Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Božićna ulica od 24. decembra u Rumi

  • PDF

Turistička organizacija opštine Ruma po drugi put organizuje „Božićnu ulicu“, manifestaciju koja će svojim trajanjem povezati katolički i pravoslavni Božić. U periodu od 24. decembra 2012. do 6. januara naredne godine na Glavnom gradskom trgu u, za tu priliku formiranoj, ulici od kućica sa tridesetak štandova, brojni izlagači će se predstaviti sa raznovrsnom ponudom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sad čistim sneg, a u junu godinu, akcija studenata PMF-a

  • PDF

Studenti PMF-a u jednoj od prethodnih akcijaDepartmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo u toku decembra priprema zanimljiva okupljanja na kojima će glavne "zvezde" biti će studenti prve godine modula Hotelijerstvo i Gastronomija. Naime, 17. decembra u 10 časova na PMF-u, održaće se pokazno-demonstrativna vežba u kojoj će studenti pripremati i servirati različite vrste kanapea i hladnih predjela na bazi ribe, raznih vrsta vrhunskih sireva, kvalitetnih suhomesnatih proivoda, raznovrsnog voća i povrća, posnih zalogaja, dekorativno serviranih zakuski i drugih delikatesnih proizvoda. Nakon kratke prezentacije, predviđena je degustacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Savetovanje o unapređenju proizvodnje voća

  • PDF

Prof. Dr Zoran Keserović izneće nova saznanja u tehnologiji proizvodnje jabukePoljoprivredni fakultet u Novom Sadu-Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu i Društvo voćara Vojvodine, u subotu, 15 decembra, sa početkom u 9,30 časova, u amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta, organizuju tradicionalno Savetovanje o unapređenju proizvodnje voća.Predviđene su dve radionice, odnosno grupe predavanja, obe u okviru IPA projekta Apple.net 2.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Postanite i Vi poznavalac vina!

  • PDF

Polaznici jednog od prethodnih kurseva za ljubitelje vinaAsocijacije za somelijere, vinare i vinogradare Novi Sad. (www.somelijer.org), najavila je da od 15. januara 2013. počinje nova obuka za ljubitelje vina. Škola će se održati u prelepom ambijentu podruma Bajilo u Sremskim Karlovcima, okruženom arhivskim primercima vina i drvenih bačvi, a u organizaciji, Asocijacija za somelijere, vinare i vinogradare imaće pomoć i podršku stručnjaka i profesora sa Novosadskog Univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival vina Kikinda 2012.

  • PDF

Članovi Udruženja Banatska lenija, organizatori su Festivala vina u KikindiHrabrost koju su pokazali prošle godine, organizovanjem prvog Festivala vina u Kikindi, kao i opravdanost preuzimanja još jednog izazova, daje im za pravo da ovu pustolovinu nastave, kako bi svom gradu doneli još jednu u nizu velikih manifestacija koje, kako vreme prolazi, postaju pravi brendovi. Zato se javnost obaveštava da će se u subotu, 08.12.2012. i ove godine održati ova divna, poučna i zanimljiva manifestacija, što bi vitezovi rekli: „U slavu Boga i u slavu vina“...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vanja Čobanov: Promocija nove knjige u Somboru uz Zvonka Bogdana

  • PDF

Zvonko Bogdan i vanja ČobanovPratio sam Vanju Čobanova na sastanak sa muzičkom legendom Zvonkom Bogdanom, povodom promocije nove knjige poznatog vojvođanskog pisca krajem decembra u Somboru. Dogovoren je pozorišno-muzički perfomans i veliki koncert Zvonka Bogdana pod nazivom : '' VREME KOJE SE NIKAD VIŠE PONOVITI NEĆE'' posvećen ovoj knjizi, Somboru i ravnici.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova vina Potisja u Žablju

  • PDF

Prošle godine je to bilo lepa manifestacija, baš onakva kakva je Žablju nedostajala, ove godine će imati mnogo više učesnika i biće još lepša i sadržajnija.
Ovako organizatori, Turistička organizacija opštine Žabalj, Vinarija „Biserno“ iz Čuruga i Udruženje građana „Volim Žabalj“, najavljuje manifestaciju „Nova vina Potisja“, koja će biti održana 30. novembra u prostorijama Lovačkog doma „Jelen“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojislav Rodić: Kuda ide Internet

  • PDF

Srbija na visokom 45. Mestu u svetu po broju korisnika internetaPočetkom decembra (04-06.12.) u Parizu se održava internet konferencija LeWeb', verovatno najznačajniji evropski događaj u oblasti virtuelnog sveta. U tih nekoliko dana se na pozornici pojavljuju vodeći preduzetnici (korisnicima najčešće nepoznata imena koja stoje iza servisa koje svakodnevno koriste), poznati analitičari i mnogi koji žive od primene internet tehnologija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad domaćin Evropskog prvenstva u rukometu za žene

  • PDF

Srbija je od 4. do 16. decembra ove godine, domaćin Evropskog prvenstva u rukometu za žene. Pored Novog Sada, koji će u velikoj dvorani SPENS-a biti domaćin reprezentacijama Hrvatske, Nemačke, Mađarske i Španije, prvenstvo će se odvijati u još tri grada, pa će se tako utakmice po grupama istovremeno igrati u Sportskom centru Čair u Nišu ( Švedska, Francuska, Danska i BJR Makedonija), Sportskoj hali Milenijum u Vršcu (Rumunija, Crna Gora, Rusija i Island) i u Kombank areni u Beogradu (Norveška, Ukrajina, Srbija i Češka).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mediteraneo, vino, kubanske cigare, Orquesta Buena Vista Social Club…

  • PDF

Posetioci Mediteraneo festivala imaće priliku da degustiraju autohtonu srpsku TamjanikuTreći Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma biće održan 24. i 25. novembra 2012. godine, u vremenu od 12 do 20 časova, u prostorijama ekskluzivnog hotela „Metropol Palace” u Beogradu, u Bulevaru kralja Aleksandra 69. Na Festivalu će se predstaviti oko 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com