Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM HOTELI

Hoteli

Vesna Vlatković: Hotel Izvor pr(a)vi izbor

  • PDF

Vesna VlatkovićČuveni američki književnik Mark Tven jednom je rekao da je najbolja stvar na ovome svetu koja može da vam se desi da se rodite srećni. Pri tom je ispustio jednu malenkost, da je često čovek sam kreator svoje sreće.
Priliku da podseti na to, iskoristio je hotel „Izvor“, luksuzni hotelsko-turistički kompleks sa vrhunsko uređenim enterijom, eksterijerom i najvišim nivoom usluga, spa&wellness centrom sa devet bazena ispunjenim prirodnom, lekovitom, termomineralnom vodom, prečišćenom najsavremenijom tehnologijom, Aqua parkom sa tri bazena i mnoštvom atrakcija za decu i odrasle, koji je usrećio mnoge goste i pružio im vrhunsko uživnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Palisad - Vaše je samo da dođete

  • PDF

Palisadova ekipa na Beogradskom sajmu turizmaU hali IV Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, centralno mesto i vrlo zapažen i sadržajan nastup imao je Hotel Palisad, perjanica turizma na Zlatiboru. Uz muziciranje umetnika na polukoncertnom klaviru na štandu zamišljenom kao imporvizovana soba hotela, posetioci su mogli da provedu prijatne trenutke i osete približan utisak onoga što ih, kada odu u Palisad, očekuje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Idila u Casi Residenziale u srcu Zlatibora

  • PDF

Topla planinska kuća, koja odiše drugačijom atmosferom među raznoraznim vilama na popularnoj srpskoj planini Zlatibor, koja sve više počinje da liči na beogradsko Dedinje, a ne na planinsko mesto, i to s onim osećajem tzv. planinske idile, da bi se rehabilitovali, opustili i prepustili nečemu drugačijem što ne pruža grad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Olimp u korak sa vremenom i gostima

  • PDF

Miodrag IlićU bespoštednoj trci za najluksuznije, najčudnije, najzanimljivije, naj po bilo kom osnovu hotele u svetu, arhitekte, projektanti i inovatori se trude da nečim zadive goste, ili ih jednostavno privuku bizarnošću ponuđenog prostora ili usluga. Tako su u ponudi luksuzni igloi, hoteli u obliku kapljice vode, sa nevidljivim staklenim sobama, a na drvetu, eko hotel vodopad, hotel u vuklanu... Pa hotel sa boravištima oblika od trojanskog konja do velike vinske bačve...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotelu Olimp pasoš energetske efikasnosti

  • PDF

Gotovo svi turisti na Zlatiboru piju vodu sa izvora u dvorištu hotela OlimpHotel Olimp je 2001. godine uradio solarni sistem za grejanje vode, u to vreme, jedan od najvećih u zemlji. Pored znatnih ušteda, ova investicija nije ispunila očekivanja, a nakon deset godina, 2011. godine, tragajući za uštedama, započeta je saradnja sa Rudarsko geološkim fakultetom iz Beograda. Plod te saradnje je sistem "Voda-voda" sa toplotnim pumpama za grejanje i hlađenje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

HOTEL&SPA IDILA na Zlatiboru, idila za XXI vek

  • PDF

HOTEL&SPA IDILA na ZlatiboruMože se naći u delima Getea, Hemingveja, Vilijam Vordsvortija, skuplpturama France GoršeaslikamaIvančića, u muzičkim delima Riharda Vagnera… Ona je idila ( grč.Ειδυλλια, eidilion - sličica, pesmica), pojam kojim se označava idealizovan život, život ispunjen mirom i harmonijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studentsko odmaralište Ratko Mitrović na Zlatiboru primer kako treba urediti i održavati prostor

  • PDF

Vila LovćenPo mnogima na najlepšem mestu na Zlatiboru, u Ulici sportova bb, u naselju Prve partizanske bolnice, a u neposrednoj blizini Specijalne bolnice “Čigota”, okruženo borovom šumom, nalazi se Studentsko odmaralište “Ratko Mitrović”. Ono je deo Ustanove studentskih odmarališta “Beograd" osnovane od strane Sektora za studentski i učenički standard Ministarstva prosvete i sporta (u čijem okrilju se i danas nalazi) 1948. godine, sa ciljem odmora i oporavka studenata Beogradskog univerziteta, ali i svih drugih univerziteta u zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Šimšir nova dika Zlatibora

  • PDF

Hotel Šimšir na ZlatiboruU miru lučevih koliba (lučevina, divlji ili šumski bor) u Ribnici letovali su viđeni Srbi iz javnog i političkog života predratne Srbije. Mijailo Jevremović, predsednik opštine Čajetina i narodni poslanik je sa suprugom Milojkom podigao prvi ugostiteljski objekat na Palisadu, sa restoranom i desetak paviljona od borovih brvana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Olimp, domaćinska kuća sa zvezdicama

  • PDF

Miodrag IlićNa Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, u moru zlatiborskih brendova koji su obeležili jednu epohu, izdvojila su se tri: Hotel Palisad, 70-tih godina paradigma luksuza, utemeljivač modernih standarda hotelijerstva; zatim da li kao Specijalizovano lečilište za hipertireozu, ili Zavod za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju oboljenja štitaste žlezde, ili kao Institut za štitatu žlezdu i metabolizam, do sadašnjeg naziva Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i metabolizma Zlatibor, a uvek je to bila Čigota, jedinstveni zdravstveni centar popularan po svojim dijetetsko-rekreativnim programa; dok savremenu epohu na Zlatiboru ispisuje Hotel Olimp.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pukovnik mr Jovan Mijatović o (ne)prilikama VU Tara

  • PDF

Pukovnik mr Jovan MijatovićHotel “Breza” u Vrnjačkoj Banji je bila mesto održavanja prvog MINI BUSINESS SAMIT-a uz Gegula sajam rakije i vina, koji je u organizaciji Udruženja Etno centar ,,Gegula" održan od 28. do 30. juna. Tom prilikom Hotel “Breza “ je ugostio 92 izlagača iz cele Srbije, mnogobrojne delegacije i banjske goste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com