Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

NOMUS 2013: Muzičke radionice oduševile mlade Novosađane

  • PDF

Članovi sastava King's Singers uživali su u radu sa mladimaKraljevski pevači održali su kraljevski koncert na 33. Novosadskim muzičkim svečanostima, u nedelju 28. aprila 2013. godine. Pored brojnih nastupa tokom 2012/2013. godine na najvećim svetskim događajima, uključujući nastupe u Karnegi holu, Kapeli kraljevskog koledža i Bogorodičine crkve (Frauenkirche) u Drezdenu, te koncertima u Južnoj Americi, Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Belgiji, Holandiji, SAD, Kanadi, Rusiji, Italiju, Švajcarskoj, Danskoj i Francuskoj, „Kraljevski pevači“ nastupom u Novom Sadu podarili su gradu i njegovim sugrađanima druženje koje će se još dugo pamtiti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Crvena jabuka opet osvaja Srbiju

  • PDF

Dražen Žerić Žera sa zadovoljstvom je dao intervju za TOPSRBIJUKada je reč o sarajevskom bendu “Crvena jabuka” teško je odabrati jednu pesmu, jer se uvek nameće nekoliko hitova, podjednako pevanih: “Dirlija”, “Bježi kišo s prozora”, “To mi radi”, “Nekako s proljeća”, “Stižu me sjećanja”, “Tvoga srca vrata”, “Tugo nesrećo”, “Zovu nas ulice”, “Riznice sjećanja”, “Svijet je lopta šarena”, “Dobro neka svira”, uz prepoznatljiv glas frontmena grupe  Dražena Žerića Žere i sa ljubavnom notom koja se provlači jedanko kako kroz tekst tako i melodiju pesama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT R:Evolucija: Techno na Dance Areni

  • PDF

Jeff MillsEXIT s ponosom predstavlja nastupe trojice vizionara elektronske muzike koji svojim radom pomeraju granice techno žanra. DJevi i producenti Jeff Mills, Mathew Jonson i Gregor Tresher, uz već potvrđene Pan-Pot i Matador Live, tokom svojih nastupa na Dance Areni predstaviće publici istoriju i beskompromisnu snagu techno zvuka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nemanja Radulović Novosađanima darovao čarobno muzičko veče, a oni njemu srce

  • PDF

Srce za Nemanju RadulovićaDrugo veče 33. NOMUS-a obeležio je koncert Đavoljeg trilera (Les Trilles du Diable ili The Devil’s Trills) nazvanom po najpoznatijoj Tartinijevoj sonati (o čemu postoji i mit kako je Tartini imao šest prstiju na levoj ruci, pa je lakše mogao da svira trilere kojima ovo delo obluje).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Beogradska filharmonija u četvrtak na NOMUS-u

  • PDF

Beogradska filharmonija sa rekordnim brojem izvođača nastupuće u SinagogiNa programu NOMUS-a 2013., koji organizuje Muzička omladina Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, u četvrtak, 25. aprila nastupa Beogradska filharmonija pod umetničkim vođstvom šefa-dirigenta Muhaija Tanga. Orkestar će prvi put u Novom Sadu, tridesetak godina nakon poslednjeg izvođenja u Beogradu, predstaviti „Alpsku simfoniju“ Riharda Štrausa, jednog od najsmelijih nemačkih orkestarskih kolorista na prelazu između 19. i 20. veka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakl na otvaranju 33. NOMUS-a

  • PDF

Koncertom za klavir i orkestar br.1 u Es-duru, u izvođenju Da Sol Kim-a iz Južne Koreje, te svitom Richarda Wagnera/Lorin Mazela „Prsten“ bez reči, u izvođenju Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod upravom maestra Berislava Skenderovića, u Novosadskoj Sinagogi, sinoć su otvorene 33. Novosadske muzičke svečanosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počinje 33. NOMUS – Međunarodni festival umetničke muzike u Novom Sadu!

  • PDF

Festival će biti otvoren u utorak, 23. aprila 2013. godine u 20 časova u novosadskoj Sinagogi, nastupom mladog pijaniste Da Sola Kima iz Južne Koreje – pobednika čuvenog pijanističkog ciriškog Takmičenja „Geza Anda“ i Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod upravom dirigenta Berislava Skenderovića. Na programu će se, pored Koncerta za klavir i orkestar br.1 u Es-duru Franca Lista, premijerno, i u Novom Sadu i u zemlji, čuti simfonijska kompozicija „Prsten“ bez reči, sastavljena od orkestarskih fragmenata iz operske tetralogije Prsten Nibelunga, Riharda Vagnera, po izboru i u obradi čuvenog dirigenta Lorina Mazela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Univerzitet Educons domaćin umetnicima fondacije Jehudi Menjuhin

  • PDF

Učesnici projekta Jehudi Menjuhin oduševili Novosađane„Voices for Tomorrow“ ili „Glasovi sutrašnjice“, naziv je evropskog projekta iniciranog od Međunarodne fondacije „Jehudi Menjuhin“ (International Yehudi Menuhin Foundation I.Y.M.F.), koji je od 16. do 19. aprila organizovao Univerzitet Educons, kao partner ovog projekta u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOMUS 2013. „Prvi put u Novom Sadu“

  • PDF

Detalj sa konferencije za novinare u Gradskoj kućiPovodom predstojećeg 33. Međunarodnog festivala umetničke muzike, odnosno Novosadskih muzičkih svečanosti – NOMUS 2013. u Svečanoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare. I ove godine organizacija festivala bila je u rukama jedinstvenog tima Muzičke omladine Novog Sada, a generalni pokrovitelj festivala je grad Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OTP banka i EXIT pripremili: Specijalne pogodnosti za kupovinu komplet ulaznica

  • PDF

OTPlaćivanje karata za EXIZ 2013. na rate, bez kamateOTP banka i EXIT festival najavili su početak saradnje i predstavili prvi zajednički projekat „U tvom ritmu” - specijalnu pogodnost pri kupovini kompleta ulaznica za EXIT.
Ljubitelji EXIT festivala imaju mogućnost da od 17. aprila do 17. maja, u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski račun za kupovinu kompleta ulaznica, po promotivnoj ceni od 5.990 dinara, i da ih OTPlaćuju na rate, u ritmu koji njima odgovara, sve do 1. jula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com