Fri01222021

Poslednja izmena:09:56:18 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Japan Tobacco International lider Zapadnog Balkana

  • PDF

Vladimir Tipsarević sa Priznanjem Agropressa za dugogodišnju saradnju-Svi mi koji se tradicionalno okupljamo na događajima koje organizuju naši prijatelji iz Agropressa, svesni smo da njihov profesionalizam, entuzijazam i novinarska upornost trasiraju put za dolazak novih trenodova, znanja i energije u  agrar i novinarstvo u Srbiji. A da sam u pravu, govori 8. godišnjica koju ovom prilikom želim da im čestitam i poželim da budu još brojniji, aktivniji i uspešniji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragoslav Milisavljević, velikan srpskog vinogradarstva

  • PDF

Spomen bista prof. dr Dragoslavu MilisavljevićuDrugog novembra 2102. godine u Sremskim Karlovcima, otvoren je renovirani podrum Departmana za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima i tom prilikom otkrivena spomen bista osnivaču i prvom direktoru ove ustanove prof. dr Dragoslavu Milisavljeviću. O životu i radu ovog srpskog velikana, govorio je, takođe jedan velikan, prof. dr Vladimir Kovač.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad iz ptičje perspektive

  • PDF

Slavica LikićŠtand grada Novog Sada, na nedavno održanom Međunarodnom sajmu InvestExpo na Novosadskom sajmu, bio je jedan od najzanimljivijih. Zato niko ko je ušao u halu Master centra nije odoleo da se ovim prostorom prošeta?! A ja nisam odloleo da napravim priču o ovom izuzetnom i zanimljivom projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banatska lenija, primer kako da radi moderna Vojvodina

  • PDF

Štand Banatske lenije na Danima ludaje u KikindiU vreme kikindskog festivala u čast bundeve, koja se samo u ovom kraju Banata naziva ludajom, u okviru Ulice preduzetnika, pažnju nam je privukao štand koji je zauzeo najveću površinu, a raznovrsni proizvodi u svim bojama jednostavno su mamili mirisima, svežih šarenih plodova sa njiva, bašta, voćnjaka... Bio je to štand Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Banatska lenija“ osnovanog 2003. godine, u nameri da okupi i organizuje poljoprivrednike sa teritorije kikindske opštine. Nazvano je jedinstvenim i originalnim imenom LENIJA, što je stari naziv za poljski put kroz njivu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bioenergana Mirotin-Energo, primer za kojim treba da krenu mnoge firme u Srbiji

  • PDF

Ivica Dačić i Bojan Pajtić svečano su pustili u rad bioelektranu u VrbasuPrvo biogasno postrojenje u našoj zemlji preduzeća “Mirotin-Energo” d.o.o., na poljoprivrednom dobru "Sava Kovačević" kod Vrbasa, zajedničkim pritiskanjem dugmeta pustili su u rad premijer Srbije Ivica Dačić i predsednik Vojvođanske Vlade Bojan Pajtić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Mirotin u Vrbasu pustila u rad prvu bioenerganu u Srbiju

  • PDF

Zdravko pavićevićKompanija "Mirotin", Vrbas,  osnovana 1992. godine, bavi se proizvodnjom i prometom poljoprivrednih dobara, kao i sirovina za primarnu proizvodnju i prehrambenu industriju. Poslovanje grupe je osim tržišta Srbije, velikim delom vezano i za inostrana tržišta. Više od 70% spoljnotrgovinskog poslovanja kompanije predstavlja izvoz sopstvenih proizvoda, i to pre svega na tržišta bivših jugoslovenskih republika (Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora), kao i na tržišta zemalja članica Evropske Unije: Italije, Mađarske, Nemačke i drugih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porodica Adamov, do lepote i zdravlja uz pomoć sapuna

  • PDF

Vesna i Igor AdamovSvi problemi su rešivi samo se treba obratiti na pravu adresu.

Ako imate probleme sa kožom, ili ako ste mladi, pa se na koži javljaju bubuljice i slične neželjene pojave, pomoć vam može stići iz sapundžijske radnje „Eco Soap“ iz Subotice.

Ovo liči na običnu reklamu o eliksiru mladosti, o nekom od mnogobrojnih proizvođača sličnih špecija, ali to nije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sava Dobranić: Fabrika vode i nova radna mesta su prioritet opštine Kikinda

  • PDF

Sava DobranićKikinda, najveće naselje severnobanatskog okruga sa oko 42.000 stanovnika i najlepšim varoškim centrom, ugostila je predstavnike bratskih gradova iz Poljske, Nemačke, Bugarske, Slovačke i dr. na  manifestaciji koja je po 27. put pokazala svu veličinu i blagodet ove biljke, ali i sposobnost građana Kikinde da organizuju ovakvu jednu svetkovinu. Godine 1986. bila je to samo ideja grupe entuzijasta koji su ovoj posebnoj biljci darovali nesvakidašnji praznik, potvrđujući time i svoju specifičnost, tj. da onoga što ima u Kikindi nigde drugde nema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sanja Jakovljević o Klubu prvih žena

  • PDF

Sanja Jakovljević“Žena je čovekova budućnost”, glasi sumerska izreka, a Simone de Beauvoir, francuska književnica i utemeljivač feminizma je rekla: “Najvećim delom zahvaljujući tome što radi, žena je izbrisala razliku između sebe i muškarca, jedino joj rad može garantovati stvarnu slobodu”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tomaš Drolec, gradonačelnik Komende: Zajedno ćemo postići više

  • PDF

Tomaš DrolecGost na Drugom međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je od 14-16. septembra održan u Velikim Radincima, bila je i dvadesettročlana delegacija iz Slovenije. Predvođeni ambasadorom Slovenije u Srbiji, gospodinom Francom Butom, slovenački prijatelji, uglavnom Komenčani, došli su da podrže svog prijatelja, gospodina Milorada Miloševića, prvog čoveka Sajma u Velikim Radincima, njegove ideje o pokretanju razvoja ovog dela Srema, priču o Šuljamskoj glavici i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com