembru 2022. godine            Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu sprovodi jednogodišnji projekat "Jačanje digitalne komunikacije o održivosti u turizmu i kulturi između SAD-a i Srbije" finansiran od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u okviru programa saradnje univerziteta. Ova aktivnost se nadovezuje na prošlogodišnji projekat Ambasade prevođen Univerzitetom Južne Floride koji se fokusirao na upotrebu informacionih tehnologija za razvoj kulturnog turizma između SAD-a i Srbije. Tada je ustanovljeno da se viđenje održivosti i njenog značaja u kontekstu turizma i kulture razlikuje između ove dve države.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poslovni rezultati PKV na kraju kalendarske 2023. godinu

  • PDF

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine    - Sva vrata su Vam otvorena, svetla upaljena, kao u vašem domu, jer takvom dobrodošlicom Privredna komora Vojvodine (PKV) dočekuje svoje goste - istakao je na početku pozdravnog govora, Boško Vučurević, predsednik PKV na tradicionalnom skupu organizovanom krajem godine, koji ova značajna privredna institucija priređuje za privrednike, partnere i svoje saradnke, te predstavnike sedme sile.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srednja škola Svetozar Miletić: Za dobrog kuvara kuvar osim znanja važna je i praksa

  • PDF

Zoran Okulić            Hrana, univerzalno kulturno iskustvo i društveni fenomen danas se posmatra sa aspekta savremenih filozofskih i stvaralačkih/umetničkih principa, dok se gastronomija smatra interdisiplinarnom naukom tesno povezanom sa medicionom, tehnologijom, higijenom... Povezanost gastronomije najizraženija je sa turističkom privredom. Jedan od razloga procvata gastro turizma je što svaki turista jednu trećinu svog budžeta troši na hranu, i što raste broj „putnika“ čiji je glavni razlog putovanja sticanje kulturološkog, socijalnog i estetskog iskustva upoznavanja jedne destinacije posredstvom hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodina na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

  • PDF

Visoke zvanice u poseti štandu Privredne komore Vojvodine            Iz godine u godinu potvrđuje se značaj rada Privredne komore Vojvodine (PKV), institucije koja spaja i povezuje privredne subjekte kroz brojne aktivnosti u kojima preuzima aktivnu ulogu lidera.
            - Prošle godine se pokazalo dobrim, a ove se to i potvrdilo, da je samostalan nastup Sajma turizma bio pun pogodak. Posećuju ga oni koji znaju šta hoće da vide, šta da nađu, koje ukuse da probaju i smatram da je ovo još jedna uzlazna stepenica u razvoju ove sajamske manifestacije - primećuje Branislav Mamić, sekretar Sektora usluga, srećan zbog prijatelja sa sajma, ali i zbog Komore, koja je ove godine u jednom neobično „poslovnom minimalizmu“, imala zapažen nastup sa preko 30 izlagača na svom štandu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrada za životno delo profesorki Ružici Igić sa PMF-a

  • PDF

Prof. dr Marija Sakač, potpredsednica Upravnog odbora UUNNV, prof. dr Miodrag Zlokolica, sekretar Upravnog odbora UUNNV, prof. dr Ružica Igić, dobitnica nagrade, prof. dr Marijana Ačanski, predsednica Upravnog odbora UUNNV            Prof. dr Ružici Igić, sa Departmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine uručilo je godišnju nagradu za “Životno delo”u oblasti prirodno-matematičkih nauka u četvrtak, 23. novembra 2023. godine, u prostorijama novosadskog PMF-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mogućnost konkretne saradnje uspostavljene na Regionalnom poslovnom forumu

  • PDF

Pierre Kushly, predsednik Privredne komore Val-d'Oise i Boškom Vučurević, predsednik PK Vojvodine            VI Regionalni poslovni forum podrške privrednom razvoju svečano otvoren u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) 22. novembra, otvorio je nove teme i ponudio konkretna rešenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VI Regionalni poslovni forum u Novom Sadu - mesto susreta, dogovora i poslovne saradnje

  • PDF

Sa foruma u Privrednoj komori Vojvodine    Uz učešće preko 140 kompanija iz 15 zemalja u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) otvoren je Regionalni poslovni forum koji po šesti put organizuje Skupština AP Vojvodine u partnerstvu sa Skupštinom evropskih regija (AER), najvećom evropskom međuregionalnom mrežom, Privrednom komorom Vojvodine (PKV), Razvojnom agencijom Vojvodine, Fondom Evropski poslovi i Evropskom mrežom preduzetništva, koje pružaju podršku razvoju malih i srednjih preduzeća doprinoseći poboljšanju ekonomske klime za poslovanje i nove investicije. U žiži razgovora ovog puta su se našle: poljoprivreda i prehrambena industrija, cirkularna ekonomija, zelena agenda, informacione i komunikacione tehnologije, važne, a pre svega aktuelne za razvoj AP Vojvodine, regiona, pa i sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com