Sun07252021

Poslednja izmena:10:19:07 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Spektakl na otvaranju 33. NOMUS-a

  • PDF

Koncertom za klavir i orkestar br.1 u Es-duru, u izvođenju Da Sol Kim-a iz Južne Koreje, te svitom Richarda Wagnera/Lorin Mazela „Prsten“ bez reči, u izvođenju Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod upravom maestra Berislava Skenderovića, u Novosadskoj Sinagogi, sinoć su otvorene 33. Novosadske muzičke svečanosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počinje 33. NOMUS – Međunarodni festival umetničke muzike u Novom Sadu!

  • PDF

Festival će biti otvoren u utorak, 23. aprila 2013. godine u 20 časova u novosadskoj Sinagogi, nastupom mladog pijaniste Da Sola Kima iz Južne Koreje – pobednika čuvenog pijanističkog ciriškog Takmičenja „Geza Anda“ i Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod upravom dirigenta Berislava Skenderovića. Na programu će se, pored Koncerta za klavir i orkestar br.1 u Es-duru Franca Lista, premijerno, i u Novom Sadu i u zemlji, čuti simfonijska kompozicija „Prsten“ bez reči, sastavljena od orkestarskih fragmenata iz operske tetralogije Prsten Nibelunga, Riharda Vagnera, po izboru i u obradi čuvenog dirigenta Lorina Mazela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Univerzitet Educons domaćin umetnicima fondacije Jehudi Menjuhin

  • PDF

Učesnici projekta Jehudi Menjuhin oduševili Novosađane„Voices for Tomorrow“ ili „Glasovi sutrašnjice“, naziv je evropskog projekta iniciranog od Međunarodne fondacije „Jehudi Menjuhin“ (International Yehudi Menuhin Foundation I.Y.M.F.), koji je od 16. do 19. aprila organizovao Univerzitet Educons, kao partner ovog projekta u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOMUS 2013. „Prvi put u Novom Sadu“

  • PDF

Detalj sa konferencije za novinare u Gradskoj kućiPovodom predstojećeg 33. Međunarodnog festivala umetničke muzike, odnosno Novosadskih muzičkih svečanosti – NOMUS 2013. u Svečanoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare. I ove godine organizacija festivala bila je u rukama jedinstvenog tima Muzičke omladine Novog Sada, a generalni pokrovitelj festivala je grad Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OTP banka i EXIT pripremili: Specijalne pogodnosti za kupovinu komplet ulaznica

  • PDF

OTPlaćivanje karata za EXIZ 2013. na rate, bez kamateOTP banka i EXIT festival najavili su početak saradnje i predstavili prvi zajednički projekat „U tvom ritmu” - specijalnu pogodnost pri kupovini kompleta ulaznica za EXIT.
Ljubitelji EXIT festivala imaju mogućnost da od 17. aprila do 17. maja, u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski račun za kupovinu kompleta ulaznica, po promotivnoj ceni od 5.990 dinara, i da ih OTPlaćuju na rate, u ritmu koji njima odgovara, sve do 1. jula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Radulović: NOMUS 2013. kvalitetniji nego ikada

  • PDF

Milan RadulovićU vreme kada se govori samo o problemima i nestašicama, NOMUS će sa svojim gostima zablistati u najvećem sjaju i prirediti na četiri gradske lokacije (Sinagogi, SNP, Svečanoj Sali Gradske kuće i Novosadskom pozorištu) koncerte za pamćenje.
Pripreme za 33. NOMUS, koji će se održati od 23. do 29. aprila 2013. godine, se privode kraju. Organizator, Muzička omladina Novog Sada, pripremila je ukupno devet koncerata na kojima će nastupiti neka od najpoznatijih imena svetske muzičke scene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Eric Prizd predvodi nova imena na Dance Areni

  • PDF

Šveđanin Eric Prydz jedan od vodećih DJ-eva na svetuProgramu EXITove Dance Arene, jedne od tri najbolje diskoteke na svetu prema izboru prestižnih svetskih medija, pridružuje se još jedna superzvezda elektronske muzike - Eric Prydz. I to nije sve, nova imena na Dance Areni su i Amé b2b Dixon, Scuba live i Kate Boy.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maestro Mile Nikolić, dostojni naslednik čuvenog Janike Balaža

  • PDF

Maestro Mile Nikolić već četiri decenije druguje sa tamburomKao da je prezime porodice Nikolić, u kojoj su se vazda rađali muzičari, imalo presudnu ulogu za njegovu karijeru tek, Mile Nikolić, poznati maestro na basprim-u ove godine beleži 40-togodišnjicu umetničkog rada.
Deda Mileta Nikolića je pre Drugog svetskog rata karijeru započeo u Radio Beogradu, pa je posle rata svirao u Radio Titogradu (Podgorici), u koji je zajedno sa sinom, a Miletovim ocem, došao od 1947. godine. Kada je osnovan Veliki tamburaški orkestar Radio Novog Sada, 1957. godine, njegov otac prelazi u taj orkestar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT Fusion bina: Hedlineri Ana Popović, Delilah i Prong

  • PDF

Ana PopovićFusion bina, sinonim za sjajne žive nastupe do jutra, i ove godine ugostiće vrhunske predstavnike različitih muzičkih pravaca, a kao prvi potvrđeni izvođači predstavljeni su Anu Popović, Prong i Delilah.
Ana Popović, poznata kao „ženski Hendrix“, jedna je od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Talenat i želja su je odveli iz Beograda, preko Holandije, čak do Memfisa, prestonice bluza. Po izdavanju prvog albuma „Hush“ biva prepoznata i priznata kao najbolji evropski bluz muzičar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kreiraj svoj EXIT!

  • PDF

EXIT nije samo muzika.
EXIT nije samo Tvrđava.
EXIT si i ti.
Po prvi put EXIT festival poziva sve pojedince i organizacije da kreiraju festival po svojoj meri i pridruže se EXIT timu! Sa tim ciljem pokrenut je konkurs pod nazivom „JA SAM EXIT“, na kojem će svako od fanova festivala moći da napravi sopstvenu binu iz snova, predloži ideje, unese novu dozu zabave, osmisli umetničke instalacije koje će da krase tvrđavu, dizajnira majice za EXIT ili bude deo reklamne kampanje festivala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com