Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Milan Radulović: NOMUS 2013. kvalitetniji nego ikada

  • PDF

Milan RadulovićU vreme kada se govori samo o problemima i nestašicama, NOMUS će sa svojim gostima zablistati u najvećem sjaju i prirediti na četiri gradske lokacije (Sinagogi, SNP, Svečanoj Sali Gradske kuće i Novosadskom pozorištu) koncerte za pamćenje.
Pripreme za 33. NOMUS, koji će se održati od 23. do 29. aprila 2013. godine, se privode kraju. Organizator, Muzička omladina Novog Sada, pripremila je ukupno devet koncerata na kojima će nastupiti neka od najpoznatijih imena svetske muzičke scene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Eric Prizd predvodi nova imena na Dance Areni

  • PDF

Šveđanin Eric Prydz jedan od vodećih DJ-eva na svetuProgramu EXITove Dance Arene, jedne od tri najbolje diskoteke na svetu prema izboru prestižnih svetskih medija, pridružuje se još jedna superzvezda elektronske muzike - Eric Prydz. I to nije sve, nova imena na Dance Areni su i Amé b2b Dixon, Scuba live i Kate Boy.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maestro Mile Nikolić, dostojni naslednik čuvenog Janike Balaža

  • PDF

Maestro Mile Nikolić već četiri decenije druguje sa tamburomKao da je prezime porodice Nikolić, u kojoj su se vazda rađali muzičari, imalo presudnu ulogu za njegovu karijeru tek, Mile Nikolić, poznati maestro na basprim-u ove godine beleži 40-togodišnjicu umetničkog rada.
Deda Mileta Nikolića je pre Drugog svetskog rata karijeru započeo u Radio Beogradu, pa je posle rata svirao u Radio Titogradu (Podgorici), u koji je zajedno sa sinom, a Miletovim ocem, došao od 1947. godine. Kada je osnovan Veliki tamburaški orkestar Radio Novog Sada, 1957. godine, njegov otac prelazi u taj orkestar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT Fusion bina: Hedlineri Ana Popović, Delilah i Prong

  • PDF

Ana PopovićFusion bina, sinonim za sjajne žive nastupe do jutra, i ove godine ugostiće vrhunske predstavnike različitih muzičkih pravaca, a kao prvi potvrđeni izvođači predstavljeni su Anu Popović, Prong i Delilah.
Ana Popović, poznata kao „ženski Hendrix“, jedna je od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Talenat i želja su je odveli iz Beograda, preko Holandije, čak do Memfisa, prestonice bluza. Po izdavanju prvog albuma „Hush“ biva prepoznata i priznata kao najbolji evropski bluz muzičar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kreiraj svoj EXIT!

  • PDF

EXIT nije samo muzika.
EXIT nije samo Tvrđava.
EXIT si i ti.
Po prvi put EXIT festival poziva sve pojedince i organizacije da kreiraju festival po svojoj meri i pridruže se EXIT timu! Sa tim ciljem pokrenut je konkurs pod nazivom „JA SAM EXIT“, na kojem će svako od fanova festivala moći da napravi sopstvenu binu iz snova, predloži ideje, unese novu dozu zabave, osmisli umetničke instalacije koje će da krase tvrđavu, dizajnira majice za EXIT ili bude deo reklamne kampanje festivala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT 2013: Fatboy Slim zvezda ovogodišnje Dance Arene

  • PDF

Norman Cook, čovek koji se krije iza imena Fatboy SlimFatboy Slim, jedan od najvećih DJ-eva svih vremena, sa portfoliom domaćina najvećih elektronskih žurki u istoriji čovečanstva, u velikom stilu otvoriće ovogodišnju Dance Arenu. U2, Madonna, Beastie Boys samo su neka od imena sa kojima je ovaj velikan sarađivao, a prestižni Q magazin uvrstio ga je na listu “50 izvođača koje morate videti pre nego što umrete”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maja Kostandinović, devojčica sa sviralom

  • PDF

Maja KostandinovićFrula je stari instrument pastira koji nije svojstven samo Srbima, ali ga Srbi najlepše sviraju. Kada pomislimo na frulu, „po default-u“ nam se javlja zvuk frule najboljeg srpskog umetnika na ovom instrumentu, Bore Dugića, ali u srpskom narodu ima i drugih umetnika na fruli. Da spomenemo samo Adama Milutinovića, prvog srpskog frulaša koji je, na počecima radija u Srbiji, frulu učinio medijski popularnom, Savu Jeremića, Tihomira Paunovića, Velju Kokorića, Borivoja Todorovića, Slobodana Vukićevića, Spasoja Jovića, Andriju i Tomislava Bajića, Radovana Jovanovića, Milinka Ivanovića Crnog, koji je osam puta osvajao titulu “Prve frule Srbije”, koji danas ima školu frule "Sveti Vladika Velimirović" u Kragujevcu i jedanaest godina je član grupe “Bistrik”, Bilje Krstić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X-BASS R:EVOLUCIJA

  • PDF

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da se EXIT R:Evoluciji priključio UKF Music(www.ukfmusic.com), najveća i najznajčajnija svetska muzička platforma posvećena širenju, predstavljanju i promovisanju svih aspekata underground i bass muzičke kulture. UKF i EXIT predstaviće novi muzički program na ovogodišnjem festivalu pod nazivom X-Bass Takeover.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Koncert Kulturnog skloništa revija mladih talenata

  • PDF

Novosađani uživali u nastupu budućih muzičkih zvezdaPrvi, iliti zimski koncert Centra za muzičko obrazovanje „Kulturno sklonište“ za školsku 2012/13. godine, održan je u utorak, 18. decembra u novosadskom Studiu „M“. Dvo i po časovni nastup učenika, uz malu podršku njihovih profesora, ispunio je do poslednjeg mesta salu, a prisutni su mogli da uživaju u ranovrsnom programu čiji je imenitelj bio stari dobri rock’n’roll.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ceca Palada: Imam šta da kažem u muzici

  • PDF

Ceca PaladaSvetlanu Cecu Paladu, zatekli smo na koncertu Centra za muzičko obrazovanje “Kulturno sklonište” koju vodi poznati gitarista, i član legendarne YU-Grupe, Petar Jelić, sa kojim sarađuje već neko vreme. Trenutno u “Kulturnom skloništu”, Ceca podučava petnaest darovitih, mladih pevača i po njenim rečima potpuno se našla u toj ulozi, na obostrano zadovoljstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com