Wed01202021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Izložba Hanter u fokusu u Beogradu

  • PDF

Sa Izložbe fotografija Pozitivna izloženost kod Terazijske česmePutujuća izložba „Hanter u fokusu“, nakon svog puta kroz više evropskih zemalja, otvorena je i na Terazijskom platou (otvoreni prostor kod Terazijske česme) i trajaće do 17. decembra. Izložene fotografije prikazuju životne priče devetoro pacijenata sa Hanterovim sindromom iz Poljske, Nemačke i SAD.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Knjižar na sajmu u Bolonji

  • PDF

Ekipa Knjižara predstavila Srbiju u najlepšem svetlu u BolonjiKompanija Printex iz Valjeva, na sajmu Big Buyer u Bolonji, predstavila je evropskoj publici časopis Knjižar, glasilo knjižarske branše Srbije.
Sajam Big Buyer, održan od 20. do 22. novembra, okupio je najveće italijanske, ali i evropske proizvođače kancelarijskog materijala, školskog pribora i papira, a časopis Knjižar bio je jedini medijski partner sajma sa područja bivše Jugoslavije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi umetnici donose nove ideje i novu snagu

  • PDF

Jelena Kekić, Marina Milanović i Jovana IlićGalerija ITD (Institut za transfuziju dizajna) na Petrovaradinskoj tvrđavi, bila je nedavno mesto na kome je predstavljen projekat “Akademska kominikaciona praksa”, urađen u saradnji sa novosadskom Akademijom umetnosti. Kreatori novih ideja, bili su mladi umetnici: Andrea Mernjik, Jelena Zubović, Boris Šimunek, Marina Miljuš, Milena Kalezić, Edna Mačković, Nevena Kekić, Jovana Ilić, Dragana Knežević, Marina Milanović, Verica Veljkov i Aleksandra Minjas, koji su na ovoj izložbi došli sa svojim realizovanim idejama u obliku oglasnih kampanja ili plakata za kompanije: Novosadski sajam, SRP „Zasavica“, Pokret gorana Sremska Mitrovica, „Nectar“ Bačka Palanka, PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, Manuel Co. Novi Sad, Canon M Novi Sad, preduzeće „Ekomil“ Bačka Palanka, Fabriku akumulatora Sombor, BB Minakva Novi Sad, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, AMG Grafika Novi Sad, Philp&co Filipović, fabrika lepih snova Sremska Mitrovica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veče Akademske komunikacione prakse u Galeriji ITD

  • PDF

Zajednički snimak učesnika u projektu sa profesorom Miloradom MušićemDelovanje Akademije umetnosti u Novom Sadu očitava se bezmalo 40 godina. Iz tog miljea emitovani su programi najvišeg umetničkog dometa, stvarani od strane nastavnika i studenata bez obzira na uslove i raspoloživa sredstva.
Jedan od tih programa, nastao u okviru studijskog programa grafičkih komunikacija, Akademska kominikaciona praksa, prikazan je u utorak, 12. novembra, u Galeriji ITD (Institut za transfuziju dizajna), na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radovan Jokić: Prolaznici u Kulturnom centru Novog Sada

  • PDF

Radovan Jokić i Slavica PopovU Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, sinoć je otvorena izložba akademskog slikara Radovana Jokića, „Prolaznici“.
Koliko su Novosađani bili zainteresovani za nastavak „Prolaznika“ od poslednje izložbe ovog umetnika, održane u Galeriji ProArte juna 2011. godine pokazali su brojni prijatelji, poznanici umetnika i poštovalaca njegovog rada, prisutni na otvaranju. Zahvaljujući se prisutnima autor je istakao da je više od tri godine radio na ovom delu projekta, osmišljavao ga, prekrajao, dodavao, brisao i oduzimao, ali kada je video sve ove ljude, koji su došli da ga podrže, bilo mu je jasno da je vredelo učestvovati u tome. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Galerija ITD domaćin međunarodne izložbe u slavu inovativnih ideja

  • PDF

Jedan od nagrađenih radovaGalerija ITD sa ponosom najavljuje svetski događaj vizuelnih komunikacija, međunarodnu izložbu dizajna ART DIRECTORS CLUB NEW YORK . Ova izložba nagrađenih radova biće predstavljena u dva termina i na dve lokacije. U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, 26. aprila, sa početkom u 19h, biće održana projekcija najboljih radova mladih umetnika (do trideset godina), pod nazivom YOUNG GUNS MOVIE, a 27. aprila, sa početkom u 20h u Galeriji ITD, na Petrovaradinskoj tvrđavi planirano je otvaranje izložbe i projekcije nagrađenih radova kreativnih profesionalaca iz celog sveta u oblasti grafičkog dizajna, advertajzinga, ambalaže, fotografije i ilustracije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Manojlović: Može da bude, a ne mora da znači

  • PDF

Slobodan Manojlović (levo) i Bane RadoševićOsoba 1: Ja sam Slobodan Manojlović, autor izložbe Konfuzija spektakla i/ili beskonačna priča
Osoba 2: Ja sam Slobodan Manojlović, autor izložbe Konfuzija spektakla i/ili beskonačna priča
Osoba 3: Ja sam Slobodan Manojlović, autor izložbe Konfuzija spektakla i/ili beskonačna priča
A onda izlazi umetnik i autor izložbe Slobodan Manojlović, i tu se prekida igra detekcije u režiji Baneta Radoševića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba srebrnog posuđa u Muzeju grada Novog Sada

  • PDF

Povodom obeležavanja Dana grada Novog Sada u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada 1. februara 2013. godine svečano će biti otvorena gostujuća izložba pod nazivom SREBRNO POSUĐE iz zbirke Etnografskog muzeja u Beogradu. Autorka izložbe i pratećeg kataloga je Irena Gvozdenović, viši kustos etnolog Etnografskog muzeja u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Postmoderna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

  • PDF

Detalj sa otvaranja izložbeU Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Nova, 2013. godina započela je izložbom pod nazivom „Postmoderna u Vojvodini 1976 – 1990. godine“ autorke Svetlane Mladenov. Izložba predstavlja svojevrsan omaž i vodič kroz prebogati umetnički milje ’80-tih godina u Vojvodini. Izložba je, rekli bismo, uspešan pokušaj da se rasvetle, sa pristojne vremenske distance, burne i kompleksne godine, godine sa puno događaja i aktera na umetničkoj sceni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba igračaka Željka Komnenića u Muzeju grada Novog Sada

  • PDF

Vesna Nedeljković Angelovski (desno) u razgovoru sa novinarkom Elizabetom BerčekPostoji više načina da se vratimo u detinjstvo, ali jedini siguran put su igračke. Dečji svet je svet igre i igračaka. Da uronimo u njega pomogli su nam Željko Komnenić, kolekcionar i vlasnik zbirke igračaka, i Vesna Nedeljković Angelovski, autorka izložbe, koji su u Muzeju grada Novog Sada, u vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika obradovali Novosađane zbirkom od preko 700 igračaka (odabranih od preko 1.000).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com