Sun01172021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Graciano Prekalj: Istra proizvodi sa zaštićenim geografskim poreklom

  • PDF

Graciano PrekaljZemlje partner 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu bila je Republika Hrvatska. Zajednička decenijska istorijska, privredna, razvojna i svaka druga bliskost ove dve zemlje učinila je da se i u sadašnjem, ali još više u budućem vremenu naslanjaju jedna na drugu. Republika Hrvatska 1. jula postaje članica EU i izlazi iz CEFTA-e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DTD Ribarstvo novim proizvodima osvaja nova tržišta

  • PDF

DTD Ribarstvo predstavilo paletu novih proizvoda na Novosadskom sajmuVeć tradicionalno, na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavlja se kompanija DTD Ribarstvo. Na 80. Međunarodnom poljopirvrednom sajmu u Novom Sadu kompanija DTD Ribarstvo osvojila je pet zlatnih medalja za kvalitet svojih proizvoda, od kojih jednu Veliku zlatnu medalju za proizvod Ribella smrznute šaran šnicle. Četiri preostale su za dimljenu polutku tolstolobik, rižoto sa morskim plodovima, pljeskavice i paštetu od tune.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pršutar Milomir Stojanović, simbol brenda Zlatiborac

  • PDF

Milomir StojanovićGde god da se pojavi, pršutar Milomir Stojanović, predstavlja svojevrsnu atrakciju: da li je to mačkatska „Pršutijada” ili neka od sajamskih manifestacija, svi prilaze, da se jave ili popričaju, kao da ga godinama poznaju i sa njim druguju. Štand Zlatibotca „Zlatibor u malom“, takođe je priča za sebe, prepoznatljive zelene boje pašnjaka i kućica u stilu užičkog planinskog kraja, oko njega uvek lepi, mladi ljudi u narodnim nošnjama koji nasmejani dočekuju posetioce, ali pre svega gospodin seljak, starina Milomir Stojanović, zaštitni znak i simbol ovog brenda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Delta Generali Osiguranje generalni sponzor 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma

  • PDF

Leonid BabićGeneralni sponzor 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma, Kompanija Delta Generali Osiguranje, pripremila je niz pogodnosti za poljoprivrednike, ratare, voćare i stočare koji se opredele da putem osiguranja finansijski zaštite svoju imovinu i proizvodnju. Direktor Regionalnog centra Novi Sad Delta Generali Osiguranja Leonid Babić, čestitao je domaćinima jubileje i predstavio kompaniju Delta Generali Osiguranje, koja na ovim prostorima posluje poslednjih 15 godina, i svaki njen nastup na Poljoprivrednom sajmu prate određene aktivnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Credit Agricole Srbija na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

  • PDF

Marija Marić-MitrovićCredit Agricole Srbija je deo grupacije Credit Agricole kao liderske finansijske međunarodne institucije nastala udruživanjem francuskih poljopirvrednih banaka, koja je tokom 125 godina tradicionalno podrška poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji u Francuskoj sa 90% učešća na tržištu (odnosno 90% francuskih poljoprivrednika je poklonilo poverenje ovoj instituciji), i kao takva je i u Srbiji prepoznala sektor agrobiznisa kao vodeći sektor i sektor budućnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Željko Kuprešak, ambasador Hrvatske u Srbiji: Kapital nema nacionalni predznak

  • PDF

Željko KuprešakNa poziv Novosadskog sajma Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske je prihvatilo učešće Republike Hrvatske kao zemlje partnera na jubilarnom 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji će se održati od 18. do 24. maja 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Odžaci, skrivena raskoš postojanja

  • PDF

Vasil NastoskiNa osnovu zvaničnih ocena čiji je kriterijum ekonomska razvijenosti, opština Odžaci smeštena u Zapadno-bačkom okrugu, spada u grupu nerazvijenih opština. U njoj živi oko 31.000 stanovnika u devet naselja. Osim opštinskog središta-Odžaka sa 9.021 stanovnika, tu su: Brestovac, Bački Gračac, Bogojevo, Karavukovo, Lalić, Ratkovo, Srpski Miletić i Deronje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna karta opštine Žabalj

  • PDF

Rukovodstvo opštine predstavilo brojne aktivnosti u jednogodišnjem perioduČedomir Božić, predsednik opštine Žabalj, Jadranka Savin, sekretar Fonda za razvoj poljoprivrede, Vladimir Čonkić, član opštinskog veća zadužen za poljoprivredu, Ljupko Stojčevski, predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Žabalj, Zdravko Siriški zadužen za informisanje, ugostili su u utorak, 7. maja 2013. godine dvadesetak novinara Društva agrarnih novinara DAN iz Novog Sada, kako bi ih upoznali sa razvojnim potencijalima u domenu poljoprivrede u ovom kraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Nenad Đurić: Pravo je vreme za domaće, Agroekonomik šampionsko seme

  • PDF

Mr Nenad ĐurićInstitut PKB Agroekonomik iz Padinske skele dostavio je Komisiji za ocenjivanje kvaliteta semenskog materijala biljnog porekla 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, 10 uzoraka i osvojio 5 Srebrnih, 1 Zlatnu i 1 veliku zlatnu medalju, a za visok kvalitet semenskog materijala kukuruza i pšenice, nagrađen je sa Srebrnim Šampionskim  peharom. Priznanje slavodobitnicima uručeno je 19. aprila u Kongresnom centru Master, Novosadskog sajma, a mr Nenad Đurić, direktor Instituta, sa kojim smo razgovarali neposredno posle dodele priznanja, nije krio zadovoljstvo ostvarenim  rezultatom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ekskluzivni intervju sa prof. dr Radomirom Radovanovićem, velikim znalcem i vrsnim stručnjakom

  • PDF

Prof. dr Radomir RadovanovićProf.dr Radomir Radovanović,  redovni profesorPoljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pune tri decenije je član Komisije za ocenjivanje kvaliteta mesa i proizvoda od mesa na Novosadskom sajmu. Osnovač je i šef Katedre za upravljanje bezbednošću i kvalitetomhrane, sa koje je izveo  4 docenta, jednog vanrednog profesora, uskoro još jednog redovnog i jednog vanrednog profesora, vredne i sposobne mlade ljude koji će ga naslediti, pošto ove godine odlazi u zasluženu penziju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com