Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Prof. dr Branislav Borovac: Mladi, u mehatronici je budućnost

  • PDF

Prof. dr Branislav BorovacPrisustvo prof. dr Branislava Borovca sa fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu na 12. Nacionalnom takmičenju u robotici „Eurobot“ 2014., nedavno održanog u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, iskoristili smo za razgovor sa ovim izuzetno cenjenim stručnjakom o ovoj oblasti koja je zahvatila sve pore savremenog društva. Iako smo danas svedoci izuzetnog interesovanja mladih za ovu oblast obrazovanja, profesor Borovac misli drugačije:
-Ocenjujem da starija generacija nema puno razumevanja za ono što mlade interesuje. Trebalo bi da imaju mnogo veću podršku, pre svega, vlasti, koje treba da prepoznaju koliko je značajno da se deca bave naukom, a ne da idu po ulicu i rade nešto čega se svi stidimo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Ana Backović: Nova generacija probiotika za novu generaciju jogurta

  • PDF

Dr Ana BackovićKrajem marta održan je Naučno-stručni skup „Dan mleka“ u čast šezdesetogodišnjice Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji je svečano otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić. „Dan mleka“je okupio vodeće domaće i međunarodne eksperte iz nauke i tehnologije, prerade, farm-menadžmenta i EU politike. Domaćin i organizator „Dana mleka“, bio je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Departman za stočarstvo, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Nacionalnom asocijacijom prerađivača mleka - SEDA, Centralnom asocijacijom proizvođača mleka Vojvodina i Centralnim udruženjem odgajivača goveda simentalske rase.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Branislav Maričić: Učenje za XXI vek

  • PDF

Branislav Maričić i Nataša UroševMeđu brojnim vrednim nagradama, koje su finalisti takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ osvojili na nedavno završenom petom „okršaju“ srednjoškolaca/maturanata iz Vojvodine, bile su i seminari brzog čitanja Edukativnog centra Finesa iz Beograda i Edukativnog centra Memoria iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Najevropljanin opredeljena za kvalitet

  • PDF

Novoizgrađeni stambeno-poslovni objekat u Ulici Adi Endrea 42Građevinsko preduzeće „Najevropljanin“ DOO iz Novog Sada (www.najevropljanin.rs), pomera standarde komfornog stanovanja u prostor gde uživanje u svakodnevnom životu, privatnost i potreba za lepim imaju apsolutna prava u svakom detalju enterijera i brižljivo osmišljenom i uređenom okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sveti hleb Jadranke Jevtović

  • PDF

Jadranki Jevtović visoko priznanje uručio je Pero ZubacPreduzeće „Artos“ d.o.o. iz Kosjerića, vlasnice Jadranke Jevtović, našlo se među dobitnicima prestižne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, koje su u Svečanoj sali Matice srpske 7. aprila dodeljane po četrnaesti put.
Jadranka Jevtović je statuetu i povelju, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, ponela u kategoriji naj porodični biznis i kvalitet.
U obrazloženju je navedeno da je biznis porodice Jevtović, prvenstveno u proizvodnji hleba, peciva i kolača, za kratko vreme, za svega šest godina, prepoznat u zapadnoj Srbiji po kvalitetu i redovnosti isporuke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković o opstanku kompanija u uslovima opšte složenosti?

  • PDF

Marija VujakovićRukovođenje preduzećem danas se suštinski razlikuje od onog od pre 30 godina. Najveća razlika je u nivou složenosti sa kojom ljudi moraju da se nose. Složeni sistemi su uvek postojali i poslovni svet je uvek bio suočen sa nepredvidivim, iznenađujućim i neočekivanim situacijama i događajima. Toliki rast složenosti je posledica revolucije u informacionim tehnologijama u proteklih nekoliko decenija. Sistemi koji su nekada bili odvojeni, sada su međusobno povezani i zavisni, i samim tim složeniji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković: Ostvaruje se misija BSC centra

  • PDF

Marija VujakovićI ove, kao i prošle godine, Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC, organizovao je Nacionalnu stručnu konferenciju o konkurentnosti i održivi razvoj (KOR), kome su prisustvovali predstavnici privrednih komora, pokrajinskih sekretarijata, naučnih institucija i Univerziteta u Novom Sadu, a zvaničnom nazivu dodata je samo 2014. godina. Ovo je način da se stvori tradicija Centra da povodom godišnjice obeležavanja rada upriliči jedan skup gde će se na jednom mestu naći svi stručnjaci iz industrije, struke i nauke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agropartner: Ovca ojagnjila petorke u Suseku

  • PDF

Radost u porodici ParoškiNa farmi porodice Radivoja i Marka Paroškog u Suseku, na obroncima Fruške gore, dogodilo se pravo čudo. Ovca rase Cigaja iz ovog domaćinstva sinoć je ojagnjila petoro zdravih jaganjaca teških 2 do 2,5 kilograma.
Svi jaganjci su vitalni i veseli, četiri sisaju, a jedno hrane na flašicu, rekao nam je Marko Paroški.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Farma koza Dostanić u Somboru

  • PDF

Nemanja DostanićFarma koza Dostanić postoji od 2007. godine u Somboru, sa stadom od 30 koza. Izgradili smo potpuno nove objekte za koze, tako da Farma ima svu potrebnu infrastrukturu (voda, struja) i idealne uslove za odgoj koza.
Danas na farmi ima 90 komada francuskih koza Alpina. Brojčano stanje koza je u stalnom porastu. Trenutno je 50 koza koje se jare i oko 100 jarica koji se jare po prvi put.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pekara Milan u korak sa savremenim trendovima

  • PDF

Jovan KrstićNa skupu Evropske studijske grupe za rešavanje aktuelnih problema koji se javljaju u industriji, koji se od 3. do 7. januara održava na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, učestvuje i pekara „Milan“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com