Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Evropska nedelja kvaliteta na novosadskom FTN-u

  • PDF

Održavanje ove i sličnih konferencija, razlog više što je FTN ove godine upisao 165o novih studenataNa Fakultetu tehničkih nauka će se 14. i 15. novembra održati konferencija ''Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji'' u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Jedinstvenog udruženja Srbije za kvalitet (JUSK).Moto ovogodišnje nedelje kvaliteta je
“ Ključni faktor – Kvalitet“ .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IV Međunarodni festival vina i hrane Ravangrad Wine Fest u Somboru

  • PDF

Sa jednog od prethodnih festivalaTuristička Organizacija Grada Sombora obaveštava da u saradnji sa „D-Wine“ d.o.o. organizuje IV Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“. Festival će biti održan 01. decembra 2012.godine, u Sportskoj hali „Mostonga“ (u prostoru preko 500 m2), Apatinski put 90, Sombor, a proticaće u vremenu od 14:00 do 20:00.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tradicijom u Evropu, VII susreti etno udruženja i asocijacija Srbije u Knjaževcu

  • PDF

Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'' uz podršku opštine Knjaževac 24. i 25. novembra 2012.godine( subota i nedelja ),organizuje po sedmi put tradicionalnuturističku manifestaciju pod sloganom ''Tradicijom u Evropu '',susreteetno udruženja i asocijacija Srbije. Manifestacija ima za cilj promociju zimske turistike ponude i seoskog turizma na Staroj planini kao i očuvanje nasleđa i duhovne vrednosti opštine i regiona i očuvanje nacionalnog identiteta Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novinari na premijeri Mačkovog mladog vina Portugizera, Svatovca

  • PDF

altBožole (Beaujolais) u Francuskoj, Nuova u Italiji, Portugizer u Srbiji. Sve su to mlada vina koja će se po tradiciji probati trećeg četvrtka novembra. I dok u Francuskoj običaj nalaže da se sa mladim vinom krene prvog sata tog dana, ili odmah posle ponoći, Novosađani će 15. novembra na lokaciji između župne crkve Imena Marijina i Informativnog centra TO Novog Sada po VI put u svom gradu moći da odaju počast mladom, ili novom vinu, što će im podariti ili obezbediti Vinarija “Mačkov podrum” uz prigodan program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četvrti festival zlatnih ansambala Vojvodine u Novom Sadu

  • PDF

Detalj sa prošlogodišnjeg Festivala zlatnih ansambala VojvodinePovodom obeležavanja Dana oslobođenja grada Novog Sada, 9. novembra 1918. godine, održava se manifestacija, peti put za redom, a četvrti put pod imenom „Festival zlatnih ansambala Vojvodine! U spomen na dan kada je srpska vojska na čelu sa vojvodom Petrom Bojovićem oslobodila Novi Sad, i ove godine će biti priređen prigodan trodnevni program. Idejni tvorac i organizator Festivala zlatnih ansambala Vojvodine
je Milorad Lonić, koreograf i umetnički rukovodilac Ansambla narodnih igara i pesama Vila“, SKUDŽelezničar“, a festival je podržala i Matica iseljenika Vojvodine i Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920 “Obilić” iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Film VIR, ne smeš mu se opirati ...

  • PDF

Debitantski film mladog scenariste i reditelja BojanaVuka Kosovčevića nudi pravo osveženje srpskoj filmskoj publici. VIR govori o Beogradu posmatranom iz ugla tri mlada čoveka u tri posebne priče koje se međusobno prepliću i dopunjuju u 48 sati. Inspirisan je realnim događajima. Svedoči o zgodama i nezgodama mladih pogrešnih ideala, krhkih korena, dok traže svoje mesto u društvu, ljubav, odgovore i izlaz iz životnog vira.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Praznik srpskog vina u Lazarevcu

  • PDF

Zajednički snimak srpske delegacije sa turskim ministrom turizmaVinari vole da dođu u Lazarevac na Festivala srpskih vina, jer je to jedna od retkih neprofitnih manifestacija, koja ima za osnovni cilj da vinarima omogući ostvarivanje kontakta sa ljubiteljima vina bez ulaganja velikih sredstava. U gradu kraj Kolubare, imaju tretman baš onakav kakav je i potreban grupaciji koja se bori za svoje mesto u očima konzumenata, bombardovanih sa stranim, hiperjeftinim i srazmerno toliko i (ne)kvalitetnim vinima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival muzičkih društava Vojvodine od 2-4. oktobra u Rumi

  • PDF

Najveća manifestacija amaterskog muzičkog stvaralaštva u Vojvodini, Festival muzičkih društava Vojvodine, održaće se u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi, u periodu od 2. do 4. novembra 2012. godine. Kvalitet koji su folklorni ansambli pokazali tokom dosadašnjeg rada, uticao je na odluku selektora da se Festival sa dve, proširi na tri večeri. Festival finansiraju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Ruma. Organizatori FMDV su Opština Ruma, Zavod za kulturu Vojvodine, Savez amatera Vojvodine i Kulturni centar Ruma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpski festival vina, rakije i somelijera - Srbija 2012.

  • PDF

Nakon četiri godine,Srpsko vino u saradnji sa Udruženjem vinara i vinogradara Srbije – VIVIS, Privrednom komorom Beograda uz podršku Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Turističke organizacije Beograd,Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija i privrede – Sektora za turizam, organizujuNacionalno takmičenje za najbolja vina i rakije, koje ima ogroman značaj za vinodeljstvo i proizvodnju rakije u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival tamburaških orkestara Srbije u Rumi

  • PDF

Ovogodišnji Festival tamburaških orkestara Srbije biće održan  u nedelju, 21. oktobra 2012. godine u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi sa početkom u 19:30 časova. Revijalnog je karaktera, a učešće je najavilo pet ansambala i to: GTO "Branko Radičević", TO HKPD "Matija Gubec" i RTO "Plavi čuperak" iz Rume, TO AKUD "Ivo Lola Ribar" iz Beograda i Subotički tamburaški orkestar. Ulaz je slobodan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com