Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Jovana Mladenović: Radi kako misliš, živi kao lav!

  • PDF

Jovana MladenovićNekada je stari Čib, današnje Čelarevo, bio poznat po čuvenoj porodici veleposednika Lazara Dunđerskog, njihovom dvorcu i poznatim zvanicama kulturne i umetničke srpske elite.
Taj isti Lazar Dunđerski je1892. godine osnovao Pivaru ”Čelarevo” na poljoprivrednom imanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agrol Temerin, mesto na kojem se susreću priroda i tehnologija

  • PDF

Magistar Vladislav Princip-Agrol d.o.o. je osnovan 1996. godine i za 16 godina rada ova firma je postala jedna od vodećih u oblasti snabdevanja vrhunskih voćara i vinogradara, i to vrhunskom uvoznom opremom. Ponosni smo da smo došli dotle da možemo zastupamo svetske lidere na našem tržištu kao što su Frustar, Sinclair, Greefa...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mitas promoviše novu SFT generaciju poljoprivrednih pneumatika

  • PDF

Jedan od vodećih proizvođača poljoprivrednih pneumatika u Evropi, češka kompanija Mitas a.s. koja između ostalog ima pogon u Rumi, po prvi put je na SIMA, vodećoj međunarodnoj poljoprivrednoj izložbi u Parizu, razotkrila Mitasov Super Flexion pneumatik (SFT), namenjen za traktore velike snage (>180KS) za evropsko tržište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pavle Tatić: Život na selu pruža više mogućnosti

  • PDF

Pavle TatićPovod da posetimo salaš u Turiji vlasnika Pavla Tatića bilo je priznanje „ProAgro lider“ za 2012. godinu u oblasti obnovljivih izvoria energije, od strane ProCredit banka, na tradicionalnom konkursu za izbor najuspešnijih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji - ProAgro Lider 2012. Posebno priznanja ProCredit banke i ProCredit lizinga za poljoprivredno gazdinstvo - Lidera u korišćenju obnovljivih izvora energije pripalo je gazdinstvu Pavla Tatića iz Turije kod Srbobrana, koji je veliki problem, nedostatak električne energije na svom salašu rešio postavljanjem solarnih panela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fotos pokušava poljoprivredu Crepaje da digne na noge

  • PDF

Miljan AtanackovićGeografski položaj, blizina grada (dvadesetak kilometara udaljena od Beograda) i relativno imućno stanovništvo, uticali su na to da je prema istraživanju Svetolika D: Milovanovića, iz 1935. godine,  Crepaja bila mesto sa najviše školovanih ljudi u Banatu. I mada su najpoznatiji crepajački đaci bili Mihajlo Pupin i Uroš Predić, plodna južnobanatska ravnica ovo mesto u opštini Kovačica odredila je kao poljoprivredni kraj sa dugom tradicijom gajenja kukuruza, koji je posejan na 70-75% obradivih površina. Crepaja danas ima manje od 5.000 žitelja, što je nešto manje nego ranije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aronija hit u Crepaji

  • PDF

Jovan Vesin u razgovoru sa novinarimaMala i dosta uspešna firma ZZ „Dionis“, poljoprivrednika i privrednika Jovana Vesina,  prerasla je u kompaniju"J&M CORN"i od04.03.2009. godine postalajedna od boljih ratarskih i voćarskih proizvodnji u Crepaji i opštini Kovačica. Zemljoradnička zadruga “Dionis”, osnovana je 28.09.2004. godine i pretežna delatnost joj je je bila gajenje žita (osim pirinča), leguminoza i uljarica. Za minulih 7 godina uspeli su da sazidaju silos kapaciteta 5.400 tona, zasade voćnjak aronije na 2,7 ha koji je kompletno urađen pod sistemom za navodnjavanje. Prošle 2012. godine  i pored suše, uspeli su da namontiraju i najmoderniju sušaru od 25 tona na sat. Samo ova investicija koštala je 250.000 evra. Rade sa 550 kooperanata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porodična firma Duška Milanovića iz Čuruga: Poverenje NS semenu

  • PDF

Duško MilanovićDuško Milanović je uvaženi poljoprivredni proizvođač iz Čuruga, koji pored sopstvene proizvodnje obavlja i poslove kooperacije u porodičnoj firmi ZZ „Žitna polja“. U firmi, koja funkcioniše od 2004. zaposleno je šest članova uže porodice Milanović. Duško je veoma ambiciozno ušao u ovaj posao, uspostavivši tesnu saradnju sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu i jedan je od onih koji je tokom protekle proizvodne sezone imao dosta zapaženih rezultata u proizvodnji kukuruza, pšenice i soje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Garašević: Suština proizvodnje je u dobrom kvalitetu

  • PDF

Milan GaraševićMilan Garašević iz Crepaje je primer mladog čovek koji je posle završene gimnazije napustio studije na Pravnom fakultetu da bi se, kako se to kaže, vratio na zemlju i bavi se poljopirvredom. U posedu ima 150 hektara zemlje, plodne banatske, najpogodnije za uzgoj ratarskih kultura i povrtarstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zemljoradnička zadruga Crepaja u problemima, kao i mnoge

  • PDF

Milorad BrankovOd polovine XIX veka u Evropi nastaju prvi vidovi zadružnog udruživanja, pre svega zanatlija, a odmah potom i zemljoradnika. Prva kreditna zemljoradnička zadruga na tlu Srbije osnovana je 1894. godine u selu Vranovu kod Smedereva, a već naredne godina, osnovana je Asocijacija zemljoradničkih zadruga, da bi tri godine kasnije bio donet i Zakon o zanatskim i zemljoradničkim zadrugama, kojim je regulisana ova oblast.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubomir Šunić: Poljo-apoteka, mesto koje se ne zaobilazi

  • PDF

Ljubomir ŠunićKada je Ljubomir Šunić, agronom, rodom sa Kosova i Metohije, 1999. godine došao u Vojvodinu, odlučio je da započne posao za koji je kvalifikovan i stručan. STR Poljoprivrednu apoteku VITAMIX-KLAS, zvanično je pokrenuo 9. avgusta iste godine, a s bzirom da se vezao za izrazito poljoprivredni kraj, danas o stanju u poljopirvredi i odnosu seljaka prema repromateriajlu i đubrivima može da kaže mnogo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com