Mon06052023

Poslednja izmena:10:30:24 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Bojan Orlović: Razmišljajte o svojoj bezbednosti i bezbednosti svoje dece

  • PDF

Bojan OrlovićPrvo smo sve činili da se udaljimo od prirode. Sada sve činimo kako bismo joj se približili. Oni sportskog duha neretko se odlučuju za sve popularnije outdoor sportove. Bilo da je reč o ekstemnim, adrenalinskim ili običnim avanturijama, svima njima je zajednički boravak u prirodi. I bez obzira da li je motiv iskušavanje granica mogućnosti ili zabava, priroda često nepredvidljiva, može da iznenadi one nespremne da se suoče sa realnim opasnostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stefan Savanović: Mladi odgovorni kada je njihova budućnost u pitanju

  • PDF

Stefan SavanovićNa pitanje šta posle studija, odgovor treba tražiti još u vreme trajanja studija, poručuju mladi sa novosadskog PMF-a. U skladu sa tim, u sredu, 12. aprila, u holu ispred amfiteatra Mihajlo Pupin Prirodno-matematičkog faulteta Univerziteta u Novom Sadu, održan je drugi Studentski sajam stučnog usavršavanja, sa ciljem da studentima prubliži mogućnost stručnog usavršavanja kroz volontiranje, praksu, probni rad ili zaposlenje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Jakovljev Trivan: Komora snažnija i jača od svakog pojedinca

  • PDF

Jovana Jakovljev TrivanNa nedavno održanoj Svečanoj akademiji Privredne komore Vojvodine povodom obeležavanja 98. godina tradicije i poverenja privrednika u ovu instituciju, između ostalih, prisutnima se obtratila i direktorka kompanije Nopallux iz Bačke Palanke, Jovana Jakovljev Trivan. Ona je posebno istakla značaj podrške Privredne komore Vojvodine u podršci i podsticanju mladih preduzetnika da se ohrabre, osnuju svoje kompanije i zauzmu mesto u poslovnim tokovima koje im u budućnosti pripada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojislavka Šatrić i Dejan Čorogar: Hemiski lizing u poljoprivredi

  • PDF

Dejan ČorogarU julu 2013, godine preduzeće "Agro Fito Pharm" d.o.o. Beograd i Centar za čistiju proizvodnju Srbije potpisali su pismo o namerama o primeni poslovnog modela - hemijski lizing.
Šta je hemiski lizing?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Industrijski park Beograd IPB uskoro gradi treću halu u Šimanovcima

  • PDF

Industrijski park u ŠimanovcimaKompanija IPB koja u svom vlasništvu poseduje 180 hektara građevinskog zemljišta, osnovana je sa ciljem izgradnje savremenih logističkih centara u jugoistočnom delu Evrope u industrijskoj zoni 5.1 u Šimanovcima. Ideja je bila da se stvore uslovu za stabilnu vezu Evrope sa Bliskim istokom. Geostrateški položaj industrijske zone u Šimanovcima je takav da omogućava kvalitetan i brz razvoj same zone i svih kompanija u njoj..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Željko Nikić: Opština Raška ima realne perspektive za razvoj poljoprivrede

  • PDF

Željko NikićOd ukupnog budžeta opštine Raška za 2017. godinu koji iznosi 1.164.532.500,00 dinara, za turizam, po kome je ova opština koja, između ostalog, obuhvata atraktivne zapadne delove Kopaonika i istočne padine Golije, izdvojeno je 101.308.000,00, a za poljoprivredu, zajedno sa ruralnim razvojem, 20.800.000,00 dinara. Da li je to dovoljno i koji su prioriteti, govorilo se i na IV Međunarodnoj naučnoj agrobiznis konferenciji, održanoj 27. i 28. januara u kongresnoj sali Family Hotel Angella, na Kopaoniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Predrag Terzić: Stavovi, ideje, inovacije delotvorne su jedino ako se sprovode u praksi

  • PDF

Dr Predrag Terzić- Grad Kraljevo od 2012. godine značajna sredstva izdvaja za razvoj poljoprivrede, i to od 60 do 90 miliona dinara. Nije tačno da je ove godine došlo do smanjenja realnih sredstava za razvoj poljoprivrede na teritoriji Grada Kraljeva. Prethodne 2016. godine je u budžetu predviđeno 90 miliona, međutim iskorišćeno je 65 miliona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sumiran šestomesečni rad lokalne samouprave Novi Bečej

  • PDF

Obraćanje Saše MaksimovićaPred sam kraj tekuće kalendarske godine, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, sumirao je u utorak 20. decembra, na konferenciji za medije, rad lokalne samouprave u proteklih šest meseci i najznačajnije događaje koji su obeležili drugu polovinu 2016. godine. On je najpre podsetio na „nasleđenu“ situaciju stupanjem na vlast, a koja se odnosi na oko sto šezdeset miliona dinara ugovorenih obaveza i sto trideset miliona dinara duga Doma zdravlja u Novom Bečeju, koji predstavlja izuzetno ozbiljan problem za opštinu Novi Bečej, kao i na oko četrdeset miliona dinara duga JP „Komunalac“:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mariji Lesjak nagrada Žene u nauci

  • PDF

Marija LesjakDocentkinja Marija Lesjak sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta-a, jedna je od dobitnica L'ORÉAL-UNESCO nacionalne stipendije „Za žene u nauci“, koje su upravo dodeljene u Vladi Srbije!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Simović o utiscima sa Sajma poljomehanizacije u Bolonji: Jednom rečju - savršeno

  • PDF

Traktor 2017. - CASE IH Optum 300 CVXOrganizacija, izloženi eksponati, asortiman, okrugli stolovi, radionice, prezentacije, izbori, ljubaznost na svakom koraku - samo su neki od razloga da posetite EIMU u Bolonji.
Kakva je razlika između poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i Bolonji? Na specijalizovanim događajima u okviru sajma u Novom Sadu novinari dobiju fleš, a u Bolonji fleš i ranac. Tačno je da sam se iz Bolonje vratio sa četiri ranca, ali i ostali uslovi za izveštavanje “sedme sile” su bili izvanredni. Samo je trebalo zasukati rukave i raditi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com