Tue03052024

Poslednja izmena:10:57:46 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Slovenci najavili dolazak na Vinofest u Vršcu

  • PDF

Grupa inostranih turista na putu za Guduricu divila se vršačkim vinogradimaTuristička organizacija Vršac predstavila je minulog vikenda potencijale svoga grada na 7. po redu sajmu turizma Alpe-Adria u Ljubljani. Grad kulture, tradicije, grad vina i vinogradarstva, turistima, oduvek je imao šta da ponudi, pa je i logično da je za ovu destinaciju vladalo veliko interesovanje kako posetilaca, tako i slovenačkih turističkih agencija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jubilarni, 80. Međunarodni poljoprivredni sajam, događaj godine u Srbiji

  • PDF

Sajam je jedinstvena prilika da pokažemo vrhunski kvalitet srpskih proizvodaNovosadski sajam će u 2013. godini organizovati 16 sajamskih priredbi u 9 termina, kao i niz dešavanja u Kongresnom centru Novosadskog sajma. Ipak, godinu će obeležiti dva značajna jubileja - 90 godina uspešnog rada i 80. Međunarodni poljoprivredni sajam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Januarski festival vina u subotu u Temerinu

  • PDF

Ovako je bilo prošle godine na Sajmu vina u TemerinuDruštvo prijatelja bašte i Turistička organizacija opštine Temerin i ove godine svoj program aktivnosti započinju već kultnim Januarskim međunarodnim sajmom vina, 16. po redu, koji će se održati u subotu, 19. januara od 11h u Sportskom centru. Veliki broj uzoraka vina koji su primani 9. i 10 januara po simboličnoj ceni za ocenjivanje od 500 dinara, a ocenjivani dva dana kasnije od strane stručnog žirija, nagoveštavaju da  će i ovogodišnji sajam imati bogatu ponudu i uobičajeno kvalitetna prateća događanja. Zvanično, pobednici će biti proglašeni u 14h.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski sajam najavio 16 priredbi u 2013. godini

  • PDF

Jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajma biće održan od 18. do 24. maja 2013. GodineNovosadski sajam je najavio da će godini u kojoj obeležava 90 godina rada, biti domaćin izlagačima i posetiocima na 16 sajamskih priredbi, koje će biti organizovane u 9 termina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Savetovanje agronoma Srbije i Simpozijum poljoprivredne tehnike na Zlatiboru

  • PDF

Hotel Palisad će i ove godine dočekati učesnike savetovanja u snežnom ambijentuInstitut za ratarstvo i povrtarstvo u saradnji sa Departmanom za ratarstvo i povrtar­stvo i Departmanom za poljoprivrednu tehniku Poljoprivrednog fakulteta  iz Novog Sada organizuje 47. Savetovanje agronoma Srbije i 39. Simpozijum “Poljoprivredna tehnika” na Zlatiboru od 3-9. februara 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Praznik povrtara u Novom Sadu

  • PDF

Plastenička proizvodnja sve zastupljenija u povrtarstvu SrbijePoljoprivredni fakultet u Novom Sadu organizuje 19. januara celodnevni naučno-stručni skup pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“. Preuzimanje materijala je već od 8h, otvaranje je zakazano za 10h, a tokom dana biće obrađeno niz zanimljivih i aktuelnih tema iz ove oblasti poljoprivrede. Trinaesto po redu savetovanje ove vrste biće pravi praznik povrtarstva, dan znanja i nauke u povrtarstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvo Svetsko takmičenje u pecanju Manića Manić-Tisa 63

  • PDF

Pecanje Manića (lat. Lota lota) koji pripada familiji bakalara (Lotidae),  je vrhunac zimskog sportskog ribolova. Da je tako svedoči broj "načičkanih" ribolovaca na obalama Tise i upaljene "logorske vatre" koje noću daju fantastičan prizor.A kada ga običan ribolovac ugleda, u prvi mah pomisli da se radi o somu. Ipak, pažljivim posmatranjem brzo se uoče razlike: vilice su srazmerno manje i zašiljenije, naročito ako se posmatraju odozgo i na donjoj vilici se nalazi jedan karakterističan brk. Leđno peraje je dugo i proteže se do repnog koje je polukružnog oblika. Analno peraje, po dužini je slično kao kod soma. Koža je prekrivena sitnim krljuštima preko koje je sloj prilično vodenaste sluzi. To je uticalo da dobije i lokalni naziv "žabar". Kod nas na Tisi Zimski Manić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pršutijada u selu Mačkat, 13. put

  • PDF

Milija Brković je višestruko nagrađivan na PršutijadiPosle spektakularnog dočeka Nove, 2013. godine na Zlatiboru, kada se na centralnom trgu okupilo rekordnih 25.000 ljudi, na redu je održavanje jedne od brend manifestacija ovoga kraja – Pršutijade. Trinaesti po redupraznik pršute biće održan u dvorištu crkve Svetog proroka Ilije u zlatiborskom selu Mačkatu od petka, 11. do nedelje, 13. januara 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad,odbojkaški centar sveta

  • PDF

Detalj sa konferencije za novinare u TONS-uTreći po redu Novogodišnji međunarodni festival odbojke za mlađe kategorije, biće održan od 03. do 05. januara 2013. godine u Novom Sadu. Tim povodom, u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada, upriličena je konferencija za novinare, na kojoj su prisutni predstavnici medija imali prilike da se detaljnije upoznaju sa sadržajem i satnicom ovog jedinstvenog festivala odbojke kod nas, a i u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više od vina, za vikend u Hayatu

  • PDF

Vinarija Zvonko Bogdan će se i ove godine predstaviti na Salonu vinaJedan od najznačajnijih regionalnih događaja posvećenih vinu, Beogradski salon vina, koji egzistira već punih osam godina, ponudiće za predstojeći vikend, tačnije 21. i 22. decembra, od 12 do 20 časova, na uobičajenoj lokaciji u hotelu “Hayat” (Hyatt Regency Belgrade), novi vinski spektakl.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com