Tue09292020

Poslednja izmena:07:31:43 PM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Kraljevski namesnici 1934-1941 u Patrijaršijskom dvoru u Sremskim Karlovcima

  • PDF

Detalj sa izložbePovodom otvaranja izložbe Kraljevski namesnici 1934-1941., o trojici kraljevskih namesnika: knezu Pavlu Karađorđeviću, dr Radenku Stankoviću i dr Ivi Peroviću, autorke mr Gordane Petković višeg kustosa-istoričara, u sredu, 11. juna, u svečanoj Sali Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima, priređena je prigodna svečanost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad u znaku Noći muzeja

  • PDF

Mara Milovanović (prva s leva) dovela je na izložbu grupu iz PećinacaNakon što je Noć muzeja odložena zbog vanrednse situacije u Srbiji, 17. maja, osmi put u Novom Sadu, preko 45 muzeja, galerija, kulturnih ustanova i drugih prostora otvorili su svoja vrata i 7. juna, od 18 – 02 časa posle ponoći, na veliko zadovoljstvo poklonika umetnosti, ali i svih građana, održali ovu manifestaciju čija popularnost iz godine u godinu raste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC Njujork

  • PDF

Bane Radošević (desno) u društvu posetilaca izložbeIzložba nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC Njujork (www.adcglobal.org), održava se u Galeriji ITD (Institut za Transfuziju Dizajna), pored sata, na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 28. maja do 15. oktobra 2014. godine.
Art Directors Club je vodeća organizacija za integrisane medije i prvi međunarodni kreativni kolektiv te vrste. Osnovan u Njujorku 1920. godine, ADC je neprofitna organizacija sa članstvom, čija misija je da poveže, provocira i uzdiže menjajući svet ideja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Galerija ITD domaćin nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC Njujork

  • PDF

Direktno iz Njujorka u Novi Sad, Evropsku prestonicu kultureU Galeriji ITD (Institut za Transfuziju Dizajna), pored sata, na Petrovaradinskoj tvrđavi, 28. maja, priređena je svečanost povodom predstavljanja nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC -a (Art Directors Club) New York, domaćoj publici. Art Directors Club je vodeća organizacija za integrisane medije i prvi međunarodni kreativni kolektiv te vrste, osnovan u Njujorku 1920. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ДОК ЈЕ ВИНА ТРАЈАЋЕ ВЕДРИНА

  • PDF

Драган Миљевић (лево) и Милан Милић ЈагодинскиПре онога: Да ли бити, мора да је било: Пити.
Прецизно речено, то је било: Пити, ил не бити.
Шекспирови преци стари познавали су те ствари.
м..м. ј.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fascinacija dizajnom na stranicama časopisa Taboo

  • PDF

Na razmeđi milenijuma, tačnije 27. marta 2002. godine na srpskoj kreativnoj sceni pojavio se časopis koji će narednih godina znatno izmeniti našu recepciju o kreativnosti, posebno o delatnostima koje dovodimo u vezu sa ovim terminom, inicirati i ostvariti više akcija čiji društveni značaj prevazilazi okvire jednog glasila. U pitanju je časopis Taboo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba Hanter u fokusu u Beogradu

  • PDF

Sa Izložbe fotografija Pozitivna izloženost kod Terazijske česmePutujuća izložba „Hanter u fokusu“, nakon svog puta kroz više evropskih zemalja, otvorena je i na Terazijskom platou (otvoreni prostor kod Terazijske česme) i trajaće do 17. decembra. Izložene fotografije prikazuju životne priče devetoro pacijenata sa Hanterovim sindromom iz Poljske, Nemačke i SAD.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Knjižar na sajmu u Bolonji

  • PDF

Ekipa Knjižara predstavila Srbiju u najlepšem svetlu u BolonjiKompanija Printex iz Valjeva, na sajmu Big Buyer u Bolonji, predstavila je evropskoj publici časopis Knjižar, glasilo knjižarske branše Srbije.
Sajam Big Buyer, održan od 20. do 22. novembra, okupio je najveće italijanske, ali i evropske proizvođače kancelarijskog materijala, školskog pribora i papira, a časopis Knjižar bio je jedini medijski partner sajma sa područja bivše Jugoslavije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi umetnici donose nove ideje i novu snagu

  • PDF

Jelena Kekić, Marina Milanović i Jovana IlićGalerija ITD (Institut za transfuziju dizajna) na Petrovaradinskoj tvrđavi, bila je nedavno mesto na kome je predstavljen projekat “Akademska kominikaciona praksa”, urađen u saradnji sa novosadskom Akademijom umetnosti. Kreatori novih ideja, bili su mladi umetnici: Andrea Mernjik, Jelena Zubović, Boris Šimunek, Marina Miljuš, Milena Kalezić, Edna Mačković, Nevena Kekić, Jovana Ilić, Dragana Knežević, Marina Milanović, Verica Veljkov i Aleksandra Minjas, koji su na ovoj izložbi došli sa svojim realizovanim idejama u obliku oglasnih kampanja ili plakata za kompanije: Novosadski sajam, SRP „Zasavica“, Pokret gorana Sremska Mitrovica, „Nectar“ Bačka Palanka, PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, Manuel Co. Novi Sad, Canon M Novi Sad, preduzeće „Ekomil“ Bačka Palanka, Fabriku akumulatora Sombor, BB Minakva Novi Sad, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, AMG Grafika Novi Sad, Philp&co Filipović, fabrika lepih snova Sremska Mitrovica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veče Akademske komunikacione prakse u Galeriji ITD

  • PDF

Zajednički snimak učesnika u projektu sa profesorom Miloradom MušićemDelovanje Akademije umetnosti u Novom Sadu očitava se bezmalo 40 godina. Iz tog miljea emitovani su programi najvišeg umetničkog dometa, stvarani od strane nastavnika i studenata bez obzira na uslove i raspoloživa sredstva.
Jedan od tih programa, nastao u okviru studijskog programa grafičkih komunikacija, Akademska kominikaciona praksa, prikazan je u utorak, 12. novembra, u Galeriji ITD (Institut za transfuziju dizajna), na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com