Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Festival muzičkih društava Vojvodine od 2-4. oktobra u Rumi

  • PDF

Najveća manifestacija amaterskog muzičkog stvaralaštva u Vojvodini, Festival muzičkih društava Vojvodine, održaće se u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi, u periodu od 2. do 4. novembra 2012. godine. Kvalitet koji su folklorni ansambli pokazali tokom dosadašnjeg rada, uticao je na odluku selektora da se Festival sa dve, proširi na tri večeri. Festival finansiraju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Ruma. Organizatori FMDV su Opština Ruma, Zavod za kulturu Vojvodine, Savez amatera Vojvodine i Kulturni centar Ruma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpski festival vina, rakije i somelijera - Srbija 2012.

  • PDF

Nakon četiri godine,Srpsko vino u saradnji sa Udruženjem vinara i vinogradara Srbije – VIVIS, Privrednom komorom Beograda uz podršku Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Turističke organizacije Beograd,Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija i privrede – Sektora za turizam, organizujuNacionalno takmičenje za najbolja vina i rakije, koje ima ogroman značaj za vinodeljstvo i proizvodnju rakije u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival tamburaških orkestara Srbije u Rumi

  • PDF

Ovogodišnji Festival tamburaških orkestara Srbije biće održan  u nedelju, 21. oktobra 2012. godine u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi sa početkom u 19:30 časova. Revijalnog je karaktera, a učešće je najavilo pet ansambala i to: GTO "Branko Radičević", TO HKPD "Matija Gubec" i RTO "Plavi čuperak" iz Rume, TO AKUD "Ivo Lola Ribar" iz Beograda i Subotički tamburaški orkestar. Ulaz je slobodan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treća Noć istraživača u četiri grada Srbije

  • PDF

U Srbiji će 28. septembra biti održana Noć istraživača, događaj koji na inicijativu Evropske unije treću godinu za redom afirmiše nauku i istraživače i podstiče mlade na istraživačko-naučnu karijeru.

Beograd, Novi Sad, Niš i Zrenjanin u istoj noći predstaviće posao istraživača u drugačijem svetlu.

Projekat “Researchers’ night” – „Noć istraživača” pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine. Od tada se ova manifestacija održava svakog četvrtog petka u septembru. Prošle godine održana je istovremeno u 33 evropske države i 200 gradova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

18. Novosadski Festival meda za vikend u Zmaj Jovinoj

  • PDF

Od petka 14. septembra do nedelje 16. Septembra, u centru grada u Zmaj Jovinoj ulici, biće održan 18. Festival meda, u organizacijiDruštvapčelara „Jovan Živanović“ i Folklornogudruženja„Veliko kolo“. Pokrovitelji manifestacije su: Skupština grada Novog Sada, Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grožđebal u Vršcu za vikend, 55. put

  • PDF

Predstojeći vikend, donosi niz zanimljivih manifestacija u Srbiji. Tako ćemo imati smotru poljoprivrednih dostignuća u Kragujevcu, Velikim Radincima i Bečeju, a na više mesta održaće se manifestacije u slavu grožđa i vina.
 Svakako najstarija, najveća i najpopularnija manifestacija je ona u Vršcu od 14-16. septembra, pod nazivom Grožđebal, koja će vršačko vinogorje i vršačku berbu proslaviti po 55. put.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi jesenji poljoprivredni sajam Srem 2012. za vikend u Velikim Radincima

  • PDF

Milorad MiloševićDrugi jesenji poljoprivredni sajam „Srem 2012“, biće održan od 14. do 16. septembra 2012. godine, na lokaciji Sportskog aerodroma u Velikim Radincima (od isključenja sa autoputa Beograd-Šid Veliki Radinci su udaljeni 6 kilometara, a od Sremske Mitrovice 11 kilometara) u organizaciji Panonija-Agrara MM d.o.o. iz Velikih Radinaca, Aero kluba Sremska Mitrovica i Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, uz generalno pokroviteljstvo Grada Sremska Mitrovica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Davor Bošković: Bečej, sajamski grad

  • PDF

Davor BoškovićTragom vesti da će se u Bečeju od 14-16. septembra održati II Jesenji poljoprivredni sajam, razgovarali smo sa direktorom Bečejskih sajmova, gospodinom Davorom Boškovićem. Tom prilikom, gospodin Bošković nam je ukratko predstavio Bečej kao grad u kome se održavaju tri sajma od kojih je najvažniji, a time i najposećeniji predstojeći II Jesenji poljoprivredni sajam.

*Koji su to sajmovi koji Bečeju daju za pravo da se naziva sajamskim gradom?

-U Bečeju se u toku godine organizuju tri sajma: prvi je januarski-setveni sajam, drugi je martovski-poljomehanizacije i treći jesenji-poljoprivredni sajam. Mi smo već prošle godine imali uspešan Jesenji sajam, koji je naišao na veliki odjek kod poljoprivrednih proizvođača, ali i samih izlagača, tj. proizvođača poljomehanizacije i uvoznika, dilera poljomehanizacijom, traktoriskim programom, uljima, mazivima, rezervnim delovima. Pored tog bazičnog dela, uvek imamo i etno deo, tzv. „Etno sokače“ gde se predstavljaju proizvođači meda, vina, zanatskih delatnosti itd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poziv mladim Novosađanima da se uključe na projektu TriP

  • PDF

UdruženjePreventpozivamlademotivisaneosobeizmedju15 i26 godinadaseuključeurealizacijuprojektaTriPprevencija, povezivanje, podrškaipostanudeotimakaoterenskiradnicikojiradesamladimaizNovogSadanaprevencijirizičnogponašanja. Projekat je podržan od strane od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarije za mlade i realizovaće se od septembra do decembra 2012. godine. Cilj projekta je prevencijа rizičnog ponošаnjа mlаdih poput zloupotrebe droga, alkohola, ulaženja u nazaštićene seksualne odnose i promocija zdrаvstvenih uslugа nаmenjenih mlаdimа kroz terenski rad nа ulicаmа, trgovima i u kаfićimа u Novom Sаdu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogat program Rumske jeseni za vikend

  • PDF

Ruma će prvog dana septembra biti u znaku "Rumske jeseni", koja predstavlja skup različitih, zanimljivih manifestacija u prilog afirmacije poljoprivrednih proizvoda i negovanja običaja, tradicije i kulture naroda koji žive na ovim prostorima. Ova manifestacija odvijaće se na centralnom Gradskom trgu, stadionu "Fruške gore", izletištu Borkovac i tzv. Malom parku. Sve će započeti u subotu u 10 časova defileom učesnika od Zmaj Jovine škole do Gradskog trga, posle čega će na centralnoj bini započeti višečasovni program, u kojem će učestvovati folklorni ansambli iz 14 mesta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com