Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Povezivanje Crédit Agricole banke Srbije sa naukom

  • PDF

Miroslav NićinDepartman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, od 3. do 7. februara je domaćin Evropske studijske grupe za rešavanje aktuelnih problema koji se javljaju u industriji. Pedesetak matematičara iz Srbije, Austrije, Mađarske, Poljske, Bugarske i Makedonije na inovativan način pokušaće da daju konkretna rešenja na različite probleme šest kompanija, koje su uključene u rad ove studijske grupe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Stamatović: Jedinstvo je najbolja strategija razvoja

  • PDF

Milan StamatovićOpština Čajetina obuhvata centralne delove Zlatibora i sastoji se od 20 mesnih zajednica odnosno 24 naselja, u kojima živi oko 16.000 stanovnika. Od ukupnog broja stanovnika, 36% živi u urbanim sredinama, Čajetini i Zlatiboru, a 64% u seoskim područjima. Osnovna privredna grana u opštini Čajetina, pored turizma je poljoprivreda. Od ukupne površine teritorije opštine od 64.700ha, poljoprivredno zemljište zauzima 37.469ha ili 58.2%, a šume 21.555ha ili 37,1% površine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mile Radisavljević: Trinaest godina ATP Irrigationa na tržištu Srbije

  • PDF

Mile RadisavljevićBeogradska firma ATP Irrigation koja se bavi navodnjavanjem, ubraja se među najstarije na srpskom tržištu (prisutni punih 13 godina). Za to vreme stekli su poverenje poljoprivrednika iz čitave Srbije, jer su za veliki broj proizvođača u povrtarstvu i voćarstvu, uradili sisteme za navodnjavanje, što je primetno doprinelo povećanju proizvodnje i podizanju kvaliteta u svim segmentima proizvodnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovor s povodom: Dr Maja Timotijević

  • PDF

Dr Maja TimotijevićDr Maja Timotijević je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Prva je Vinska lady u Udruženju Evropski vinski vitezovi „Sveti Georgije“ u Novom Sadu. Od 2008 do 2011. godine bila je takođe na funkciji državnog sekretara i sada posle dva meseca produžila je ono što je nekada radila. Sreli smo se na proslavi devete godišnjice Udruženja novinara za poljoprivrednike Agropress, gde je bila da podrži novinare, bez kojih, kako sama kaže, ništa ne bi moglo da se sprovede u praksi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agrobiznis časopis, od njive do trpeze

  • PDF

Svetlana Ceca Radomirović KovačevićSvetlana Ceca Radomirović Kovačević je pomoćnica glavnog i odgovrnog urednika Agrobiznis magazina skoro od početka njegovog izlaženja. Za bezmalo tri godine njegovog postojanja izašlo je 33 brojeva, a na svakom je svoj lični pečat ostavila upravo dip. ing. poljoprivrede, smer voćarstvo i vinograrstvo, sa desetogodišnjim stažom novinara-urednika u mnogim rubrikama, dvogodišnjim mestom glavnog i odgovornog urednika časopisa Moć prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

UTP Morava a.d. Čačak, primer uspešnog poslovanja

  • PDF

Detalj sa konferencije za medijeNezaobilazno mesto turističkih novinara Srbije na dvodnevnom studijskom obilasku čačanske opštine, koje je 30. i 31. oktobra organizovala TO Čačak, bilo je Ugostiteljsko turističko preduzeće „Morava” a.d., Čačak, vodeća ugostiteljska kompanija u zapadnom delu Srbije, koja kvalitetnom ponudom zadovoljava potrebe svojih gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ekskluzivni Multiactiv proizvodi na bazi filtrata puževe sluzi

  • PDF

 Vesna JelenićNedavno je kozmetički brend Multiactiv, kompanije Yuco-hemija (Bački Jarak), promovisao novu liniju kozmetičkih preparata na bazi filtrata puževe sluzi, koja predstavlja pravi hit u svetu, a od skora se može naći i na našem tržištu.
Multiactiv kozmetika je brend sa dugogodišnjim iskustvom. Od samog osnivanja kompanija je dosledno sledila koncept proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda baziranih na vrhunskoj tehnologiji, kvalitetnim sirovinama poznatih svetskih dobavljača i pažljivo odabranim aktivnim komponentama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova lovačka kuća JP Vojvodinašume po svetskim standardima

  • PDF

Lovačka kuća "4 jelena" u Kaćkoj šumiLovačka kuća „4 jelena“ u Kaćkoj šumi (lovište Kaćka šuma), 17 lovačka kuća u sistemu ugostiteljsko-smeštajnih kapaciteta JP „Vojvodinašume“, svečano je otvorena u vreme ovogodišnjih jesenjih sajamskih manifestacija LORIST na Novosadskom sajmu. Ovaj objekat izgrađen tokom 2012/2013 godine je prva lovačka kuća na teritoriji Republike Srbije usaglašena sa novim pravilnikom o kategorizaciji objekata za smeštaj i ishranu lovaca-turista Ministarstva turizma Republike Srbije iz 2011. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najevropljanin, najbolje iz Srbije

  • PDF

Građevinska kompanija „Najevropljanin“ svojim načinom poslovanja pomera granice komfornog stanovanja u prostor gde uživanje u svakodnevnom životu, privatnost i potreba za lepim imaju apsolutna prava u svakom detalju enterijera i brižljivo osmišljenog i uređenog okruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JP Vojvodinašume, garant evropskog standarda

  • PDF

Sa otvaranja lovačke kuće "Četiri jelena"U vreme 46. Međunarodnog sajma LORIST 2013, i 3. Međunarodnog sajma šumarstva, koji je od 2. do 6. oktobra održan u Novom Sadu, JP Vojvodinašume je u Kaćkoj šumi (lovište Kaćka šuma) svečano otvorilo Lovačku kuću “Četiri jelena”.
JP Vojvodinašume je poznato po svojim pionirskim poduhvatima. O tome govori i ovaj objekat, izgrađen tokom 2012/2013. godine, prva lovačka kuća na teritoriji Republike Srbije koja je usaglašena sa novim pravilnikom o kategorizaciji objekata za smeštaj i ishranu lovaca-turista, i svim onim pratećim sadršajima predviđenim najvišim evropskim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com