Wed02012023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Završna manifestacija projekta Energija je svuda oko nas

  • PDF

Ovogodišnji dobitnici prve nagrade - OŠ Predrag Kožić iz Dubovca u društvu organizatora manifestacije            Završna manifestacija projekta ,,Energija je svuda oko nas 2021.’’, objava rezultata i dodela nagrada, ove godine održana je online, putem Zoom aplikacije 25.1.2022. godine na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Ovogodišnji dobitnici prve nagrade u okviru projekta „Energija je svuda oko nas" su učenici Osnovne škole „Predrag Kožić" iz Dubovca i Srednje elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin" iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekt TOURCOMSERBIA

  • PDF

Sa online sastanka povodom novog projekta PMF-a            Fond za nauku Republike Srbije odobrio je projekt TOURCOMSERBIA (Tourism destination competitiveness - evaluation model for Serbia). Ovaj ambiciozni projekt je od velikog značaja za kontinuirano merenje i nadgledanje sveukupne konkurentnosti turizma Srbije što je posebno važno i za unapređenje turizma kao rastuće ekonomske aktivnosti naše zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deset projekata za desetku novosadskom PMF-u

  • PDF

Prof. dr Daanijela Rajter Ćirić i prof. dr Lazar Lazić

            Povodom početka projekta TOURCOMSERBIA koji će trajati narednih 36 meseci, održan je online sastanak predstavnika novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, nosioca projekta sa 7 članova tima i Univerziteta Singidunum, učesnika u projektu sa 5 članova tima. Sastanku je između ostalih, prisustvovala i prodekanica za finansije i organizaciju PMF-a, prof. dr Danijela Rajter Ćirić, koja se obratila sledećim rečima:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razvojni potencijali zadrugarstva u 2022. godini

  • PDF

Obraćanje mr Jelene Nestorov Bizonj            Konferencija „Razvojni potencijali zadrugarstva u 2022. godini“ održana je nedavno u Kalni, Etno selo Stara Planina, u organizaciji Zadružnog saveza Srbije, Zadružnog saveza južne Srbije i redakcije Agro Jug-a. Tokom konferencije, održane su dve panel diskusije vezane za aktuelnosti u zadrugarstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Imperativi razvoja vojvođanskog zadrugarstva

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj u radnoj poseti ZZ Agročoka            Nakon osamanaestogodišnjeg obavljanja funkcije sekretara Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), mr Jelena Nestorov Bizonj došla je na čelo ove asocijacije u toku 2021. godine. Upućena u sve sfere zadrugarstva Vojvodine i Srbije, nastavila je misiju svog prethodnika, Radislava Jovanova, trudeći se da opravda podršku zadrugara. To je podrazumevalo mnogo akcije na terenu prema nadležnim državnim organima, privrednim i neprivrednim institucijama, tamo gde je bilo potrebe da ZSV zastupa i zaštiti interese zadruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privreda ne sme da stane

  • PDF

Obraćanje Boška Vučurevića na Danu voćara 2021            Unapređenjem ekonomske saradnje sa inostranstvom, pruženjem informativno-analitičke podrške, podsticanjem izvoza, uključivanjem domaćih kompanija u međunarodne trgovinske tokove, kao i učešćem u kreiranju Zakona i propisa značajnih za privredu, Privredna komora Vojvodine (PKV) je u prethodne dve zahtevne godine, opravdala svoju ulogu zastupnika interesa svojih članova i podsticanja privrednih aktivnosti. U cilju pružanja mogućnosti privrednim subjektima da bolje, efikasnije i potpunije ostvaruju svoje interese i prava PKV je u prethodnom periodu nastavila povezivanje sa naučnim i obrazovnim institucijama, motivišući primenu novih tehnologija i znanja u savremenom poslovanju i proizvodnji. Tome je, po rečima Boška Vučurevića, predsednika PKV, doprinelo, pre svega, umrežavanje poslovnih, kvalitenih i razvoju sklonih institucija i pojedinaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Učešće predstavnika Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu na svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai

  • PDF

Prof. dr Marko Carić i doc. dr Marijana Mladenov            Rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Marko Carić, i rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta i prodekan za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, doc. dr Marijana Mladenov, učestvovali su na 4. tematskoj nedelji „Znanje i učenje“ u okviru svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rezultati kreiraju budućnost

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević            Sa velikim ponosom se prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu osvrnula na rezultate postignute tokom neobične, ali izuzetno uspešne 2021. godine, u svim segmentima naučnog i obrazovnog rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O podršci kreativnih vrednosti u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Dragana Milošević i Boško Vučurević na KZN u PKV            Konferencije na temu „Podrži kreativne vrednosti“, održana u u četvrtak, 16.12. u Privrednoj komori Vojvodine.
            Pozdravljajući učesnike panel-diskusija, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, obratila se u uvodnom delu i istakla da je sintagma kreativne industrije, koja je suština ovog skupa, sama po sebi kontradiktorna jer je čine dve naoko potpuno suprotne reči - prva podrazumeva imaginaciju, misaonost i inovativnost, a druga jednoličnost, nemaštovitost i hladnu racionalnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ko-kreacija: način za uključenje potrošača u razvoj prehrambenih proizvoda

  • PDF

Učesnici radionice Cirkularna ekonomija na Zapadnom Balkan            Koncept cirkularne ekonomije je prepoznat kao ključan za ekonomski post Covid oporavak, a potrošači sa svojim svakodnevnim izborima su prepoznati kao osnova cirkularne ekonomije. S tim u vezi, a uzimajući u obzir i potrebu za promovisanjem odgovorne potrošnje i poboljšanje upravljanja otpadom, kao i uzimajući u obzir trendove koji su uočeni tokom Covid pandemije u vezi sa naručivanjem hrane za poneti, Univerzitet u Varšavi je osmislio standardizovani koncept za generisanje ideja o novim konceptima pakovanja hrane za dostavu koji zadovoljavaju specifične zahteve potrošača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com