Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Sve spremno za Peti međunarodni festival Novi Sad - Tango grad

  • PDF

Magija tangaUdruženje „Todo Tango“ poziva vas da posetite predstojeći Peti međunarodni festival „Novi Sad - Tango grad“, koji će se održati od 23. do 26. avgusta na nekoliko lokacija u Novom Sadu. Festival sadrži koncert, naučno predavanje, projekciju dokumentarnih filmova, tango seminar, plesne večeri i druge sadržaje namenjene ne samo plesačima već i svim ljubiteljima tango muzike i plesa, ali i argentinske kulture uopšte. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počela prodaja karata za Novosadsko muzičko leto 2018

  • PDF

Sinagoga mesto održavanja svih koncerataSa tradicijom dugom preko dve decenije, ova značajna manifestacija u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada održaće se od 14. do 21. avgusta, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Ciklus od četiri koncerta, u utorak, 14. avgusta, otvara LAJKO FELIKS, jedinstveni muzičar, često nazivan „đavoljim violinistom”, koji je kada izađe na scenu i zasvira sposoban da učini nemoguće. Lajko će se Novosađanima predstaviti u duu s vrhunskim mađarskim gitaristom Atilom Šido.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OPENS tango radionice u petak u saletli u Dunavskom parku

  • PDF

Pozvani ste na plesOmladinski klub OPENS zajedno sa Udruženjem „Todo tango“, u petak, 20. jula, organizuje radionicu o tangu i plesu u Novosadskom Dunavskom parku. Mesto održavanja je tamošnja, uvek atraktivna - saletla.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sabor frulaša Oj Moravo u Prislonici za vikend

  • PDF

Mladost i tradicija Srbije na Saboru u PrisloniciSavet Sabora frulaša Srbije „Oj Moravo“ na prvoj sednici jednoglasno je usvojio program ovogodišnjeg 31. Sabora koji će biti održan 21. i 22.jula u Prislonici.
Domaćin manifestacije biće Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku.
Starešina Sabora je Bora Dugić, a umetnički direktor etnomuzikolog Svetlana Azanjac. Sabor će posetiti ambasador Kine u Srbiji Li Mančang. Gost - domaćin Sabora biće opština Rača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT do novog rekorda uz dosad najveće finale i proslavu titule najboljeg evropskog festivala

  • PDF

Magnet za publiku: David GuettaZavršen je 18. po redu EXIT festival sa posetom od gotovo 200.000 posetilaca koji su tokom četiri noći i dana prošli kroz festivalske kapije. Osvojena titula evropskog šampiona u nedelju, 15. jula, je imala proslavu dostojnu ovog istorijskog uspeha za izjednačen dnevni rekord od 55.000 ljudi na Petrovaradinskoj tvrđavi i dosad najveće finale Exita. Za non-stop slavlje na svim binama i euforiju kakva još nije viđena lično su se pobrinuli David Guetta, Martin Garrix, Alice Merton, Nina Kraviz, Joseph Capriati, Asian Dub Foundation, ZHU, Tale of Us, Asphyx, DJ Tennis, Red Axes, Elderbrook i brojni drugi. Ovogodišnje izdanje festivala od starta je premašilo dosadašnja zahvaljujući novoj produkciji glavne bine čiju su publiku već od prve noći raspametili Migos, ali i američka rokerka LP, te art-pop ikona Fever Ray.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

GTO Branko Radičević iz Rume najbolji orkestar Tamburica festa

  • PDF

Jovan Pejčić uručuje statuu pobednika prof. Smiljani JančićGradski tamburaški orkestar "Branko Radičević" iz Rume, pod umetničkim rukovodstvom prof. Smiljane Jančić, proglašen je za najbolji orkestar na 11. Svetskom tamburaškom festivalu "Tamburica fest 2018" u Novom Sadu. Ovu nagradu Rumljani su osvojili u konkurenciji velikih tamburaških orkestara iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH i Srbije, što ujedno predstavlja i posebnu karakteristiku ovogodišnjeg festivala jer su se po prvi put takmičili veliki tamburaški orkestri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

POČEO 11. SVETSKI TAMBURICA FEST

  • PDF

 Tamburaška promenada ulicama Novog SadaProjekcijom dokumentarnog filma "Tamburica zvuk ravnice", turskog režisera Sali Salija u Kulturnom centru Novog Sada, u sredu, 20. juna u 18 časova zvanično je započeo 11. svetski "Tamburica fest", koji je potom nastavljen defileom tamburaških orkestara Zmaj Jovinom ulicom, pozivajući Novosađane i goste grada na ovu jedinstvenu manifestaciju naredna dva dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NA TAMBURICA FESTU ORKESTRI IZ 10 ZEMALJA

  • PDF

 Dženan Lončarević, Marija Šerifović, Jovan Pejčić i Jovan Adamov i Danilo NinkovićNAJBOLJI najbolji festival etno muzike u Evropi, zvanično je i najbolja turistička manifestacija u Srbiji. "Tamburica fest", planetarna smotra tamburaša sa svih meridijana na Petrovaradinskoj tvrđavi, pored titule Svetske asocijacije festivala, umetnika i izvođača (VAFA) nagrađena je i prestižnim priznanjem Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji su dodelili priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brenodvima na završnoj akciji „Najbolje iz Srbije 2017“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljen ARLEMM

  • PDF

YU grupa za primer generacijamaDeveta po redu, Ariljska letnja muzička manifestacija, koja se održava od 14. do 29. jula 2018., najavljena je u Beogradu otvaranjem izložbe fotografija Dragane Selaković, nastupom Dragana Đorđevića - Suzukija, orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije i džez Kvintetom Ljube Paunića, na Cvetnom trgu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarobni zvuci tamburice GTO Branko Radičević, Ruma

  • PDF

Salve aplauza za učesnike koncertaSinoć je Gradski tamburaški orkesar “Branko Radičević” iz Rume svojim jednoipočasovnim Godišnjim koncertom pod nazivom „Tambura u kadru“ popunio svih 704 mesta velike dvorane Kulturnog centra „Brana Crnčević“ u Rumi. Za ovo veče tamburaški orkestar pod sigurnim vođstvom umetničkog rukovodioca, profesorice Smiljane Jančić, pored umetničke muzike, pripremio i čuvene melodije iz domaćih i stranih filmova. Ovo muzičko veče otvoro je Dečji ansambl Tamburaškog orkestra „Branko Radičević“ i pevačka grupa Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ iz Rume, koji su izveli Neven i Svatovsko kolo iz predstave „Šaran“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com