Mon04152024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM HOTELI

Hoteli

Hotel Olimp, treći zlatiborski vrh

  • PDF

Milovan Mića IlićTornik, Čigota i Olimp su tri najviša vrha na Zlatibora. I dok je za prva dva isključivo zaslužna priroda, treći zlatiborski vis, Olimp je isključivo kreacija tima ljudi, koji su se pronašli, poslovno i privatno, i u hotelskom prostoru uspeli da spoje ekskluzivnost i domaći ambijent. Mesto obojeno mirisima, ljudima i umetničkim detaljima koji mu daje toplinu, u kojem imate nepogrešivo jasan osećaj da ste dobrodošli.

Takvo jedno mesto krije zlatiborska lepotica, planina dovoljna sama po sebi da se svojim raskošnošću  trsi i ponosi. I kada se na takvoj nađe i hotel poput onog kakav je hotel “Olimp”, dobijete jednu potpunu i zaokruženu priču.

A radi se zapravo o nevelikom objektu, koji nudi utočište za 100 gostiju, sa restoranom iz kojeg se uvek čuje tiha prijatna muzika i ujednačeni žamor glasova. Pored toga, hotel nudi sadržaje poput letnje i zimske bašte, aperitiv bara, kamin sale, kongresne sale, iz kojih se pruža  pogled na osunčane zlatiborske padine.   

Otvoren 2000. godine za potrebe priprema vrhunskih sportista i sportskih reprezentacija, hotel “Olimp” je u potpunosti prilagođen zahtevima sportista, pa osim sportske hale i spotskih terena koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini, raspolaže fitnes centrom sa teretanom, solarijimom, saunom, a tokom leta i otvorenim olimpijskim i dečijim bazenom.

Međutim, nemaju privilegije samo sportisti da uživaju u ovom prelepom zdanju. Hotel “Olimp” je idealno mesto i za porodični odmor, i za boravak tokom vikenda, ali i za poslovne susrete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Park u Rumi - čarolija nadomak gradske vreve

  • PDF

hotel park rumaNa oko 45 minuta vožnje od Beograda i isto toliko od Novog Sada, u samom središtu plodnog Srema, negde između Save i Dunava, smeštena je Ruma. U neposrednoj blizini ovog šarmantnog gradića je i Fruška Gora, čuvena po svojim manastirima, ali i po brojnim vinarijama, vinskim podrumima i lagumima. Ljubitelji prirode nikako neće propustiti, da kad su već tu, posete i Rezervat prirode Zasavica koji poslednjih godina značajno doprinosi privrednom i turističkom razvoju Srema. Umorni putnici, okrepljenje mogu potražiti i u obližnjoj banji Vrdnik...
Od pre šest meseci, turistička ponuda Rume upotpunjena je i jednim novim hotelom. U pitanju je Hotel „Park“, kategorisan da četiri zvezdice, koji smo, zahvaljujući Fondu Turistički klaster Srem imali prilike da posetimo i u njemu provedemo dva nezaboravna dana. Visok kvalitet i povoljne cene učinili su da se ovaj hotel veoma brzo nađe na listi najboljih u Srbiji. Zanimljivo je pomenuti i da je Hotel „Park“ prvi Best Western Plus hotel u Srbiji. Istina, Best Western hoteli već postoje kod nas i to dva u Beogradu i po jedan u Nišu i Novom Sadu, ali, Best Western Plus ipak nudi kategoriju više. Odlična alternativa za skupe hotele u Beogradu, Hotel Park je već potvrdio svoje kvalitete i može se pohvaliti organizacijom događaja i grupnih poseta za kompanije poput: Mercedes Benz, Solidar Suisse, Naled, Republički zavod za statistiku itd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Olimp na Zlatiboru: Složan i uigran kolektiv je najbolja reklama

  • PDF

Nedeljko SpasojevićDa se u Srbiji može raditi u prijateljskoj i prijatnoj atmosferi, uverilo nas je osoblje hotela „Olimp“, nekada ušuškanom oazom mira i spokoja, a danas prestižnim objektom na samom ulazu u zlatiborsku bajku. Dogradnjom novog dela hotela, dupliran je smeštajni kapacitet, ali “Olimp” je uspeo da zadrži sve ono što je bilo pozitivno, sve što ga je krasilo i ranije i činilo ga posebnim. “Olimp” može da se pohvali olimpijskim i dečjim bazenom, restoranom, kamin i hol-kafe barom, letnjom baštom, fudbalskim terenom, sportskom halom, fitness salom, kongresnom salom, salonom lepote, bilijar salom, sobama veličine 30m2, i drugim sadržajima koje možete da pronađete u svim hotelima visoke kategorije. Može da se pohvali najlepšim pogledom i izvorom, kvalitetom najbolje vode na Zlatiboru. Međutim, ono po čemu se hotel “Olimp” izdvaja od svih ostalih jeste njegovo osoblje, njih 28-oro zaposlenih, a sloga i uhodanost kojom sve funkcioniše kao na pokretnoj traci, odavno su primetili gosti i uneli u knjigu utisaka. Ipak, najbolja potvrda da su gosti zadovoljni je činjenica da hotel „Olimp“ ima svoju stalnu klijentelu, a gosti koji jednom dođu, uvek se nanovo vraćaju kao da dolaze svojoj kući.
 Nedeljko Spasojević, među prijateljima i gostima hotela poznatiji kao Neđa, od 1995. do 2000. godine radio u Institutu „Čigota“, a kada se otvorio „Olimp“ zajedno sa tadašnjim menadžerom „Čigote“ i sadašnjim hotela „Olimp“ Milovanom Ilićem je prešao u „Olimp“ u kome se zadržao do današnjih dana, punih dvanaest godina. Kao „najstariji“ i najiskusniji konobar, Neđa je pokušao da nam razjasni enigmu zvanu „Olimp“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

