Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Dragan Jovanović : Topoli potrebni investitori koji će se oslanjati na kooperante

  • PDF

Dragan Jovanović- Danas je 60 godina od osnivanja Poljoprivrednog kombinata „Oplenac“ i njegov novi početak. Posle dve neuspešne privatizacije, usledila je treća i uz malu pomoć lokalne samouprave i dobrih investitora rađa se jedna kompanija koja u narednom periodu, neće biti samo oslonac razvoja Topole, već čitave Šumadije. Uz povećanje kapaciteta vinarije, planira se izgradnja hotela, izgradnja moderne destilerije za proizvodnju žestokih akloholih pića, sušara i drugo - rekao je gospodin Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola, na obeležavanju jubleja PIK „Oplenac“, upriličenom 23. aprila, uz prisustvo brojnih zvanica iz crkvenog, političkog, privrednog i kulturnog život Srbije, stranih diplomata i brojnih građana Topole i njihovih gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Branka Lazić: Vera i upornost se isplatila

  • PDF

Prof. dr Branka LazićDoajen organske proizvodnje u Srbiji, profesor emeritus dr Branka Lazić, pozdravila je održavanje prodajno-izložbene manifestacije, Dana organskih farmi, u organizaciji Udruženja „Organski sad - Novi Sad“ u nedelju, 17. aprila na Mitinom salašu na Čeneju, nedaleko od Novog Sada. Tim povodom ona je održala edukativnu radionicu o postupku sadnje proletnjih kultura i predavanje o principima organske proizvodnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Maurizio Valla: Srbija ima dobar kvalitet poljoprivrednih proizvoda, problem je u nečem drugom

  • PDF

Dr Maurizio VallaPovodom zajedničke promocije osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad i Zadružnog saveza Vojvodine, 8. aprila u Centrali DDOR Novi Sad, odražan je radni skup sa poljoprivrednicima. Saradnja započeta potpisivanjem Protokola 2014. imeđu DDOR-a i ZSV rezultirala je nizom susreta sa poljoprivrednim proizvođačima koji su imali za cilj da predoče mogućnosti konkretnog podizanja udela osiguranja poljoprivedne proizvodnje u agraru, ali i povećanje svesti o njegovoj neophodnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković o planovima BSC Informativnog centra za 2016

  • PDF

Marija VujakovićInformativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju - BSC Informativni centar u Novom Sadu, osnovan je 2009. godine od strane AP Vojvodine, kao ustanova za pružanje informativnih, savetodavnih i drugih usluga u oblasti standardizacije, izvođenje obuka i sertifikaciju osoba, u cilju zadovoljenja potreba korisnika i obezbeđenja potvrde o njihovoj kompetentnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Simić: Zasavica, savršen svet prirode na jednom mestu

  • PDF

Slobodan SimićRano proleće je ove godine izneverilo i u Specijalni rezervat prirode „Zasacicu“ stiglo po kalendaru, ni ranije ni kasnije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleks Bermet i još pet laureata - Stvaratelji za stoljeće 2015

  • PDF

Aleks Bermet u sremačkoj nošnji na dodeli priznanja u DubrovnikuOd 4. do 6. marta 2016. godine, u Dubrovniku je održan Regionalni Summit preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope pod nazivom „300 NAJBOLJIH“ u okviru kojeg je održana svečanost na kojoj su uručena priznanja i nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petar Mamula: Razmena iskustva o pitanjima agrara dragocena za zemlje zapadnog Balkana

  • PDF

 Petar Mamula (desno) sa Marijom i Milanom JovičićemDvodnevni međunarodni naučni skup na temu agrobiznisa i turizma - MAK 2016, održan 29. i 30. januara u hotelu "Grand" na Kopaoniku, u organizaciji Opštine Raška i Etno centra "Gegula" iz Kraljeva, u potpunosti je uspeo jer je na jednom mestu okupio i ukrstio različita mišljenja, iskustva, stručnjaka iz agrara i turizma, iz različitih miljea koji se sa različitih aspekata bave ovim oblastima. Oko sto stručnih i naučnih radova pristiglo je iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore ovom skupu dalo je dodatnu “težinu”, a svojim prisustvom su ga uveličali gosti iz Italije, Republike Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Rumunije... Skup je pratila i konzul Republike Kube, gospođa Melba Rosa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Javor Radovanković: Autohtonim poljoprivrednim proizvodima Srbija može da osvoji svet

  • PDF

 Javor RadovankovićU našem najpoznatijem planinskom centru - Kopaoniku, u hotelu "Grand", 29. i 30. januara, u organizaciji Opštine Raška i Etno centra "Gegula" iz Kraljeva, održana je Međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2016. Epitet međunarodnog događaja, MAK 2016. opravdao je brojnim gostima iz zemalja iz regiona, i dve gracije. Jedna je bila ambasador italijanske kulture i menadžer za odnose Udruženja Italija - Srbija u Trstu i Beogradu, gospođa Rosa Zammutto Schiller, a druga, konzul Republike Kube u Beogradu, gospođa Melba Rosa. Predstavnik našeg istočnog suseda, Rumunije, bio je uspešni privrednik iz Temišvara, gospodin Javor Radovanković. Njegov pozitivan nastup sa govornice, bio je usmeren na afirmaciji ovog i sličnih skupova, koji daju nemerljiv doprinos razvoju turizma, razvoju poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Marko Todorović: Koliko je državi potrebna poljoprivreda toliko je poljoprivredi potrebna država

  • PDF

Prof. dr Marko TodorovićVišedecenijski revolucionarni rad u oblasti nauke, redefinicija Mendeljejevog periodnog sistema elemenata koji čini bazu postavke živog sveta na planeti, višedecenijski rad u oblasti biogoriva, biodizela i etanola, višedecenijski rad u primenjenoj hemiji, organskoj i neorganskoj, u oblasti ishrane i zdrave hrane... Poznat je i priznat njegov doprinos pedagoškom radu, a njegovi studenti rade širom Srbije, regiona i sveta. Posebnu pažnju izazivaju njegovi pronalasci i inovacije iz oblasti hemije, biotehnologije i ekologije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. Ivana Stojanović, Akademija Purity: Naučeno - primenjeno

  • PDF

Za Ivanu Stojanović posao je zadovoljstvoIvana Stojanović, profesor na Akademiji za estetiku i kozmetologiju "Purity" i njen osnivač od 2010. predavač u oblasti masaže, prirodne medicine i kozmetologije, profesorka na predmetima: primenjena kozmetologija, specijalni tretmani lica, medicinska kozmetika, masaža i refleksoterapija, prenosi nam svoja poslovna iskustva iz Tel Aviva koji se smatra "Istočnim Majamijem" ili drugim glavnim gradom u Izraelu, kako primenjuje na časovima svoja stečena znanja iz Izraela, kako održava balans posla, ličnog razvoja i porodice:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com