Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Agrobiznis časopis, od njive do trpeze

  • PDF

Svetlana Ceca Radomirović KovačevićSvetlana Ceca Radomirović Kovačević je pomoćnica glavnog i odgovrnog urednika Agrobiznis magazina skoro od početka njegovog izlaženja. Za bezmalo tri godine njegovog postojanja izašlo je 33 brojeva, a na svakom je svoj lični pečat ostavila upravo dip. ing. poljoprivrede, smer voćarstvo i vinograrstvo, sa desetogodišnjim stažom novinara-urednika u mnogim rubrikama, dvogodišnjim mestom glavnog i odgovornog urednika časopisa Moć prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

UTP Morava a.d. Čačak, primer uspešnog poslovanja

  • PDF

Detalj sa konferencije za medijeNezaobilazno mesto turističkih novinara Srbije na dvodnevnom studijskom obilasku čačanske opštine, koje je 30. i 31. oktobra organizovala TO Čačak, bilo je Ugostiteljsko turističko preduzeće „Morava” a.d., Čačak, vodeća ugostiteljska kompanija u zapadnom delu Srbije, koja kvalitetnom ponudom zadovoljava potrebe svojih gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ekskluzivni Multiactiv proizvodi na bazi filtrata puževe sluzi

  • PDF

 Vesna JelenićNedavno je kozmetički brend Multiactiv, kompanije Yuco-hemija (Bački Jarak), promovisao novu liniju kozmetičkih preparata na bazi filtrata puževe sluzi, koja predstavlja pravi hit u svetu, a od skora se može naći i na našem tržištu.
Multiactiv kozmetika je brend sa dugogodišnjim iskustvom. Od samog osnivanja kompanija je dosledno sledila koncept proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda baziranih na vrhunskoj tehnologiji, kvalitetnim sirovinama poznatih svetskih dobavljača i pažljivo odabranim aktivnim komponentama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova lovačka kuća JP Vojvodinašume po svetskim standardima

  • PDF

Lovačka kuća "4 jelena" u Kaćkoj šumiLovačka kuća „4 jelena“ u Kaćkoj šumi (lovište Kaćka šuma), 17 lovačka kuća u sistemu ugostiteljsko-smeštajnih kapaciteta JP „Vojvodinašume“, svečano je otvorena u vreme ovogodišnjih jesenjih sajamskih manifestacija LORIST na Novosadskom sajmu. Ovaj objekat izgrađen tokom 2012/2013 godine je prva lovačka kuća na teritoriji Republike Srbije usaglašena sa novim pravilnikom o kategorizaciji objekata za smeštaj i ishranu lovaca-turista Ministarstva turizma Republike Srbije iz 2011. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najevropljanin, najbolje iz Srbije

  • PDF

Građevinska kompanija „Najevropljanin“ svojim načinom poslovanja pomera granice komfornog stanovanja u prostor gde uživanje u svakodnevnom životu, privatnost i potreba za lepim imaju apsolutna prava u svakom detalju enterijera i brižljivo osmišljenog i uređenog okruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JP Vojvodinašume, garant evropskog standarda

  • PDF

Sa otvaranja lovačke kuće "Četiri jelena"U vreme 46. Međunarodnog sajma LORIST 2013, i 3. Međunarodnog sajma šumarstva, koji je od 2. do 6. oktobra održan u Novom Sadu, JP Vojvodinašume je u Kaćkoj šumi (lovište Kaćka šuma) svečano otvorilo Lovačku kuću “Četiri jelena”.
JP Vojvodinašume je poznato po svojim pionirskim poduhvatima. O tome govori i ovaj objekat, izgrađen tokom 2012/2013. godine, prva lovačka kuća na teritoriji Republike Srbije koja je usaglašena sa novim pravilnikom o kategorizaciji objekata za smeštaj i ishranu lovaca-turista, i svim onim pratećim sadršajima predviđenim najvišim evropskim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bački Petrovac nekad i sad

  • PDF

Pavel MarčokOpština Bački Petrovac je uvek stremila da u nečemu bude prva. Početkom prošlog veka Petrovac je bio jedan od svetskih centara hmeljarstva, kao što se može videti u grbu grada, gde se nalaze hmelj, sirak i Petrovačka gimnazija. Zahvaljujući hmelju na prelazu iz XIX u XX vek, došlo je do velikog ekonomskog zamaha, i 1900. godine Bački Petrovac je imao više privatnih automobila od Beograda. U to vreme sagrađen je i bazen u Bačkom Petrovcu, drugi u Vojvodini (prvi je bio u Subotici). Početkom XX veka u Bačkom Petrovcu je imao 10.000 stanovnika i predstavništvo američkog Forda za južnu Austrougarsku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Milošević: Pomažem da Srem i Srbija iskoriste svoje blagodeti

  • PDF

Milorad MiloševićAko bi se za nekog moglo reći da je vizionar ili čovek akcije, onda je to nedvosmisleno gospodin Milorad Milošević, privrednik, rođen u Velikim Radincima, nedaleko od Sremske Mitrovice, ali koji je životno iskustvo sticao u Evropi, najviše Sloveniji, drugoj domovini.
Pre nepunih mesec dana, na Preobraženje (19. avgust), u Carskom vinogradu Marcus Aurelius Probus na Šuljmanskoj glavici, prisustvovali smo proslavi dana Probovog rođenja, na koju se odazvalo preko 500 zvaničnika, prijatelja, meštana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pero Rikić: JKP Subotička toplana po evropskim principima

  • PDF

Pero RikićOd 1964. godine Privredna komora Vojvodine dodeljuje nagrade privrednim društvima i pojedincima za ostvarivanje značajnih rezultata u poslovanju. U grupi zaslužnih, između 13 privrednih društava i 6 pojedinaca našlo se JKP "Subotička toplana", čiji se jubilej, 50 godina poslovanja, poklopio sa 50-togodišnjicom dodele ove prestižne nagrade, a njen direktor, gospodin Pera Rikić kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Miladin Ševarlić, šansa Srbije je u udruživanju

  • PDF

Prof. dr Miladin ŠevarlićJedan od četiri segmenata Prvog MINI BUSINESS SAMIT-a uz Gegula sajam vina i rakije, odražanog od 28 do 30. juna 2013. godine u Vrnjačkoj Banji bio je na temu neiskorišćenih potencijala Srbije sa težištem na poljoprivredi, ugostiteljstvu i turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com