Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Intenzivna proizvodnja zahteva navodnjavanje

  • PDF

Profesori Keserović i Ilin u razgovoru sa ministrom Krkobabićem            Prilika da se na jednom mestu sastanu proizvođači, agronomi, predstavnici resoronog ministarstva i sekretarijata, osiguravajućih kuća i razvojnih fondova, proizvođači i distributeri poljoprivredne mehanizacije, svi oni koji su uključeni u proizvodnju pšenice, je manifestacija „Žetveni dan“ koju u proteklih petnaest godina uspešno organizuje Zadružni savez Vojvodine (ZSV). Tako je bilo i ove, 2021. u selu Neuzina, kod Sečnja, na parceli mlade Zemljoradničke zadruge „Agrosoj“, koja je primer uspešnog poslovanja i brige o čitavom selu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BERKO - kvalitet i inovacije primarni faktori u razvoju kompanije

  • PDF

Milan Tobdžić            Za više od 30 godina od osnivanja, „BERKO“ DOO Mol (www.berko.rs), kompanija za proizvodnju mašina i uređaja, prešla je put od proizvodnje specijalnih namenskih alatnih mašina, u prvoj fazi, preko proizvodnje standardizovanih alatnih mašina i mašina za deformaciju, u drugoj fazi, da bi krajem prošlog milenijuma njen brend postali berači kukuruza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nikolche Trampevski: Caffini prskalice za sve probranije potrebe srpskog tržišta

  • PDF

Nikolche Trampevski posetio štand AGROLA            Nikolche Trampevski, Expor Area Manager - Caffini Italia, bio je jedan od učesnika manifestacije „Vikend poljoprivrede“ na platou ispred novosadskog Tržnog centra BIG. Ovo dvodnevno dešavanje, u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP), održano je po prvi put i posle duge pauze bez ikakvih događanja, što je obradovalo i izlagače i publiku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušica Pavlović: Ustanovljenje nove gljivarske manifestacije je veliki razlog za zadovoljstvo

  • PDF

Dušica Pavlović            Već po samoj strukturi i širokom spektru rada Agencije za ruralni razvoj grada Sremske Mitrovice, naslućuje se njen pozitivan efekat na poljoprivredni razvoj ove opštine. Osnovana radi obavljanja savetodavne delatnosti, administrativno-tehničke podrške i pomoći poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije grada Sremske Mitrovice, Agencija je istovremeno preuzela i funkciju promocije poljoprivrede u najširem smislu, uključujući i agroturizam. Svake godina na osnovu analize urađenog, izrađuje Program podrške ruralnog razvoja, sa planovima za njihovo sprovođenje, aplicira kod domaćih i stranih investitora za dobijanje potrebnih sredstava, u skladu sa potrebama ruralnog razvoja Grada. Agencija sve više ostvaruje saradnju sa mladim poljoprivrednicima i ženama sa ruralnog područja, sve aktivnijim i samostalnijim u pokretanju poljoprivrednog biznisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AGROL - Samo najbolje za srpsko tržište

  • PDF

Marko Pekez (levo) u razgovoru sa zainteresovanim posetiocima            Agrol DOO Temerin, jedna je od vodećih kompanija koja srpsko tržište snabdeva mašinama i opremom, protivgradnim mrežama, sadnim materijalom najboljih evropskih proizvođača. Osnovana 1996., prvih godina bazirana je na trgovinu rezervnim delovima i opreme za ratarstvo, početkom XXI veka okreće se voćarstvu i uvođenju novih tehnologija za voćare. Danas, AGROL nudi kompletan program, od projektovanja voćnjaka, podizanja istog pa do opreme za sortiranje i pakovanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bez korišćenja subvencija i kredita se ne može napredovati u poljoprivredi

  • PDF

Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda APV         - Ovo je posle dužeg vremena prvi događaj uživo, i imamo priliku da kontaktiramo sa poljoprivrednicima, ne preko webinar-a, već putem ličnog kontakta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aplikacija DDOR TERRA predstavljena u prostorijama Razvojne agencije Vojvodine

  • PDF

Sa predstavljanje aplikacije DDOR TERRA            Prateći trendove kako digitalnih navika korisnika, tako i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi izazvanih prirodnim katastrofama, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radislav Jovanov, predsednik ZSV: Sve čvršća sinergija države, struke i zadrugara

  • PDF

Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine            Povodom predstavljanja „Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnički razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije“, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) u saradnji sa Ministarstvom o brigu o selu, organizovao je posetu ministra Milana Krkobabića sa saradnicima Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugar“ Bač, kao reprezentu uspešnosti. Ovo je jedna od tri zadruge u opštini Bač, koja je dobila bespovratna sredstva iz projekta „500 zadruga u 500 sela“ i koja beleži odlične rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Steva Panić: Udruženi do boljih uslova života na selu

  • PDF

Dr Steva Panić            Zakonom o ministarstvima donetim 26. oktobra 2020. godine, prvi put u istoriji Srbije, osnovano je Ministarstvo za brigu o selu sa ciljem da u okviru svojih nadležnosti aktivno utiče na poboljšanje uslova života i rada stanovništva u seoskim sredinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Metal Klaster predstavila projekat SoK u Knjaževcu

  • PDF

Brojne pogodnosti za zaposlene u metalskom sektoru            Vojvodina Metal Klaster predstavila je nedavno projekat „SoK“ preduzetnicima i zaposlenima u metalskom sektoru u Knjaževcu i okolini, koji su tom prilikom upoznati sa mogućnostima udruživanja i brojnim besplatnim podrškama koje pruža - sinergiju znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP Vojvodina Metal Klastera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com