Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Festival komedije Jovan Knežević - Caca u Novom Bečeju

  • PDF

Plakat kao pozivnicaFestival komedije „Jovan Knežević - Caca“ u Novom Bečeju održava se od 24. do 29. oktobra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SERBIA FASHION WEEK BG TAXI STARS taksi koji će ulepšati vas i vaš dan

  • PDF

Najava modnog spektaklaSerbia Fashion Week će se i ove jeseni pobrinuti da pripadnice nežnijeg pola nauče nešto novo o šminkanju, da stignu sigurno i besplatno na željenu lokaciju i iz taksija izađu zadovoljne, sa poklonom od kozmetičke marke Golden Rose. Između 23. i 27. oktobra, zaustavite obeležen modni taksi, koji će se nalaziti na ulicama Beograda, provozajte se do željene destinacije besplatno, izađite iz taksija kompletno našminkane i uživajte u poklonima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog kao edukativni centar

  • PDF

 Srednjoškolci u poseti muzejuSpomen-zbirka Pavla Beljanskog pokrenula je projekat „Škola i muzej“, čiji je cilj da se učenicima osnovnih i srednjih škola približi institucija muzeja kao čuvara baštine.
Tim povodom će u petak, 21. oktobra 2016. godine u 11.30 časova biti potpisani Protokoli o saradnji između ovog muzeja i nekoliko novosadskih škola: OŠ Petefi Šandor, OŠ Ivo Lola Ribar, Gimnazija Svetozar Marković, Gimnazija Laza Kostić, Gimnazija Isidora Sekulić, Ekonomska škola Svetozar Miletić, Tehnička škola Mileva Marić Ajnštajn i Poljoprivredna škola u Futogu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pogled na vojvođansko selo dr Lazara Lazića

  • PDF

Obraćanje prof. dr Lazara LazićaDr Lazar Lazić, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, čija je uska specijalnost klimatologija, globalne klimatske promene, prirodna i kulturna dobra u turizmu Vojvodine, u sredu, 05. oktobra, po drugi put, svojim sugrađanima je pokazao svoju drugu strast – za fotografijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vasilije Kovačev uz Šapat jutarnjih zvezda u susret Njujorškoj nedelji mode

  • PDF

Vasilije KovačevRazmišljajući kako da se predstavi gradu Njujorku, Vasilije Kovačev je došao do zaključka da je verovatno najbolji način za to prikazivanje sebe samog, svog porekla i korena. U njegovom slučaju to je Balkan, Srbija i pre svega Vojvodina, koja mu je poslužila kao srž inspiracije za kolekciju. Po Vasilijevim rečima, Vojvodina ga je u jednom trenutku neodoljivo podsetila na Njujork, zbog svoje multikulturalnosti. To je sredina protkana raznolikošću nacija i naroda koji zajedno žive na jednom mestu, a upravo ta etnička raznolikost je jedna od najlepših obeležja Njujorka, kako kaže on.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesna Milošević u susret ostvarenju sna - odlaska na New York Fashion Week

  • PDF

Vesna MiloševićPovodom odlaska na New York Fashion Week, Vesna Milošević istakla je da je to veliki izazov za stvaranje nove kolekcije, kao i da joj njeno predstavljanje na ovoj prestižnoj Nedelji mode predstavlja veliku inspiraciju za rad. Vesna ima velika očekivanja i u tom duhu je i dizajnirala i stvarala i haljine i nakit. New York Fashion Week smatra velikim ciljem te se tako stvorila i pozitivna i stvaralačka energija koja je dominantna u njenom životu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gljivarsko društvo Novi Sad priredilo Malu letnju izložbu gljiva

  • PDF

Zajednički snimak članova Gljivarskog društva Novi Sad za uspomenu na uspelu izložbuGljivarsko društvo Novi Sad održalo je u nedelju, 19.juna, u Saletli Dunavskog parka u Novom Sadu, od 11:00 do 16:00 časova, V Malu letnju izložbu gljiva – Gljivari gradu za zdrav život daju nadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Likovna kolonija Miljević - 7 veličanstvenih u selekciji Janoša Mesaroša

  • PDF

Janoš Mesaroš (u sredini) u društvu Mie i Dragana MiljevićaJedan od najomiljenijih učesnika sve popularnijih i brojnijih likovnih kolonija, umetnik visokog renomea, ali i kozer, kuvar sa zavidnim muzičkim znanjem - Janoš Mesaroš, obreo se u ulozi selektora prvog čina ovogodišnje likovne kolonije Etno domaćinstva Miljević iz Starih Ledinaca, održanoj od 24.-27. maja 2016. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ranko Vukeljić: Voda kao inspiracija

  • PDF

Ranko Vukeljić i ambasadorka Australije Julia Feeney na otvaranju izložbeDa je voda nešto mnogo više od fizičkog elementa, dragoceni izvor zdravlja i neophodan uslov čovekovog opstanka, sinoć je, na otvaranju Festivala - Pogled na australijski film, uspeo da dočara akademski slikar (Srbija/Australija) gospodin Ranko Vukeljić. Izložbi, koja će trajati sve vreme Festivala od 21. do 28. decembra u Kulturnom centru Novog Sada, prisustvovala je ambasadorka, NJ. E. gospođa Julia Feeney, ispred Ambasade Australije, uz čiju saradnju je i realizovan ovaj Festival.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba Patenti i inovacije u galeriji Progres

  • PDF

Petar baron Rajačić (levo) uručio je vredan poklon Andreji MladenovićuPovodom Miholjdana, Dana Nikole Tesle, Dana pronalazača Srbije i Dana otkrića Amerike, Srpska akademija inovacionih nauka, organizovala je prestižnu izložbu “Patenti i inovacije” u galeriji Progres u Knez Mihailovoj 27. Ovo je prvi put da se na ovako atraktivnoj lokaciji izlažu inovativne tehnologije, proizvodi i patentna rešenja.
Izložbu je otvorio zamenik Gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, i uz sve pohvale organizatorima istakao da smo mi zemlja velikih naučnika i pronalazača svetskog glasa: Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića, Mileve Ajnštajn i drugih, te da je ovo potvrda da se inovativni duh našeg naroda nastavlja i u najnovijim tehnologijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com