Tue08112020

Poslednja izmena:10:31:27 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Počeo Drugi Regionalni poslovni forum u Novom Sadu u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa Poslovnog foruma u Privrednoj komori Vojvodine            Drugi Regionalni poslovni forum, u organizaciji Autonomne pokrajine Vojvodine i Skupštine evropskih regija, a u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine, Novosadskim sajmom i Evropskom mrežom preduzetništva,  danas je u PKV otvorio potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica, koji je i potpredsednik Skupštine evropskih regija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Virtualni i kulturni turizam povezuju region

  • PDF

Zajednička fotografija učesnika studijskog obilaska terena            Značajan iskorak ka modernijem poslovanju upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija načinjen je ViCTour (Virtual and Cultural Tourism) projektom Interreg - IPA CBC Croatia - Serbia. Program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020 ima za cilj unapređenje kulturnog turizma razvojem prepoznatljivog vizuelnog identiteta regije, unapređenje turističke promocije destinacije Srijema/Srema, kao i njene vidljivosti putem holograma, interaktivnih totema, multimedijskih audio i virtuelnih vodiča.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Finale projekta Jaka žena - snažno selo

  • PDF

Detalj sa obuke učesnika u projektu BSC centra            Projekat „Jaka žena - snažno selo" pokrenuo je Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju - BSC Novi Sad u nameri da njihovim osamostaljivanjem doprinese poboljšanju položaja žena u seoskim sredinama. Ovogodišnjim projektom obuhvaćeno je 14 vojvođanskih udruženja sa planovima o unapređenju svojih delatnosti u okviru društva, a BSC je organizovao obuke i edukacije kako bi lakše ostvarile svoje ciljeve. Pored medijskog predstavljanja svakog udruženja, sa ciljem upoznavanja šire javnosti sa njihovim aktivnostima, projekat će biti završen Donatorskim fruštukom, 15. oktobra, na Međunarodni dan seoskih žena, kojem će prisustvovati sva udruženja, učesnici projekta, i potencijalni donatori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Regionalni poslovni forum u Privrednoj komori Vojvodine 1. oktobra

  • PDF

PKV u godini jubileja organizuje još jednu međunarodnu konferenciju            Zvanično otvaranje i plenarno zasedanje Drugog Regionalnog poslovnog foruma u Novom Sadu održaće se u utorak, 1. oktobra 2019. godine sa početkom u 10.00 časova u Privrednoj komori Vojvodine - Master centar Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, III sprat, sala broj 13, u organizaciji Autonomne pokrajine Vojvodine i Skupštine evropskih regija, a u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine, Novosadskim sajmom i Evropskom mrežom preduzetništva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deseta Noć istraživača 27. septembra, kroz znanje daje moć

  • PDF

Najava spektakla u 29 gradova u Srbiji            Evropska noć istraživača održaće se u našoj zemlji po jubilarni, deseti put 27. septembra, a ovoj naučnoj avanturi pridružiće se najveći broj gradova do sada - čak 29! Svi sadržaji su, kao i prethodnih godina besplatni, dok će se druženje u pojedinim gradovima nastaviti i u subotu, 28. septembra od 16 do 20 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisan Savet za zanatstvo, stare zanate i preduzetništvo Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Detalj sa konstitutivne sednice Saveta            Konstitutivna sednica Saveta za zanatstvo, stare zanate i preduzetništvo pri Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je danas u PKV, u cilju afirmacije zanatstva kroz samozapošljavanje, razvoj preduzetničkih ideja i zaštitu kulturnog nasleđa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine na sajmu INTERAGRO2019 u Bijeljini

  • PDF

zajednički snimak predstavnike domaćina i Vojvodine            Privredna komora Vojvodine (PKV), kao partner 18. Međunarodnog poljoprivrednog sajma „INTERAGRO2019“ u Bijeljini, Republika Srpska, čiji je organizator AD  „Grad“ Bijeljina, i ove godine sa privrednicima iz AP Vojvodine od 20. do 22. septembra 2019. godine predstavlja vojvođansku privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spremni na I-generaciju u organizaciji novosadskog PMF-a

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja konferencije            Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu je međunarodna konferencija o istraživanju fenomena turizma, slobodnog vremena, hotelijerstva, lovnog turizma, gastronomije i multidisciplinarnih oblasti kao što su događaji, kongresna industrija, preduzetništvo u ugostiteljstvu, kreativne industrije i slično.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Senzorska analiza u svrhu određivanja tradicionalnog i standardnog kvaliteta

  • PDF

Senzorska analiza jednog od proizvoda            Projekat „Tradicionalni i standardni kvalitet - TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) realizuje se u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije koji podržava razvoj stabilnog regiona okrenutog saradnji pod sloganom „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost“. Projekat „TASQ“ otpočeo je sa realizacijom 1. jula 2018. godine i završava se 30. juna 2020. godine. Ukupna vrednost projekta je 414 754,82 EUR, a  iznos sredstava koje Evropska unija (IPA) ulaže u ovaj projekat je 352 541,60 EUR.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF Škola za zaštitu životne sredine - Water Workshop KVALITET VODA

  • PDF

Česma četiri lava u Sremskim Karlovcima            Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Udruženje za unapređenje zaštite životne sredine „Novi Sad“, Fondacija „Docent dr Milena Dalmacija“, organizatori su ovogodišnje, 23. po redu Water Workshop škole, koja se dešava od 18. do 20. septembra na PMF-u. Centralne teme su: problemi i rešenja za održivo snabdevanje vodom za piće i prečišćavanje i kontrola kvaliteta otpadnih voda. Svečano otvaranje je u sredu, 18. septembra u 10,00 časova, amfiteatar A1 na Departmanu za biologiju i ekologiju. U okviru skupa, biće organizovana i tri okrugla stola (panel diskusije) na teme: Od monitoringa do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda; Inovacione tehnologije prečišćavanja otpadnih voda i Primena PILOT istraživanja u okviru planova za bezbedno snabdevanje vodom za piće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com