Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Veče regionalnih dizajnera na Serbia fashion Week-u

  • PDF

Modeli Zagorke Kalentić Marković - ZAGEKongresni centar Master Novosadskog sajma postao je stecište modnih sladokusaca iz Srbije, regiona ali i 20 različitih država sveta. Gosti i posetioci koji su stigli iz Holandije, Francuske, Italije, Amerike, Malte, Belorusije, Rumunije, Ukraine, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i drugih država širom sveta, imali su priliku da uživaju u kolekcijama Sanje Veličković iz Slovenije, Milene Vujačić iz Crne Gore i Penne Couture, PRIKa, Zage i Nataše Župac iz Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba slika Saše Dobrića u novosadskoj galeriji Sezan Art

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja izložbeU Galeriji Sezan Art, Petra Drapšina 39, vlasnika Mirosava Naglića, u četvrtak 16.11.2017. godine, otvorena je izložba slika istaknutog novosadskog umetnika potvrđene međunarodne reputacije, Saše Dobrića, pod naziv „Zemlja, voda, nebo“, viđene kroz prizmu neprolaznosti: zemlje - kao univerzalne supstance i kolevke svega postojećeg na njoj; vode - izvora života i smrti, simbola stvaranja i razaranja; neba - koje u dominantno zelenom tonu predstavlja misteriju i prazninu bez početka i kraja, iz koje sve kreće i u koju se sve vraća, kako je naveo istoričar umetnosti, gospodin Mile Ignjatović u predgovoru Kataloga koji prati ovu izložbu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za pet dana Novi Sad postaje modna prestonica Evrope

  • PDF

Sa KZN u Gradskoj kućiNajveći modni festival na našim prostorima i peta po veličini Nedelja mode u Evropi, Serbia Fashion Week (SFW), biće odžan od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu. Značaju SFW doprinosi i činjenica da ovaj internacionalni festival beleži najekspanzivniji rast posetilaca i učesnika u Evropi. Od njegovog osnivanja pre četiri godine posetilo ga je 2.500 ljudi, dok trenutno ova manifestacija beleži posetu od 30.000 ljudi, te iz godine u godinu SFW predstavlja sve značajniji i bogatiji program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prokleti pas premijerno u Novom Sadu

  • PDF

Ekipa filma na premijeri u Novom Sadu- Hvala režiseru i scenaristi ovog filma, Draganu Pešikanu, koji je imao hrabrosti da stavi tri žene za nosioce glavnih uloga. Ovaj film nosi i divnu poruku, da kada se ujedine žene mogu da učine svašta, pa i da reše jedan veliki problem, kao što su to učinili u ovom filmu - rekla je u obraćanju novinarima Nina Seničar, uz Jelenu Galović i Maju Lukić, glavna akterka filma „Prokleti pas“ koji je u sredu, 18. oktobra u „Areni Cineplex“-u premijerno prikazan novosadskoj publici.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Patricija Guči gošća novembarskog Serbia Fashion Week-a

  • PDF

Particija GučiPatricija Guči, unuka Gučia Gučija, osnivača najpoznatijeg italijanskog brenda i brend menadžer “Gučija”, biće gošća Serbia Fashion Week-a, vodeće modne manifestacije u regionu i pete po veličini Nedelje mode u Evropi. Slavna Patricija Guči već je izrazila zadovoljstvo što će biti deo Srpske nedelje mode i izjavila da se raduje što će posetiti Srbiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Briselu predstavljen prvi izveštaj Evropskoj komisiji o projektu Novi Sad 2021

  • PDF

Novi Sad riznica kultureU utorak 10. oktobra 2017. godine, predstavnici Fondacije „Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture“, predstavili su u Briselu svoj prvi izveštaj o radu. Prezentaciji postignutih rezultata prisustvovali su predstavnici Evropske Komisije i eksternih službi koje se bave saradnjom sa Zapadnim Balkanom, kao i predstavnica Republike Srbije u Briselu, Vanja Radonjić Rakić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SFW nagrada za najbolji događaj godine

  • PDF

Sa ceremonije dodele nagradaSerbia Fashion Week-u dobila je prestižno priznanje za “Najbolji događaj u Kongresnom centru Master za 2016. godinu”. Tokom uspešne saradnje sa Kongresnim centrom Master, Serbia Fashion Week svake godine ugosti preko 30.000 posetilaca koji uživaju u različitim segmentima mode kao što su revije nekih od najvećih modnih imena sveta, takmičenje mladih talenata, evropsko takmičenje mladih talenata, dodela nagrada Serbia Fashion Awards, edukativni seminari i konferencije, Design Week, ShowRoom i drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mi smo kultura i nasleđe Srbije

  • PDF

Puna podrška akciji Mi smo kultura i nasleđe Srbije 07. oktobraMinistarstvo kulture i informisanja Republike Srbije pokrenulo javnu raspravu o “Strategiji razvoja kulture Republike Srbije za period od 2017. do 2027. godine“. Rasprava traje do 28. septembra 2017. godine. Govoreći tokom javne rasprave ministar kulture Vladan Vukosavljević je istakao da je neophodno da se značajno povećaju izdvajanja za kulturu. Naglasio je da će naša nacionalna kultura, a samim tim i kulturno umetnička društva i tzv. amaterizam zauzeti izuzetno značajno mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija Srpske nedelje mode na New York Fashion Week-u

  • PDF

Vasilije Kovačev ponovo oduševioJesenja sezona 2017. godine obeležiće predstavljanje najvećeg broja srpskih dizajnera do sada na najznačajnijim Nedeljama mode sveta. Prva tokom ove sezone je i jedna od najznačajnijih na svetu – New York Fashion Week, tokom kojeg će se 10. septembra modnoj publici celog sveta predstaviti Zvonko Marković, Marina Ilić i Sanja Bobar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nušićijada u znaku proslave pola veka od svog začetka uz moto Opšti džumbus

  • PDF

Plakat kao pozivnica za IvanjicuNušićijada, ivanjički praznik kulture, zabave, humora i radosti, ove godine održaće se od 24. do 27. avgusta, a njeni brojni sadržaji biće posvećeni obeležavanju pola veka od njenog začetka. Dokumentarni film, koji će biti prikazan na svečanoj akademiji ali i otvoriti novopostavljenu filmsku scenu, monografija, izložbe i tribine posebno će se baviti ne samo Nušićijadom, već i širim kulturnim kontekstom na ovim prostorima u poslednjih pola veka, dok će pažljivo birani kolaž ostalih festivalskih sadržaja istaći jedinstveni lokalni, nacionalni i međunarodni karakter Nušićijade uz izvođače iz svih ovih sfera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com