Fri01222021

Poslednja izmena:09:56:18 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Slobodan Petrović, direktor IMT-a: Dobra mehanizacija, preduslov za dobar rod

  • PDF

Slobodan PetrovićIndustrija mašina i traktora IMT, nekadašnjinovobeogradskigigant u proizvodnji poljopirvrednih mašina, bio je po svojim proizvodima poznat širom sveta. Godine 1988. bilo je zaposleno 9.800 radnika i proizvedeno 45.000 traktora i 35.000 mašina. Poslednjih devet godina IMT se nalazi u procesu restrukturiranja. Generalni direktor IMT-a, Slobodan Petrović najavio je učešće na jubilarnom 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jozef Gašparovski: Zdravo organic, brend koji se širi

  • PDF

Jozef GašparovskiJozef Gašparovski direktor fabrike „Zdravo organic“ primio je 19. marta 2013. godine delegaciju  Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, predstavnike lokalne samouprave i agro novinare i odgovarao na njihova pitanja o kapacitetima fabrike, potrebama za jabukama i drugim voćem i povrćem u toku 2013. godine. S obzirom da su hladnjača i pogon bili u remontu, da se fabrika priprema za predstojeću kampanju, prvo pitanje za našeg sagovornika je bilo na koju proizvodnju računa u ovoj godini?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ognjen Marković: Bač, opština zdravih njiva, zdrave hrane i zdravih ljudi

  • PDF

Detalj sa sastanka u prostorijama opštine BačOpština Bač i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu organizovali su seminar sa temom „Poruke minule godine i prolećna setva“, u utorak, 19. marta u Sali lokalnog bioskopa.
Ova tema realizovana je u okviru programa „Dan Poljoprivrednog fakulteta“ u opštini Bač.
Pre samog početka seminara, predsednik opštine Bač, Ognjen Marković sa saradnicima, organizovao je prijem za predstavnike Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu na čelu sa dekanom prof. dr Milanom Popovićem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Timomed iz Knjaževca, novi-stari medeni šampion Novosadskog sajma

  • PDF

Vlasnik Timomeda Srbislav Vidojević sa šampionskim peharom i unukomKnjaževački “Timomed” d.o.o. dobitnik je Velikog šampionskog pehara Novosadskog sajma na ocenjivanju kvaliteta pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo organizovanog povodom jubilarnog 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu od 18-24. maja 2013. godine. "Timomed" je nagrađen za vrhunski kvalitet i širok asortiman meda, preparata na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i pribora i proglašen za Šampiona kvaliteta u grupama proizvoda preparata na bazi meda i pčelinjih proizvoda za "kardio med".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Mladenović: Radi kako misliš, živi kao lav!

  • PDF

Jovana MladenovićNekada je stari Čib, današnje Čelarevo, bio poznat po čuvenoj porodici veleposednika Lazara Dunđerskog, njihovom dvorcu i poznatim zvanicama kulturne i umetničke srpske elite.
Taj isti Lazar Dunđerski je1892. godine osnovao Pivaru ”Čelarevo” na poljoprivrednom imanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agrol Temerin, mesto na kojem se susreću priroda i tehnologija

  • PDF

Magistar Vladislav Princip-Agrol d.o.o. je osnovan 1996. godine i za 16 godina rada ova firma je postala jedna od vodećih u oblasti snabdevanja vrhunskih voćara i vinogradara, i to vrhunskom uvoznom opremom. Ponosni smo da smo došli dotle da možemo zastupamo svetske lidere na našem tržištu kao što su Frustar, Sinclair, Greefa...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mitas promoviše novu SFT generaciju poljoprivrednih pneumatika

  • PDF

Jedan od vodećih proizvođača poljoprivrednih pneumatika u Evropi, češka kompanija Mitas a.s. koja između ostalog ima pogon u Rumi, po prvi put je na SIMA, vodećoj međunarodnoj poljoprivrednoj izložbi u Parizu, razotkrila Mitasov Super Flexion pneumatik (SFT), namenjen za traktore velike snage (>180KS) za evropsko tržište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pavle Tatić: Život na selu pruža više mogućnosti

  • PDF

Pavle TatićPovod da posetimo salaš u Turiji vlasnika Pavla Tatića bilo je priznanje „ProAgro lider“ za 2012. godinu u oblasti obnovljivih izvoria energije, od strane ProCredit banka, na tradicionalnom konkursu za izbor najuspešnijih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji - ProAgro Lider 2012. Posebno priznanja ProCredit banke i ProCredit lizinga za poljoprivredno gazdinstvo - Lidera u korišćenju obnovljivih izvora energije pripalo je gazdinstvu Pavla Tatića iz Turije kod Srbobrana, koji je veliki problem, nedostatak električne energije na svom salašu rešio postavljanjem solarnih panela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fotos pokušava poljoprivredu Crepaje da digne na noge

  • PDF

Miljan AtanackovićGeografski položaj, blizina grada (dvadesetak kilometara udaljena od Beograda) i relativno imućno stanovništvo, uticali su na to da je prema istraživanju Svetolika D: Milovanovića, iz 1935. godine,  Crepaja bila mesto sa najviše školovanih ljudi u Banatu. I mada su najpoznatiji crepajački đaci bili Mihajlo Pupin i Uroš Predić, plodna južnobanatska ravnica ovo mesto u opštini Kovačica odredila je kao poljoprivredni kraj sa dugom tradicijom gajenja kukuruza, koji je posejan na 70-75% obradivih površina. Crepaja danas ima manje od 5.000 žitelja, što je nešto manje nego ranije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aronija hit u Crepaji

  • PDF

Jovan Vesin u razgovoru sa novinarimaMala i dosta uspešna firma ZZ „Dionis“, poljoprivrednika i privrednika Jovana Vesina,  prerasla je u kompaniju"J&M CORN"i od04.03.2009. godine postalajedna od boljih ratarskih i voćarskih proizvodnji u Crepaji i opštini Kovačica. Zemljoradnička zadruga “Dionis”, osnovana je 28.09.2004. godine i pretežna delatnost joj je je bila gajenje žita (osim pirinča), leguminoza i uljarica. Za minulih 7 godina uspeli su da sazidaju silos kapaciteta 5.400 tona, zasade voćnjak aronije na 2,7 ha koji je kompletno urađen pod sistemom za navodnjavanje. Prošle 2012. godine  i pored suše, uspeli su da namontiraju i najmoderniju sušaru od 25 tona na sat. Samo ova investicija koštala je 250.000 evra. Rade sa 550 kooperanata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com