Thu12072023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Novinari na premijeri Mačkovog mladog vina Portugizera, Svatovca

  • PDF

altBožole (Beaujolais) u Francuskoj, Nuova u Italiji, Portugizer u Srbiji. Sve su to mlada vina koja će se po tradiciji probati trećeg četvrtka novembra. I dok u Francuskoj običaj nalaže da se sa mladim vinom krene prvog sata tog dana, ili odmah posle ponoći, Novosađani će 15. novembra na lokaciji između župne crkve Imena Marijina i Informativnog centra TO Novog Sada po VI put u svom gradu moći da odaju počast mladom, ili novom vinu, što će im podariti ili obezbediti Vinarija “Mačkov podrum” uz prigodan program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četvrti festival zlatnih ansambala Vojvodine u Novom Sadu

  • PDF

Detalj sa prošlogodišnjeg Festivala zlatnih ansambala VojvodinePovodom obeležavanja Dana oslobođenja grada Novog Sada, 9. novembra 1918. godine, održava se manifestacija, peti put za redom, a četvrti put pod imenom „Festival zlatnih ansambala Vojvodine! U spomen na dan kada je srpska vojska na čelu sa vojvodom Petrom Bojovićem oslobodila Novi Sad, i ove godine će biti priređen prigodan trodnevni program. Idejni tvorac i organizator Festivala zlatnih ansambala Vojvodine
je Milorad Lonić, koreograf i umetnički rukovodilac Ansambla narodnih igara i pesama Vila“, SKUDŽelezničar“, a festival je podržala i Matica iseljenika Vojvodine i Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920 “Obilić” iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Film VIR, ne smeš mu se opirati ...

  • PDF

Debitantski film mladog scenariste i reditelja BojanaVuka Kosovčevića nudi pravo osveženje srpskoj filmskoj publici. VIR govori o Beogradu posmatranom iz ugla tri mlada čoveka u tri posebne priče koje se međusobno prepliću i dopunjuju u 48 sati. Inspirisan je realnim događajima. Svedoči o zgodama i nezgodama mladih pogrešnih ideala, krhkih korena, dok traže svoje mesto u društvu, ljubav, odgovore i izlaz iz životnog vira.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Praznik srpskog vina u Lazarevcu

  • PDF

Zajednički snimak srpske delegacije sa turskim ministrom turizmaVinari vole da dođu u Lazarevac na Festivala srpskih vina, jer je to jedna od retkih neprofitnih manifestacija, koja ima za osnovni cilj da vinarima omogući ostvarivanje kontakta sa ljubiteljima vina bez ulaganja velikih sredstava. U gradu kraj Kolubare, imaju tretman baš onakav kakav je i potreban grupaciji koja se bori za svoje mesto u očima konzumenata, bombardovanih sa stranim, hiperjeftinim i srazmerno toliko i (ne)kvalitetnim vinima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival muzičkih društava Vojvodine od 2-4. oktobra u Rumi

  • PDF

Najveća manifestacija amaterskog muzičkog stvaralaštva u Vojvodini, Festival muzičkih društava Vojvodine, održaće se u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi, u periodu od 2. do 4. novembra 2012. godine. Kvalitet koji su folklorni ansambli pokazali tokom dosadašnjeg rada, uticao je na odluku selektora da se Festival sa dve, proširi na tri večeri. Festival finansiraju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Ruma. Organizatori FMDV su Opština Ruma, Zavod za kulturu Vojvodine, Savez amatera Vojvodine i Kulturni centar Ruma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpski festival vina, rakije i somelijera - Srbija 2012.

  • PDF

Nakon četiri godine,Srpsko vino u saradnji sa Udruženjem vinara i vinogradara Srbije – VIVIS, Privrednom komorom Beograda uz podršku Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Turističke organizacije Beograd,Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija i privrede – Sektora za turizam, organizujuNacionalno takmičenje za najbolja vina i rakije, koje ima ogroman značaj za vinodeljstvo i proizvodnju rakije u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival tamburaških orkestara Srbije u Rumi

  • PDF

Ovogodišnji Festival tamburaških orkestara Srbije biće održan  u nedelju, 21. oktobra 2012. godine u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi sa početkom u 19:30 časova. Revijalnog je karaktera, a učešće je najavilo pet ansambala i to: GTO "Branko Radičević", TO HKPD "Matija Gubec" i RTO "Plavi čuperak" iz Rume, TO AKUD "Ivo Lola Ribar" iz Beograda i Subotički tamburaški orkestar. Ulaz je slobodan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treća Noć istraživača u četiri grada Srbije

  • PDF

U Srbiji će 28. septembra biti održana Noć istraživača, događaj koji na inicijativu Evropske unije treću godinu za redom afirmiše nauku i istraživače i podstiče mlade na istraživačko-naučnu karijeru.

Beograd, Novi Sad, Niš i Zrenjanin u istoj noći predstaviće posao istraživača u drugačijem svetlu.

Projekat “Researchers’ night” – „Noć istraživača” pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine. Od tada se ova manifestacija održava svakog četvrtog petka u septembru. Prošle godine održana je istovremeno u 33 evropske države i 200 gradova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

18. Novosadski Festival meda za vikend u Zmaj Jovinoj

  • PDF

Od petka 14. septembra do nedelje 16. Septembra, u centru grada u Zmaj Jovinoj ulici, biće održan 18. Festival meda, u organizacijiDruštvapčelara „Jovan Živanović“ i Folklornogudruženja„Veliko kolo“. Pokrovitelji manifestacije su: Skupština grada Novog Sada, Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grožđebal u Vršcu za vikend, 55. put

  • PDF

Predstojeći vikend, donosi niz zanimljivih manifestacija u Srbiji. Tako ćemo imati smotru poljoprivrednih dostignuća u Kragujevcu, Velikim Radincima i Bečeju, a na više mesta održaće se manifestacije u slavu grožđa i vina.
 Svakako najstarija, najveća i najpopularnija manifestacija je ona u Vršcu od 14-16. septembra, pod nazivom Grožđebal, koja će vršačko vinogorje i vršačku berbu proslaviti po 55. put.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com