Thu12072023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

JP Vojvodinašume, garant evropskog standarda

  • PDF

Sa otvaranja lovačke kuće "Četiri jelena"U vreme 46. Međunarodnog sajma LORIST 2013, i 3. Međunarodnog sajma šumarstva, koji je od 2. do 6. oktobra održan u Novom Sadu, JP Vojvodinašume je u Kaćkoj šumi (lovište Kaćka šuma) svečano otvorilo Lovačku kuću “Četiri jelena”.
JP Vojvodinašume je poznato po svojim pionirskim poduhvatima. O tome govori i ovaj objekat, izgrađen tokom 2012/2013. godine, prva lovačka kuća na teritoriji Republike Srbije koja je usaglašena sa novim pravilnikom o kategorizaciji objekata za smeštaj i ishranu lovaca-turista, i svim onim pratećim sadršajima predviđenim najvišim evropskim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bački Petrovac nekad i sad

  • PDF

Pavel MarčokOpština Bački Petrovac je uvek stremila da u nečemu bude prva. Početkom prošlog veka Petrovac je bio jedan od svetskih centara hmeljarstva, kao što se može videti u grbu grada, gde se nalaze hmelj, sirak i Petrovačka gimnazija. Zahvaljujući hmelju na prelazu iz XIX u XX vek, došlo je do velikog ekonomskog zamaha, i 1900. godine Bački Petrovac je imao više privatnih automobila od Beograda. U to vreme sagrađen je i bazen u Bačkom Petrovcu, drugi u Vojvodini (prvi je bio u Subotici). Početkom XX veka u Bačkom Petrovcu je imao 10.000 stanovnika i predstavništvo američkog Forda za južnu Austrougarsku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Milošević: Pomažem da Srem i Srbija iskoriste svoje blagodeti

  • PDF

Milorad MiloševićAko bi se za nekog moglo reći da je vizionar ili čovek akcije, onda je to nedvosmisleno gospodin Milorad Milošević, privrednik, rođen u Velikim Radincima, nedaleko od Sremske Mitrovice, ali koji je životno iskustvo sticao u Evropi, najviše Sloveniji, drugoj domovini.
Pre nepunih mesec dana, na Preobraženje (19. avgust), u Carskom vinogradu Marcus Aurelius Probus na Šuljmanskoj glavici, prisustvovali smo proslavi dana Probovog rođenja, na koju se odazvalo preko 500 zvaničnika, prijatelja, meštana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pero Rikić: JKP Subotička toplana po evropskim principima

  • PDF

Pero RikićOd 1964. godine Privredna komora Vojvodine dodeljuje nagrade privrednim društvima i pojedincima za ostvarivanje značajnih rezultata u poslovanju. U grupi zaslužnih, između 13 privrednih društava i 6 pojedinaca našlo se JKP "Subotička toplana", čiji se jubilej, 50 godina poslovanja, poklopio sa 50-togodišnjicom dodele ove prestižne nagrade, a njen direktor, gospodin Pera Rikić kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Miladin Ševarlić, šansa Srbije je u udruživanju

  • PDF

Prof. dr Miladin ŠevarlićJedan od četiri segmenata Prvog MINI BUSINESS SAMIT-a uz Gegula sajam vina i rakije, odražanog od 28 do 30. juna 2013. godine u Vrnjačkoj Banji bio je na temu neiskorišćenih potencijala Srbije sa težištem na poljoprivredi, ugostiteljstvu i turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milijan Stojanić o razvojnim planovima opštine Kosijerić

  • PDF

Milijan StojanićMilijan Stojanić najtrofejniji je srpski umetnik kulinarstva, internacionalni vitez kulinarstva, sa izdatih devet knjiga iz oblasti gastronomije, potpisnik preko 4.000 zaštićenih jela (među kojima i karađorđeva šnicla). Na ulazu u Kosjerić već 18 godina stoji nacionalna kuća "Izvor", vlasnika Milijana Stojanića. Od oktobra 2012. godine, kada je nakon prekomponovanja vlasti Milijan Stojanić postao prvi čovek opštine Kosjerić, brigu o ovom mestu za odmor, u kojem se služe specialiteti srpske kuhinje, prepustio je svojoj supruzi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Microsoft, primer brige o svojim zaposlenim

  • PDF

Miloš NikitovićDa je ljudski resurs najvažniji deo svake firme i sve prisutnija činjenica da je samo zadovoljan čovek, produktivan čovek, tvrdnje su o kojima se sve više priča i kod nas. U kontekstu motivacije svojih zaposlenih, kompanije iznalaze razne načine, da izađu u susret radnicima, u smislu njihovog povezivanja i stvaranja bolje atmosfere, a kao produkt dobijaju bolje rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marta Takač: Piznanje Biznis partner je priznanje svim zaposlenim u JP Vojvodinašume

  • PDF

Menadžment JP Vojvodinašume sa prestižnom nagradomSvečana ceremonija dodele Regionalne nagrade „Biznis partner 2013″ održana 13. juna u beogradskom hotelu „Metropol Palace“ u organizaciji Mass Media International. Nagrađeno je 40 kompanija i nekoliko pojedinaca, iz 11 zemalja u regionu jugoistočne Evrope. Javnom preduzeću „Vojvodinašume“ u Novom Sadu pripalo je priznanje „Biznis Partner 2013.″, ustanovljena pre 19 godina u želji da se afirmišu sve najbolje kompanije i institucije koje društveno odgovornim poslovanjem doprinose ne samo svom uspehu već i poslovnim partnerima. Prestižno priznanje primila je direktorka Marta Takač, koja je dala ekskluzivni intervju za TOPSRBIJU.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godišnjica Fond za razvoj poljoprivrede opštine Žabalj obeležena povoljnim kreditima za setvu

  • PDF

Čedomir BožićPre godinu dana osnovan je Fond za razvoj poljoprivrede za područje opštine Žabalj. Za vrlo kratko vrijeme ova institucija je dokazala opravdanost svog postojanja, jer je u pravom smislu postala servis poljoprivrednika. Obeležavajući godišnjicu rada uz prisutnost poljoprivrednika i medija na prigodnoj svečanosti, predsednik opštine Čedomir Božić i zamenik predsednika opštine Jovo Bavarčić, su poljoprivrednicima, korisnicima subvencioniranih kredita (ukupno njih 30), predstavnicima banke "Inteza" i medijima prezentovali svoje impresije o protekloj godini, ističući da se Fond zalagao za uređenje odvodne i dovodne kanalske mreže, za zaštitu površina putem pojačane poljočuvarske službe, za dodelu preko potrebnih kredita kao podsticaj raznim vidovima osiguravanja egzistencije ljudi sa sela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Mitas nagrađena za vrhunski kvalitet pneumatika

  • PDF

Italijanski proizvođač traktora Carraro Agritalia nagradio je proizvođača pneumatika Mitas kao jednog od tri “Najbolja dobavljača u 2012” na svečanosti održanoj 15. maja u Rovigu. Carraro Agritalia sa sedištem u Rovigu je poljoprivredna divizija Carraro grupe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com