Fri02262021

Poslednja izmena:10:31:40 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Bioenergana Mirotin-Energo, primer za kojim treba da krenu mnoge firme u Srbiji

  • PDF

Ivica Dačić i Bojan Pajtić svečano su pustili u rad bioelektranu u VrbasuPrvo biogasno postrojenje u našoj zemlji preduzeća “Mirotin-Energo” d.o.o., na poljoprivrednom dobru "Sava Kovačević" kod Vrbasa, zajedničkim pritiskanjem dugmeta pustili su u rad premijer Srbije Ivica Dačić i predsednik Vojvođanske Vlade Bojan Pajtić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompanija Mirotin u Vrbasu pustila u rad prvu bioenerganu u Srbiju

  • PDF

Zdravko pavićevićKompanija "Mirotin", Vrbas,  osnovana 1992. godine, bavi se proizvodnjom i prometom poljoprivrednih dobara, kao i sirovina za primarnu proizvodnju i prehrambenu industriju. Poslovanje grupe je osim tržišta Srbije, velikim delom vezano i za inostrana tržišta. Više od 70% spoljnotrgovinskog poslovanja kompanije predstavlja izvoz sopstvenih proizvoda, i to pre svega na tržišta bivših jugoslovenskih republika (Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora), kao i na tržišta zemalja članica Evropske Unije: Italije, Mađarske, Nemačke i drugih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porodica Adamov, do lepote i zdravlja uz pomoć sapuna

  • PDF

Vesna i Igor AdamovSvi problemi su rešivi samo se treba obratiti na pravu adresu.

Ako imate probleme sa kožom, ili ako ste mladi, pa se na koži javljaju bubuljice i slične neželjene pojave, pomoć vam može stići iz sapundžijske radnje „Eco Soap“ iz Subotice.

Ovo liči na običnu reklamu o eliksiru mladosti, o nekom od mnogobrojnih proizvođača sličnih špecija, ali to nije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sava Dobranić: Fabrika vode i nova radna mesta su prioritet opštine Kikinda

  • PDF

Sava DobranićKikinda, najveće naselje severnobanatskog okruga sa oko 42.000 stanovnika i najlepšim varoškim centrom, ugostila je predstavnike bratskih gradova iz Poljske, Nemačke, Bugarske, Slovačke i dr. na  manifestaciji koja je po 27. put pokazala svu veličinu i blagodet ove biljke, ali i sposobnost građana Kikinde da organizuju ovakvu jednu svetkovinu. Godine 1986. bila je to samo ideja grupe entuzijasta koji su ovoj posebnoj biljci darovali nesvakidašnji praznik, potvrđujući time i svoju specifičnost, tj. da onoga što ima u Kikindi nigde drugde nema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sanja Jakovljević o Klubu prvih žena

  • PDF

Sanja Jakovljević“Žena je čovekova budućnost”, glasi sumerska izreka, a Simone de Beauvoir, francuska književnica i utemeljivač feminizma je rekla: “Najvećim delom zahvaljujući tome što radi, žena je izbrisala razliku između sebe i muškarca, jedino joj rad može garantovati stvarnu slobodu”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tomaš Drolec, gradonačelnik Komende: Zajedno ćemo postići više

  • PDF

Tomaš DrolecGost na Drugom međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je od 14-16. septembra održan u Velikim Radincima, bila je i dvadesettročlana delegacija iz Slovenije. Predvođeni ambasadorom Slovenije u Srbiji, gospodinom Francom Butom, slovenački prijatelji, uglavnom Komenčani, došli su da podrže svog prijatelja, gospodina Milorada Miloševića, prvog čoveka Sajma u Velikim Radincima, njegove ideje o pokretanju razvoja ovog dela Srema, priču o Šuljamskoj glavici i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Milošević probudio Srem

