Mon02262024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Novi Sad da bude Evropska prestonica kulture 2020.

  • PDF

Srpska Atina zaslužuje da bude Evropska prestonica kulture 2020U klubu “Tribina mladih” u Kulturnom centru Novog Sada održana je Panel diskusija kao bazični korak ka inicijativi da Novi Sad konkuriše za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Pozivu Kulturnog centra Novog Sada koji je i organizator aktivnosti u vezi sa inicijativom, odazvao se izuzetno veliki broj predstavnika institucija kulture koje deluju u Novom Sadu, bilo da su formalno na gradskom ili pokrajinskom nivou, brojna udruženja, kao i pojedinci – predstavnici kulturnog života Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sedmi Kamp tolerancije u Bačkoj Topoli donosi pregršt zanimljivih sadržaja

  • PDF

Bačkotopolska Fondacija „Plavi Dunav” u saradnji sa svojim partnerima organizuje sedmi po redu Kamp tolerancije mladih iz podunavskih regija i gradova, koji će se održati u periodu od 21. do 27. jula 2013. godine u Bačkoj Topoli.
Sad već tradicionalni kamp, ove godine će imati oko dve stotine učesnika starosne dobi između 18 i 25 godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tihana Putin: Novi Sad spremno dočekuje goste

  • PDF

Tihana PutinNovi Sad se svake godine sredinom jula nalazi pred najvećim izazovom, kada su u pitanju turisti, gosti iz zemlje i inostranstva. Svima njima potrebno je obezbediti odgovarajuće smeštajne kapacitete, ali i osmisliti programe razgledanja i upoznavanja grada, njegove okoline, kao i odgovoriti specijalnim željama turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad centar okupljanja mladih iz celog sveta

  • PDF

detalj sa konferencije za novinareUvertira za EXIT po drugi put je Omladinski festival ili „Youth Fair“, zamišljen kao promocija omladinskog turizma u regionu. Ove godine „Youth Fair“ će biće održan na gradskom trgu u Novom Sadu, 8 i 9. jula. Prošle godine je ovaj festival, okupio neuobičajeno velik broj mladih, kako učesnika tako i publike, i osim razmene iskustava i planiranja za unapređenje saradnje mladih u regionu na svim nivoima, kao prateća aktivnost, osmišljen je bogat i raznovrstan kulturno zabavni program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi heroji sa Kosova gosti EXITa

  • PDF

Aleksa ŽivkovićMladi sa Kosova i Metohije koji žive u srpskim enklavama biće gosti EXIT festivala. Za 65 mladića i devojaka kojima je ovo jedinstvena prilika da borave na jednom od najvećih svetskih festivala obezbeđeni su prevoz, smeštaj u kampu i ulaznice za festival.
Dolazak mladih sa Kosova i Metohije na EXIT organizuje se po peti put u saradnji sa udruženjem građana „Košnica“, ali po prvi put u sklopu šire akcije društvenog delovanja festivala fondacije „State of EXIT“ pod nazivom „YOUTH HEROES“, kao dela ovogodišnje teme promocije pozitivnih uzora za mlade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi Motoville fest na Novosadskom sajmu uz pregršt događanja

  • PDF

Dejan Petrović"Motoville fest" održava se od petka, 5. do nedelje, 7. jula na Novosadskom sajmu, a tokom tri dana ljubitelji motora će uživati u raznovrsnim dnevnim aktivnostima, kao i koncertima koji su na programu u večernjim satima.
Posetioci će videti i "Stunt Show", neverovatne akrobacije motociklista u kugli smrti zasnovane na dinamičnoj koreografiji, a za taj nezaboravan doživljaj će se pobrinuti "No Gravitation team". U krugu Novosadskog sajam biće postavljena i "zadnjak mašina", na kojoj zainteresovani mogu da nauče kako se bezbedno vozi motor na jednom točku, a biće organizovane i trke ubrzanja u kategoriji brzinskih motora i skutera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zagrevanje za EXIT u centru Novog Sada na Sajmu omladinskog turizma

  • PDF

Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo u Novom Sadu spremni da pomognuDrugi po redu regionalni Sajam omladinskog turizma, Youth Fair, biće održan na glavnom novosadskom trgu i u Katoličkoj porti neposredno pred EXIT festival, u ponedeljak 8. i u utorak, 9. jula. Organizatori su pripremili odličan muzički program pod nazivom Get EXITed, koji je besplatan za sve posetioce i koji predstavlja zvanično zagrevanje za EXIT.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad domaćin Evropskog prvenstva u sportskom ribolovu 2013.

  • PDF

Goran Radović (četvrti sdesna) predvodi reprezentaciju Srbije u sportskom ribolovuEvropsko prvenstvo u sportskom ribolovu biće održano u Novom Sadu, tokom vikenda, 29. i 30. Juna, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kraj Novog Sada. U takmičenju čestvuje 25 reprezentacija iz cele Evrope. Svaka reprezentacija broji pet članova, što je ukupno 125 takmičara koji će u narednim danima odmeravati snage u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nataša Budisavljević: Interfestova čista desetka

  • PDF

Nataša BudisavljevićVeče pre početka jubilarnog Interfesta, u Vinskoj kući “Bouquet” nesvakidašnji događaj – skoro sto žena ispunilo je do poslednjeg mesta prostor popularne novosadske vinoteke. Doterane i nasmejane poznate Novosađanke svih generacija odlučile su da ovo veče provedu uživajući u vinu. Već prvi pogled na prostor ispunjen lepim ženama, koji je ove večeri zatvoren za muškarce, podsetio me je na privilegije novinarskog posla. O povodu za ovo druženje, o Interfestu, ženama i vinu  razgovaramo sa direktorkom festivala Natašom Budisavljević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi za turizam pokreću Volonterski kamp Bezdan 2013.

  • PDF

Udruženje "Mladi za Turizam" u partnerstvu sa udruženjima "Ozon" i "Vikend" iz Bezdana organizuje od 29. juna do 4. avgusta 2013. godine u volonterski kamp za mlade iz Srbije, Hrvatske i Mađarske i sve one koji žele da doprinesu razvoju i popularizaciji naselja Bezdan kroz jedan aktivan sedmodnevni program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com