Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Prof. dr Dragan Marković: Znanje treba da bude moto razvoja Srbije

  • PDF

Prof. dr Dragan Marković (prvi s leva) sa svojim najbližim saradnicima na dodeli nagradaPotvrda da se i u našoj sredini, u vladajućim uslovima, može proizvoditi kvalitetno i za svetsko tržište je kompanija ITN d.o.o iz Beograda, koja je na 81. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu ponela laskavo priznanje - Najbolji u agrobiznisu.
Na Novosadskom sajmu, posetioci su na štandu ITN-a mogli videti veliki izbor mašina i opreme najvećih svetskih proizvođača: Krone, Manitou, Hardi, Grimme, Komgskilde, Joskin, Goldini, BVL, Cosnet i dr. i upoznati se sa ponudom i kvalitetom istih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FSH Proteinka tradicija kvaliteta u proizvodnji stočne hrane

  • PDF

Zoran Petković u društvu saradnica na sajmu u Novom SaduFabrika stočne hrane „Proteinka“ u Šapcu, jedna je od deset najvećih fabrika za proizvodnju stočne hrane u Srbiji. Posluje od 1965. godine, na današnjoj lokaciji, u severozapadoj industrijskoj zoni (Agroindustrijska zona b.b) u Šapcu, od 1983. godine. U septembru 2012. godine FSH "Proteinka" DOO, prodajom 100 % udela "Magnavita Holding"-a, postaje vlasništvo Privrednog društva "Kartonval" DOO Beograd, čime počinje nova etapa u životu fabrike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Farmerima neophodna nova mehanizacija, ali i bolja obuka

  • PDF

Đorđe MiškovićBezbednost rukovaoca poljoprivrednih mašina u saobraćaju, bila je glavna tema stručnog skupa pod nazivom "Unapređenje nivoa bezbednosti učešća poljoprivrednih mašina u saobraćaju", održanog 21. maja 2014. godine, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je organizovalo Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, između ostalog i zbog toga što je lane gotovo svaki deseti od ukupno 650 poginulih na putevima u Srbiji, bio izazivač sudara, a smrtno je stradalo čak 27 traktorista. Statistički podaci ne postoje za one koji su stradali na njivama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ergela Kelebija: Zemaljski raj i za konje i za ljude

  • PDF

Keresteš Terez na takmičenju dovprega u Zobnatici


“Lipicanac je kao tamburica na kojoj se svira himna ravnice i neba”, zapisano je na jednoj tabli na ergeli “Kelebija”, koja se nalazi na najsevernijoj tački vojvođanske ravnice, nedaleko od graničnog prelaza prema Mađarskoj.
Na ovoj ergeli uzgajaju se “carski konji” – lipicaneri, koje su opšte osobine, uz naglašenu lepotu, odredile za paradne konje pogodne za visoke škole jahanja i dresure i za vuču kočija u svečanim trenutcima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Branislav Borovac: Mladi, u mehatronici je budućnost

  • PDF

Prof. dr Branislav BorovacPrisustvo prof. dr Branislava Borovca sa fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu na 12. Nacionalnom takmičenju u robotici „Eurobot“ 2014., nedavno održanog u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, iskoristili smo za razgovor sa ovim izuzetno cenjenim stručnjakom o ovoj oblasti koja je zahvatila sve pore savremenog društva. Iako smo danas svedoci izuzetnog interesovanja mladih za ovu oblast obrazovanja, profesor Borovac misli drugačije:
-Ocenjujem da starija generacija nema puno razumevanja za ono što mlade interesuje. Trebalo bi da imaju mnogo veću podršku, pre svega, vlasti, koje treba da prepoznaju koliko je značajno da se deca bave naukom, a ne da idu po ulicu i rade nešto čega se svi stidimo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Ana Backović: Nova generacija probiotika za novu generaciju jogurta

  • PDF

Dr Ana BackovićKrajem marta održan je Naučno-stručni skup „Dan mleka“ u čast šezdesetogodišnjice Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji je svečano otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić. „Dan mleka“je okupio vodeće domaće i međunarodne eksperte iz nauke i tehnologije, prerade, farm-menadžmenta i EU politike. Domaćin i organizator „Dana mleka“, bio je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Departman za stočarstvo, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Nacionalnom asocijacijom prerađivača mleka - SEDA, Centralnom asocijacijom proizvođača mleka Vojvodina i Centralnim udruženjem odgajivača goveda simentalske rase.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Branislav Maričić: Učenje za XXI vek

  • PDF

Branislav Maričić i Nataša UroševMeđu brojnim vrednim nagradama, koje su finalisti takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ osvojili na nedavno završenom petom „okršaju“ srednjoškolaca/maturanata iz Vojvodine, bile su i seminari brzog čitanja Edukativnog centra Finesa iz Beograda i Edukativnog centra Memoria iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Najevropljanin opredeljena za kvalitet

  • PDF

Novoizgrađeni stambeno-poslovni objekat u Ulici Adi Endrea 42Građevinsko preduzeće „Najevropljanin“ DOO iz Novog Sada (www.najevropljanin.rs), pomera standarde komfornog stanovanja u prostor gde uživanje u svakodnevnom životu, privatnost i potreba za lepim imaju apsolutna prava u svakom detalju enterijera i brižljivo osmišljenom i uređenom okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sveti hleb Jadranke Jevtović

  • PDF

Jadranki Jevtović visoko priznanje uručio je Pero ZubacPreduzeće „Artos“ d.o.o. iz Kosjerića, vlasnice Jadranke Jevtović, našlo se među dobitnicima prestižne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, koje su u Svečanoj sali Matice srpske 7. aprila dodeljane po četrnaesti put.
Jadranka Jevtović je statuetu i povelju, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, ponela u kategoriji naj porodični biznis i kvalitet.
U obrazloženju je navedeno da je biznis porodice Jevtović, prvenstveno u proizvodnji hleba, peciva i kolača, za kratko vreme, za svega šest godina, prepoznat u zapadnoj Srbiji po kvalitetu i redovnosti isporuke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković o opstanku kompanija u uslovima opšte složenosti?

  • PDF

Marija VujakovićRukovođenje preduzećem danas se suštinski razlikuje od onog od pre 30 godina. Najveća razlika je u nivou složenosti sa kojom ljudi moraju da se nose. Složeni sistemi su uvek postojali i poslovni svet je uvek bio suočen sa nepredvidivim, iznenađujućim i neočekivanim situacijama i događajima. Toliki rast složenosti je posledica revolucije u informacionim tehnologijama u proteklih nekoliko decenija. Sistemi koji su nekada bili odvojeni, sada su međusobno povezani i zavisni, i samim tim složeniji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com