Tue03052024

Poslednja izmena:10:57:46 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Turistička organizacija opštine Temerin organizuje edukativne radionice

  • PDF

Da gosti mogu da dođu, ali i da ostanu duže u TemerinuTuristička organizacija opštine Temerin najavljuje da će se krajem avgusta i početkom septembra 2013. godine u Temerinu održati edukacije iz oblasti ruralnog turizma i izdavanja privatnog smeštaja, u cilju podizanja kvaliteta turističke ponude opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanski galop 2013. u Zobnatici

  • PDF

Konji vrani, bili i ostali sinonim za ZobnaticuFondacija za razvoj Vojvodine "Háló" je potpisnica sporazuma po kojem će na predlog naših severnih suseda u subotu, 27. jula 2013. godine održati predtakmičenje za Nacionalni galop Mađarske. Ovo prestižno takmičenje se od 2008. godine održava na Trgu heroja u Budimpešti i ima ogroman turistički, kulturološki, a pre svega nacionalni značaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treći Rumfest, trećeg avgusta: Vinska ulica, Legende, Žikina šarenica...

  • PDF

Ovako je bilo laneNa Glavnom gradskom trgu u Rumi 3. avgusta biće lepo, zanimljivo i veselo zahvaljujući Turističkoj organizaciji opštine, koja po treći put organizuje „Rumfest“, manifestaciju posvećenu vinu, hrani, umetničkim predmetima, rukotvorinama iz domaće radinosti i pesmi.
Na trgu će za tu priliku biti postavljena prava Vinska ulica u kojoj će se sa svojim proizvodima od različitih sorti grožđa predstavljati vinari sa južnih i severnih padina Fruške gore, koje je još pre 17 vekova rimski car Prob prepoznao kao plodno vinogorje i na njoj zasadio prvu vinovu lozu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Wonderful Youth Orchestra otvara Novosadsko muzičko leto

  • PDF

Jedan od najpoznatijih evropskih omladinskih ansambala „Wonderful Youth Orchestra“, koga sačinjava 80 talentovanih mladih muzičara iz dvadesetak evropskih zemalja, pod upravom maestra Igora Koreti-Kureta, otvoriće ovogodišnju manifestaciju „Novosadsko muzičko leto“! Premijerni koncert ovogodišnje manifestacije biće održan u novosadskoj Sinagogi, u četvrtak, 25. jula, s početkom u 21 čas, a ulaz je slobodan za sve posetioce!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Letnja škola lekovitog i jestivog bilja

  • PDF

Detalj sa KopaonikaDepartman za biologiju i ekologiju i Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, sa zajedno sa Medicinskim fakultetom već deset godina, organizuje “Letnju školu lekovitog bilja” koja ima putujući karakter, tačnije svake godine seli se na drugu planinu. Proteklih godina škole su bile organizovane na Kopaniku, Zlataru, Goču, Tari, Vlasinskom jezeru, a ove godine, odabrana je planina Javor i mesto Kušići u okolini Ivanjice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Muzička omladina Novog Sada poziva na Novosadsko muzičko leto 2013.

  • PDF

Program Novosadskog muzičkog leta 2013.Ciklus koncerata “Novosadsko muzičko leto” ove godine će početi 25. jula i trajaće do 23. avgusta. Za taj period, Muzička omladina Novog Sada je pripremila jedanaest kvalitetnih i raznovrsnih programa koji će se odvijati u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici i u novosadskoj Sinagogi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruma: Na Kulturnom letu 2013. za svakog po nešto

  • PDF

Gradski trg u RumiTradicionalna manifestacija “Kulturno leto” u Rumi, imaće i ove godine bogat i sadržajan pro-gram. Koncertni, pozorišni, likovni i književni programi ponudiće ovog leta, popularno rečeno, za svakoga po nešto.
U fokusu su koncerti “Garavog sokaka” (27. jul, Gradski trg), “Legendi”i emisija “Žikina šarenica” u okviru RumFesta, Turističke organizacije opštine Ruma (3. avgust), ali ne treba zane-mariti ni nastupe “The Bestbeat band” (The Beatles real tribute band 26. jul) i “Novosadskog džez orkesta” (2. avgust).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bačka Topola spremno dočekuje učesnike VII Međunarodnog Kampa tolerancije

  • PDF

Detalj sa jednog od prethodnigh defilea učesnika Kampa tolerancijeDva dana uoči početka sedmog po redu Kampa tolerancije mladih iz podunavskih regija i gradova, u organizacija Bačkotopolske fondacija „Plavi Dunav”, a u saradnji sa svojim partnerima, koji će se održati u periodu od 21. do 27. jula 2013. godine, Bačka Topola je spremna da dočeka mlade ambasadore tolerancije i nove kreatore dunavskog imidža. Njihov dolazak i smeštaj u Poljoprivrednoj školi, očekuje se u nedelju, 21. jula, do 15h, da bi im sat kasnije dobrodošlicu poželeo direktor škole Tot Tibor i bio predstavljen koncept ovogodišnjeg kampa. To će biti prilika i da se svaki učesnik kampa pojedinačno predstavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturno leto na Štrandu od 22. jula do 1. septembra

  • PDF

Pogled na čuvenu najlepšu plažu na DunavuKulturno leto na Štrandu u oranizaciji Kulturnog centra Novog Sada održaće se od 22. jula do 1. septembra. Svakodnevno u saradnji sa loklanim nevladinim organizacijama i kulturnim centrima, na potezu ispod mosta Slobode biće organizovane radionice za decu i mlade, a prostor uređen za opušteno čitanje knjiga iz otvorene biblioteke i uživanje u umetničkim eksponatima eko dizajnera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruma ovog vikenda grad bajkera

  • PDF

Pogledajte kako je bilo prošle godineRuma će ovog vikenda biti grad bajkera. Svake godine u ovo vreme, Moto klub Falkons Ruma organizuje Motorijadu, koja okupi na stotine učesnika. Centralno dešavanje je na platou kraj čuvenog rumskog izletišta, Borkovačko jezero, ali će po običaju, srcem Srema, Rrumom, bajkeri prodefilovati ulicama i prikazati svu lepotu bavljenja motociklizmom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com