Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Ljubav i borba za spas planete poruke EXIT-a 2017

  • PDF

EXIT na krilima mladosti, radosti i ljubaviPošto su se kapije EXIT-a za 2017 zatvorile sa do sada, najspektakularnijom žurkom na Dance Areni koju je predvodila najpopularnija dama svetske elektronske scene Nina Kraviz, i dok se patike, sa kojih je sprana petodnevna petrovaradinska prašina, još suše na nemilosrdnom kontinentalnom suncu, polako se pakuju rančevi i koferi. Oni najodvažniji, produžavaju za Crnu Goru, gde će na plaži Jaz nastaviti uživanje u Letu ljubavi 2017, a mi, koji ostajemo, slažemo utiske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT obeležio 50. godišnjicu Leta ljubavi uz spektakularno otvaranje festivala

  • PDF

Detalj sa spektakularnog otvaranja (foto: Nick Slotter)Nakon snažnog starta već od nultog dana Exita, sinoć je na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoreno svih 43 muzičkih bina i raznih festivalskih zona koje su ugostile više od 42.000 posetilaca. Ovo izdanje Exita ostaće upamćeno i po dosad najspektakularnijem otvaranju sa kojim je i zvanično obeležena 50. godišnjica Leta ljubavi iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret čije su osnovne vrednosti bile ljubav, mir i zajedništvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamburica fest najbolji festival etno muzike u Evropi

  • PDF

Sa prošlogodišnjeg otvaranja Tamburica festa u Novom SaduLepa vest stigla je iz Svetske asocijacije festivala, umetnika i izvođača (VAFA) u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Svetski tamburaški festival „Tamburica fest“ proglašen je za najbolji festival etno muzike u Evropi, a prestižna nagrada biće uručena na ovogodišnjoj muzičkoj manifestaciji koja će se održati od 20. do 24. juna u centru Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promenada našeg grada u sredu posvećena najmlađim Novosađanima

  • PDF

Sa jednog od prethodnih koncerata MŠ KULTURNO SKLONIŠTEKao i prošle godine, pod sloganom PROMENADA NAŠEG GRADA u sredu, 21. juna, i Novi Sad će biti jedna od brojnih muzičkih stanica postavljenih u Evropi i svetu, gde će se slaviti i promovisati muzika!
Drugačiji od uobičajenih muzičkih festivala, Svetski dan muzike je događaj besplatan za publiku i otvoren za sve učesnike - amatere i profesionalce koji žele javno da nastupe. Dan muzke „dopušta“ svu žanrovsku i stilsku raznovrsnost s ciljem promovisanja muzike same pred širokim auditorijumom. Tako će biti i u našem gradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promenada našeg grada na Svetski dan muzike

  • PDF

Plakat kao pozivnica na muzički hepeningSvetski dan muzike, 21. jun će se ove godine u Novom Sadu obeležiti na poseban način. Biće u potpunosti posvećen deci i onima koji se tako osećaju!
Novosađani će tokom dana moći da poslušaju muzičku priču o Babaru, malom slonu, da uživaju u likovnim radionicama škole slikanja HAND'Sart i da se zabave uz program Kreativnog pogona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruska federacija Zemlja prijatelj Tamburica festa 2017.

  • PDF

Sa jednog od prethodnih nastupa ruskih umetnika„Zemlja prijatelj“ ovogodišnjeg, jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala „Tamburica fest 2017“ je Ruska federacija. To su u ambasadi Rusije u Beogradu potvrdili Njegova ekselencija, Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, i dr Jovan Pejčić, direktor „Tamburica festa“ i predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Exitova povorka ljubavi i prijateljstva krenula iz Novog Sada u Umag

  • PDF

Biciklistička povorka prijateljstva i ljubaviUoči Sea Star festivala koji EXIT Tim ovog maja po prvi put pokreće u Umagu, danas je ispred Gradske kuće u Novom Sadu krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi. Vožnja je humanitarnog karaktera, a akciju je inicirala EXIT fondacija u cilju promovisanja regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O projektu Šapat

  • PDF

Mladi Novosađani donose novi zvukRedakcija portala TOPSRBIJA.COM sa zadovoljstvom predstavlja mlade novosadske muzičare i njihov novi projekat ''Šapat''.
Šapat je chill step/future bass/hybrid trap sastav iz Novog Sada, osnovan januara 2017. godine, od strane muzičara Stefana Drndarskog i Sava Kostića, okupljenih oko ideje da, pored autorske muzike gorenavedenih žanrova, obrade na svoj način i neke od najvećih hitova sa ovih prostora, i prikažu ih u drugačijem svetlu uz kombinaciju starih, dobro poznatih melodija i modernih zvukova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragoljub Đuričić i bubnjari uveličali spektakularni prolećni Serbia Fasion Week

  • PDF

Dragoljub ĐuričićBubnjevi slove za najstariji muzički instrument, a tajne njegovog zvuka neki vide u sličnosti sa "ritmom života" – otkucajima srca. Razmenu duhovnog i emotivnog poznati muzičar Dragoljub Đuričić uspeo je da ostvari tog 24. aprila, na otvaranju prolećnog SFW-a, i sa zahtevnom novosadskom publikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Julijana Jovanović: O aspektima popularizacije i života tamburaške muzike

  • PDF

Julijana JovanovićTamburica fest, najposećeniji festival tamburaške muzike u Srbiji, prava je prilika za plasiranje novih autorskih pesama. Međutim, većina tih pesama nedugo nakon festivala padne u zaborav, što nameće niz pitanja o evaluaciji samog festivala, kao i razlozima za njihov kratak život. Zbog čega neke pesme opstaju, pa čak dobijaju karakteristike hita, a druge nepovratno padaju u zaborav pokušala je da u svom radu: „Tamburica fest i nove tamburaške pesme“, objasni Julijana Jovanović, doktorant muzikologije na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu, objavljenom u Zborniku stručnih radova sa Drugog kongresa Svetske tamburaške asocijacije (Novi Sad, 2016).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com