Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

U potrazi za optimalnom komunikacijom čoveka i prirode

  • PDF

Kokai Roland, direktor JP Vojvodinašume            Kokai Roland, pravnik, master ekonomije, na funkciju direktora JP „Vojvodinašume“ sredinom 2019. godine došao je sa pozicije državnog službenika u Vladi AP Vojvodine, Sekretarijata za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu. Petnaestogodišnje iskustvo na poslovima koordinatora regionalne saradnje, implementacije prekograničnih razvojnih projekata sa Hrvatskom, Rumunijom, Mađarskom, BiH i dr., učešće u radu pregovaračke grupe Republike Srbije ispred Vlade AP Vojvodine u procesima evropskih integracija, te na izradi Akcionog plana i programa razvoja APV u prethodnom periodu, značajno su doprineli boljem razumevanju poslovanja i kvalifikovali ga za mesto koje danas obavlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski noćni bazar - primer kako izgleda dobar privredno-turistički happening

  • PDF

Marija Radojčić         - Okupljanjem malih proizvođača i omogućavanjem nalaženja dodatne pozicije na tržištu, što im je bio ozbiljan problem, imala sam ideju da im ponudim konkretnu priču. Ovo je bio momenat da svojim proizvodima daju dodatnu vrednost, plasiraju ih i dođu do novih kupaca i vrlo važno, razmene informacije sa drugima. Da vide da njihove probleme dele i drugi mali proizvođači i da jedni drugima budu podrška. Da upoznaju nove kupce i kupci upoznaju njih - rekla je Marija Radojčić, inicijator i jedan od organizatora „Noćnog bazara“ na novosadskoj Ribljoj pijaci, mestu „dokazano najbolje žurke u gradu“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bez ulaganja u mehanizaciju nema napretka u poljoprivredi

  • PDF

Đorđe Mišković u razgovoru sa predstavnicima Zadružnog saveza Vojvodine            U ulozi suorganizatora manifestacije „Žetveni dan“, održane 06. jula 2021. u banatskom selu Neuzina, opština Sečanj, na parceli mlade i uspešne Zemljoradničke zadruge „Agrosoj“, koju tradicionalno organizuje Zadružni savez Vojvodine, našla se kompanija KITE doo, u vlasništvu mađarske korporacije KITE Zrt, čija je osnovna delatnost prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, snabdevanje originalnim rezervnim delovima i prodaja repromaterijala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Intenzivna proizvodnja zahteva navodnjavanje

  • PDF

Profesori Keserović i Ilin u razgovoru sa ministrom Krkobabićem            Prilika da se na jednom mestu sastanu proizvođači, agronomi, predstavnici resoronog ministarstva i sekretarijata, osiguravajućih kuća i razvojnih fondova, proizvođači i distributeri poljoprivredne mehanizacije, svi oni koji su uključeni u proizvodnju pšenice, je manifestacija „Žetveni dan“ koju u proteklih petnaest godina uspešno organizuje Zadružni savez Vojvodine (ZSV). Tako je bilo i ove, 2021. u selu Neuzina, kod Sečnja, na parceli mlade Zemljoradničke zadruge „Agrosoj“, koja je primer uspešnog poslovanja i brige o čitavom selu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BERKO - kvalitet i inovacije primarni faktori u razvoju kompanije

  • PDF

Milan Tobdžić            Za više od 30 godina od osnivanja, „BERKO“ DOO Mol (www.berko.rs), kompanija za proizvodnju mašina i uređaja, prešla je put od proizvodnje specijalnih namenskih alatnih mašina, u prvoj fazi, preko proizvodnje standardizovanih alatnih mašina i mašina za deformaciju, u drugoj fazi, da bi krajem prošlog milenijuma njen brend postali berači kukuruza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nikolche Trampevski: Caffini prskalice za sve probranije potrebe srpskog tržišta

  • PDF

Nikolche Trampevski posetio štand AGROLA            Nikolche Trampevski, Expor Area Manager - Caffini Italia, bio je jedan od učesnika manifestacije „Vikend poljoprivrede“ na platou ispred novosadskog Tržnog centra BIG. Ovo dvodnevno dešavanje, u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP), održano je po prvi put i posle duge pauze bez ikakvih događanja, što je obradovalo i izlagače i publiku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušica Pavlović: Ustanovljenje nove gljivarske manifestacije je veliki razlog za zadovoljstvo

  • PDF

Dušica Pavlović            Već po samoj strukturi i širokom spektru rada Agencije za ruralni razvoj grada Sremske Mitrovice, naslućuje se njen pozitivan efekat na poljoprivredni razvoj ove opštine. Osnovana radi obavljanja savetodavne delatnosti, administrativno-tehničke podrške i pomoći poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije grada Sremske Mitrovice, Agencija je istovremeno preuzela i funkciju promocije poljoprivrede u najširem smislu, uključujući i agroturizam. Svake godina na osnovu analize urađenog, izrađuje Program podrške ruralnog razvoja, sa planovima za njihovo sprovođenje, aplicira kod domaćih i stranih investitora za dobijanje potrebnih sredstava, u skladu sa potrebama ruralnog razvoja Grada. Agencija sve više ostvaruje saradnju sa mladim poljoprivrednicima i ženama sa ruralnog područja, sve aktivnijim i samostalnijim u pokretanju poljoprivrednog biznisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AGROL - Samo najbolje za srpsko tržište

  • PDF

Marko Pekez (levo) u razgovoru sa zainteresovanim posetiocima            Agrol DOO Temerin, jedna je od vodećih kompanija koja srpsko tržište snabdeva mašinama i opremom, protivgradnim mrežama, sadnim materijalom najboljih evropskih proizvođača. Osnovana 1996., prvih godina bazirana je na trgovinu rezervnim delovima i opreme za ratarstvo, početkom XXI veka okreće se voćarstvu i uvođenju novih tehnologija za voćare. Danas, AGROL nudi kompletan program, od projektovanja voćnjaka, podizanja istog pa do opreme za sortiranje i pakovanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bez korišćenja subvencija i kredita se ne može napredovati u poljoprivredi

  • PDF

Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda APV         - Ovo je posle dužeg vremena prvi događaj uživo, i imamo priliku da kontaktiramo sa poljoprivrednicima, ne preko webinar-a, već putem ličnog kontakta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aplikacija DDOR TERRA predstavljena u prostorijama Razvojne agencije Vojvodine

  • PDF

Sa predstavljanje aplikacije DDOR TERRA            Prateći trendove kako digitalnih navika korisnika, tako i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi izazvanih prirodnim katastrofama, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com