  • PDF

Milorad Milošević sa unukom Lan Tomi HribaromSusret sa gospodinom Miloradom Miloševićem, vlasnikom „Panonija agrara MM“, na Drugom međunarodnom poljoprivrednom sajmu SREM 2012. u Velikim Radincima bio je očekivan. Ovaj privrednik, rođen u Velikim Radincima, koji je sa četrnaest godina otišao u Sloveniju, gde je završio školu, napravio karijeru i uporedo sa karijerim zasnovao porodicu, pre par godina je odlučio da svoje ogromno iskustvo i znanje ugradi u kraj iz kojeg je nekada, kao siromašan dečarac otišao. Trenutno, u ovom delu usnulog, zapostavljenog Srema, u toku je realizacija nekoliko projekata vođenih sigurom rukom gospodina Milorada Miloševića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadska Energomontaža odradila lavovski deo posla na izgradnji hotela Premier Aqua

  • PDF

Darko MajstorovićFirma „Energomontaža“ iz Novog Sada je na otvaranju lux hotela „Premier Aqua“ u Vrdniku više puta pomenuta kao vrlo zaslužna što je lavovski deo posla oko ovog grandioznog hotela sa pet zvezdica završen na vreme. Njenog vlasnika, Darka Majstorovića, zamolili smo da nam nešto više kaže o komleksnosti radova na instaliranju termalne vode i brojnih drugih radova na pomenutom objektu.

-Moja firma je izvela radove na grejanju, klimatizaciji, snabdevanju termalnom vodom, vešeraju, hidrantima za gašenje, vodovodu, kanalizaciji i svim sanitarijama i pratećim sadržajima u hotelu i oko njega.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dušan Borojević: Srbija ima stručnjake svetskog potencijala

  • PDF

Prof. dr Dušan BorojevićPetnaesta Svetska međunarodna konferencija i izložba iz oblasti elektroenergetike – EPE-PEMC 2012., otovorena je u ponedeljak 4. septembra i trajaće naredna dva dana u Master kongresnom centru Novosadskog sajma. Najveću svetsku međunarodnu konferenciju i izložbu iz oblasti Elektroenergetike, odnosno Energetske elektronike i upravljanih pogona pod nazivom 15. International Power Electronics and Motion Control Conference and Exposition koja je ikada održana u Srbiji i regionu Jugoistočnog Balkana, organizovali su Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i EPE-PEMC Savet iz Budimpešte, kao i EPE Asocijacija iz Brisela i IEEE-PELS udruženje iz SAD, a pokrovitelji su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za nauku. Prisustvuju jojpredstavnici iz 55 država sa svih pet kontinenata, vrhunske stručnjaci, univerzitetski profesori, predavači, istraživači, ali i ljude iz sveta industrije, privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najevropljanin izgradio arhitektonsku lepoticu Novog Sada

  • PDF

Prof. dr Marko Carić„Najevropljanin DOO Novi Sad“, građevinska kompanija, proslavila je u petak 03. avgusta 2012. Godine, prvu godišnjicu svog uspešnog poslovanja, koju je krunisala otvaranjem stambenog kompleksa u naselju Telep u Novom Sadu.
Prva godišnjica kompanije „Najevropljanin“ obeležena je i svečanim otvaranjem stambenog kompleksa u društvu prijatelja firme, vlasnika stanova i ljudi koji su doprineli da ona bude arhitektonska lepotica naselja Telep i udobno mesto za život njenih stanara. Stambeni kompleks svečano je otvorio direktor JP „Urbanizam“ Zavoda za urbanizam dr. Aleksandar Jevtić, tradicionalnim presecanjem vrpce.
Građevinsko preduzeće „Najevropljanin“ je ovim stambenim kompleksom pomerilo standarde komfornog stanovanja u prostor gde uživanje u svakodnevnom životu, privatnost i potreba za lepim imaju apsolutna prava u svakom detalju enterijera i brižljivo osmišljenog i uređenog okruženja. Kompleks je u blizini Dunava, nedaleko od centra grada, a dovoljno daleko od gradske vreve i saobraćajne gužve. Na placu se nalaze stambena zgrada i teniski tereni sa svlačionicama. Podloga na teniskim terenima je tipa „Nova Cushion“, kakva se koristi za profesionalne teniske terene na kojima se održava većina teniskih turnira. Ovi teniski tereni biće dostupni kako stanarima zgrade, tako i svim ostalm zainteresovanim korisnicima. Zgrada je izgrađena u roku od samo godinu dana zahvaljujući odličnim izvođačima radova, projektantima, nadzoru i ostalim saradnicima na ovom projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com