Tue08112020

Poslednja izmena:10:31:27 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Dragica Ristić: Poljoprivredna škola u Futogu, škola zdravog života

  • PDF

Dragica Ristić sa učenicima škole            Poljoprivrdna škola sa domom učenika u Futogu, siturana u dvorcu koji je podigao grof  Andreas Hadik 1777., je srednja stručna škola koja regrutuje mlade stručnjake iz oblasti poljoprivrede. Ova škola nalazila se među organizatorima Futoške kupusijade, 2019. godine održane XX put, manifestacije posvećene posebnoj vrsti brendiranog kupusa sa nazivom Futoški kupus, čija je tradicija proizvodnje na ovom prostoru duga dva i po veka (prema pisanim dokumentima od 1760).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Mirko Kulić: Mladi besednici, jedni od heroja sadašnjice

  • PDF

Prof. dr Mirko Kulić            U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe  Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u utorak 19. novembra, održano je deseto, jubilarno takmičenje u „Besedništvu“, na kojem su pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu svoje besede govorili maturanti novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Laza Kostić“ , Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazije „Smart“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Primena genetike u zaštiti biodiverziteta

  • PDF

Fruške Terme u Vrdniku            U Srbiji će naredna tri dana boraviti naučnici iz 20 evropskih zemalja, ali i genetičari iz Turske, Izraela i Jordana. Članovi tima Laboratorije za genetiku, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, doc. dr Nevena Veličković i asistent Milomir Stefanović, u okviru Evropskog projekta G-BiKE organizuju sastanak eminentnih stručnjaka sa temom: Primena genetike u zaštiti biodiverziteta. Sastanak će se održati 21 - 22. novembra 2019. u novootvorenom kompleksu „Fruške Terme” u Vrdniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JUBILARNO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

  • PDF

Zajednički snimak organizatora i učesnika Besedništva            Deseto, jubilarno takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 19. novembra 2019. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede učenika koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Laza Kostić“ , Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazije „Smart“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvarena Informaciona Kancelarija Trgovinske i industrijske komore Budimpešte u Novom Bečeju

  • PDF

Sa otvaranja kancelarije u Novom Bečeju            Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i Bornemisa Mikloš (Bornemissza Miklós), potpredsednik Međunarodnog Kolegijuma i potpredsednik Trgovinskog sektora kao i poverenik Komore za saradnju sa zapadnim Balkanom Trgovinske i industrijske komore Budimpešte, u ponedeljak, 19. novembra 2019. godine, su uz prisustvo velikog broja gostiju iz AP Vojvodine i Mađarske i medija, zvanično proglasili početak rada Informacione Kancelarije budimimpeštanske trgovinske i industrijske komore u Novom Bečeju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Delegacija Privredne komore Vojvodine u poseti Kraljevini Maroko

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji komora Vojvodine i Kazablanke            Delegacija Privredne komore Vojvodine (PKV), koju su predvodili predsednik PKV Boško Vučurević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, boravila je u radnoj poseti Kraljevini Maroko od 10. do 14. novembra 2019. godine. Privrednu delegaciju činili su predstavnici kompanija iz poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije, metalskog kompleksa i turističkog sektora. Poseta je organizovana uz podršku Ambasade Kraljevine Maroko u Republici Srbiji i Ambasade Republike Srbije u Kraljevini Maroko i rezultat je višemesečnih priprema PKV i partnera u Maroku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na seminaru o Međunarodnom humanitarnom pravu

  • PDF

Studenti su se teorijski i praktično upoznali sa aktivnostima Crvenog krsta Srbija            Studenti četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu - Aleksander Jurkovnik, Milan Cvejanov i Đorđe Milić, učestvovali su na seminaru i radionici o Međunarodnom humanitarnom pravu koja je održana 13. i 14. novembra 2019. godine u organizaciji Crvenog krsta Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešni poslovni susreti vojvođanskih i grčkih privrednika na Drugom turističkom forumu u Solunu

  • PDF

Na sajmu Filoksenia potvrđena dobra saradnja Grčke i Srbije            Drugi Turistički forum Grčka-Srbija-Republika Srpska pod nazivom „Otkrijte nove turističke destinacije“ održan je u subotu, 9. novembra 2019. godine u Kongresnom centru „Ioanis Velidis“,  u okviru  Međunarodnog sajma turizma „Filoksenia“ u Solunu,  Republici Grčkoj, a u organizaciji Grčko-srpske privredne komore za industriju, turizam i mala i srednja preduzeća Severne Grčke, uz podršku Privredne komore Vojvodine (PKV),  Privredne komore Republike Srpske i Opštine Preveza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej i Budimpešta proširuju privrednu saradnju

  • PDF

žetva u Novobečejskom ataru            Svečano otvaranje Informacione  Kancelarije Trgovinske i industrijske komore Budimpešte u Novom Bečeju biće održano u ponedeljak, 18.novembra 2019. godine u 12 časova u Novom Bečeju u prostorijama nekadašnje vranjevačke opštine (adresa: Rajka Rakočevića br. 15 Novi Bečej).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Carlsberg donirao mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja mini pivare            U cilju unapređenja nastave i naučnoistraživačkog rada Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, kompanija Carlsberg Srbija donirala je mini pivaru koja će studentima Fakulteta, a pre svega studijskog područja Prehrambena biotehnologija, omogućiti bolji uvid u celokupan postupak proizvodnje piva. U prisustvu značajnog broja zvanica iz republičke vlade, ambasade Danske u Srbiji, obrazovnih i naučnih institucija i lokalne samouprave, mini pivaru su 30.10.2019. godine svečano otvorili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor kompanije Carlsberg Srbije Vladimir Vava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com