City hostel za utisak više i Hostelska pravila ponašanja

  • PDF

Jelena Premović, office manager City hostelaHosteli su, po definiciji, vrsta smeštaja jeftinijeg tipa skromnijeg komfora i kvaliteta smeštaja u poređenju sa hotelima. Usluge hostela namenjene su uglavnom backpackerima, mlađim ljudima, onima koji potražuju samo predah za jednu noć, mada se sve više ljudi bez predsrasuda odlučuje za ovaj vid smeštaja, pre svega, zbog popularnih cena. Do pre desetak godina hosteli su bili prava retkost u Srbiji, ali poslednjih godina njihova mreža se sve više širi, a usluge i kvalitet smeštaja koje nude sve se više približavaju hoteskim. Ipak, hosteli nastoje da zadrže svoj prvobitni karakter, a to je prisnost korisnika i osoblja hostela i ležernu, opuštenu atmosferu. Hosteli, čije funkcionisanje se zasniva na smeštaju u višekrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom i dnevnim boravkom, imaju sve više pristalica i smatraju se za prednost zbog mogućnosti ostvarivanja novih kontakata, poznanstava i druženja.
 Ideja hostelinga je u Evropi stara preko 100 godina, a prvi hostel u Novom Sadu otvoren je pre pet godina (2007). Iz razloga što su na našim prostorima novina, hosteli za mnoge posetioce predstavljaju nepoznanicu. Neretko gosti, uglavnom iz Srbije i zemalja bivše SFRJ, iznenađeno reaguju na uslove smeštaja u hostelu, očekujući hotelski komfor.
 O pravilima ponašanja, nesporazumima i zgodama vezanim za hostele, naša sagovornica, Jelena Premović, office manager City hostela, smeštenog u rustični ambijent Radničke ulice na broju 21, u centru Novog Sada, i najmlađem u familiji ovog tipa smeštaja, kaže:
-Šta podrazumeva hostel kao ugostiteljski objekat? U praksi pružanje usluge prenoćišta sa mogućnošću dodatnih usluga kao što su doručak, ručak i večera, po želji gostiju i u samom objektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Premijer Prezident svečano otvoren u Sremskim Karlovcima

  • PDF

otvaranje premijer prezidentSremski Karlovaci su od ponedeljka, 7. maja, bogatiji za jedan novi, raskošni hotel sa pet zvezdica, pod primernim nazivom „Premijer Prezident“, baš onakav kakav je ovom kultnom mestu i nedostajao. Ovo velelepno zdanje je samo jedno u nizu bisera Kompanije Prezident, koja funkcioniše duže od 15 godina i koja je u oblasti građevinarstva postavila čvrste temelje kada je u pitanju arhitektura, ali i u oblasti ugostiteljska i hotelijerstva u Novom Sadu, a i šire. U okviru Kompanije Prezident fukcioniše dugi niz godina restoran „Ognjište“ poznat je po dobroj hrani i tradiciji, jedinstvenog enterijera, koji ga odvaja od ostale ponude u Novom Sadu, kao i „Vila Prezident“ u Sremskim Karlovcima, naselje Belilo, udaljeno kilometar od centra prema Brankovom Stražilovu, koja uz 9 luksuzno opremljenih soba, ima Etno restoran i Vinski Podrum.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski City Hostel u kategoriji izuzetnih

  • PDF

city hostel novi sadCity Hostel je najmlađi član hostel porodice u Novom Sadu. Situiran je u starom jezgru grada, u Radničkoj 21, što omogućava laku i brzu komunikaciju sa svim važnijim lokacijama u gradu. Petrovaradinska tvrđava, Dunav, Univerzitetski grad, SPENS, "party" ulica Laze Telečkog i sve to na samo nekoliko koraka od City Hostela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Putnik osvaja goste Kopaonika

  • PDF

putnik hotel“Hotel Putnik*** Kopaonik nalazi se u Sunčanoj dolini, najlepšem predelu Kopaonika, na 1650 metara nadmorske visine, svega 15 minuta hoda od turističkog centra planine i ski liftova. Gostima su na raspolaganju 90 soba i tri apartmana, sa TV i satelitskim programom, kupatilom i direktnom telefonskom linijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

City Hostel unapređuje smeštajnu ponudu Novog Sada

  • PDF

city-hostel-novi-sadPred novogodišnje praznike, otvoren je City Hostel, najmlađi u porodici novosadskih hostela. Situiran je u starom gradskom jezgru, u Radničkoj ulici br. 21. Njegov vlasnik, Igor Erhartič je stručnjak hotelijerstva, sa diplomom stečenom na američkom Albama koledžu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mona postavila nove standarde u ponudi i poslovanju

  • PDF

hotel mona zlatibor srbijaZlatibor je u poslednjih nekoliko godina postao vodeća turistička destinacija, bilo da je u pitanju letnji, zimski, kongresni ili neki drugi vid turizma. Jednostavno, Zlatibor je postao neprikosnoveni broj 1, baš kao i što je Kopaonik skijaška destinacija broj 1.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raskošna Vila Srbija

  • PDF

Zatalasana zlatiborksa visoravan prijatne klime, prostranih proplanaka i bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka nad kojima se rascvetava “ruža vetrova”, prosečne nadmotske visine od 1000 metara, odavno je bila poznata kao oaza zdravlja. Zbog blagotvornog uticaja zlatiborske klime, ovde su dolazili i zdravi, radi održavanja zdravlja, i bolesni, da bi zdravlje povratili.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com