Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Zagrevanje za Future Shock binu Exit festival BROD TEATAR, Novi Sad, Nedelja, 03. jul u 21h

  • PDF

EXIT zabava počinjeExit fondacija i Studentski kulturni centar Novi Sad, zajedno sa ekipom Future Shock bine EXIT festivala pozivaju na druženje i zagrevanje sa izvođačima, organizatorima i selektorima "Play@Exit" konkursa.
Dođite da u unikatnom ambijentu Broda Teatar na obali Dunava pokrenemo Future Shock magiju!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Todo tango najvaljuje 3. međunarodni festival Novi Sad – Tango grad

  • PDF

Spektakl u najaviUdruženje Todo Tango, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Ambasade Argentine u Beogradu, i ove godine organizuje međunarodni festival „Novi Sad – Tango grad“. U četiri festivalska dana, od 25. do 28. avgusta, na više lokacija u gradu, slušaće se i plesati tradicionalni argentinski tango, a kao i prethodnih godina biće i naučnih predavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularnim karnevalom orkestara započeo petodnevni Tamburica fest u Novom Sadu

  • PDF

Tamburaški spetakl u Novom SaduNovim Sadom je u utorak, 21. juna, na Svetski dan muzike, odjekivala tamburaška muzika iz tambura gotovo 100 tamburaša iz 15 orkestara, koji su muzicirali šetajući centralnim gradskim ulicama. Tim spektakularnim kanevalom zvanično je počeo deveti po redu svetski „Tamburica fest 2016“ na kojem se do subote, 25. juna predstavlja 10 orkestara iz osam zemalja u takmičarskom delu i još pride, 20 domaćih bandi i zvezde estrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Koncert Kulturnog skloništa uz pregršt iznenađenja, dobre svirke i zabave

  • PDF

Zajednički nastup braće Žike i Dragog Jelića sa mališanima, obeležio koncertEmotivno, silovito - dve su reči kojima bi se mogao opisati 11. koncert Centra za muzičko obrazovanje KULTURNO SKLONIŠTE Petra Jelića, održan u ponedeljak, 20. juna u prepunom Studiju „M“ u Novom Sadu. Odsvirano je i otpevano 27 kompozicija, a izvođači su bili oni najmlađi, sa kojima tradicionalno započinju ovi godišnji koncerti, ali i virtuozni nastupi pravih majstora dobrog zvuka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pet dana tamburaškog spektakla - u Novom Sadu sad hej

  • PDF

Zvonko Bogdan, večiti magnet za ljubitelje dobre muzike„Tamburica fest 2016“, deveti po redu svetski tamburaški festival, održaće se ove godine od 21. do 25. juna u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Najveća smotra tamburaša imala je poseban uvod jer je na platou ispred čuvene „sat- kule“ na Petrovaradinu, snimljen promotivni televizijski spot kao podrška gradu u kandidaturi za kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine, za potrebe Turističke organizacije grada i,svakako, za najavu tradicionalne tamburaške smotre. Tom prilikom uz muziciranje više od stotinu tamburaša i vokale 100 članova mešovitog hora nastupilo je 50 plesnih parova i folkloraša, kao jedinstvena najava takmičenja majstora pera i žice na taktove festivalske himne Đorđa Čavića, novosadskog kantautora i kompozitora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Dujin Oschestra - muzika za vinske hedoniste

  • PDF

Aleksandar Dujin (desno) će muzikom upotpuniti doživljaj InteFestaSliku vinskog Novog Sada, od 16.-18. juna na Trgu slobode, tokom tri dana InterFest-a, međunarodnog festivala posvećenom vinu, upotpunjavaće muzika Aleksandra Dujin Orchestra. Prvo veče, u četvrtak, nastupaće Nevena Reljin sa latino programom; Ceca Palada će drugo veče izvesti evergreen jazz muziku od 30-tih godina do danas; trećeg dana Milica Dudić Ponjević će imati veče poznatih svetskih melodija u jazz obradi, a sve uz pratnju ritam sekcije koju je treću godinu zaredom za sve poklonike vina pripremio poznati novosadski jazz pijanista, aranžer i kompozitor, Aleksandar Dujin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamburaški EXIT u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi

  • PDF

Novi Sad prestonica tamburaške muzikeUmesto tri festivalska dana, kako je najpre bilo planirano, ovogodišnji „Tamburica fest 2016“, deveti po redu svetski festival čuvara tamburaške tradicije, zbog velikog interesovanja publike, trajaće pet dana, od 21. do 25. juna i održaće se u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren EXIT-ov konkurs za mlade muzičare

  • PDF

Sa konferencije u FabriciDa EXIT festival nije samo velika žurka na kojoj nastupaju poznati, iz godine u godinu potvrđuju brojni novi formati, inicijative, angažovanja u funkciji afirmacije mladih i perspektivnih. Drugu godinu za redom EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad otvaraju konkurs Play@EXIT za mlade bendove i DJ-eve kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi, ove godine od 7. do 10. jula - najavljeno je na press konferenciji u SKCNS Fabrika (Bul. despota Stefana 5, u Novom Sadu).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ovacije publike Trkulji i Balkanopolisu na koncertima u Kelnu i Esenu

  • PDF

Sa nastupa u KelnuNaš vrhunski umetnik i istinski ambasador kulture, Slobodan Trkulja i njegov sastav Balkanopolis nastupili su u Nemačkoj gde su na veličanstven način i ovaj put predstavili srpsku kulturu i tradiciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CNN proglasio EXIT jednim od najboljih festivala na svetu

  • PDF

EXIT spektakl u ambijentu Petrovaradinske tvrđaveGlobalni medijski gigant CNN objavio je listu najboljih svetskih festivala i ponovo proglasio EXIT jednom od vodećih muzičkih manifestacija na celoj planeti!
"Rođen iz srpskog bunta i pokreta za demokratske promene na prelazu vekova, EXIT već godinama osvaja vrhove lista najboljih festivala", piše u objašnjenju CNN-a. "Nije teško uvideti zašto. Njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim", navodi se u istom tekstu, koji u nastavku izdvaja sjajne zvezde Exita poput Ellie Goulding i grupe Bastille. "Ipak, Exit je puno više od muzike. Osećaj dobrodošlice i zabava do ranih jutarnjih časova čine ga drugačijim od bilo kog festivala na svetu!", zaključak je novinara CNN-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com