Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Pozivnica za Drinsku regatu u Ljuboviji

  • PDF

drinska regataDani Drinske regate u Ljuboviji, spektakularni događaj, jedinstven ovakve vrste u Srbiji,  počinju 7. jula. Otvara ih „Malinijada“, izložba maline i proizvoda od maline na Lukića Brdu. Zatim sledi „Skobaljijada“, takmičenje u pecanju skobalja na Drini u Crnči, koje će biti održano 8. jula. Tokom sedam dana svakodnevno će se odvijati različita sportska dešavanja, animacije za decu i prateći sadržaji regate.
Koncert gostujućeg Kulturno umetničkog društva ”Dule Milosavljević Žele” iz Čačka i lokalnog  KUD-a „Azbukovica“ na bini koja će biti postavljena kod Motela, predviđen je za 13. jul u 19:30 časova. Potom će  u 21:00 h na istoj bini uslediti koncert Marinka Rokvića.
Okosnica čitave manifestacije - spust Drinom, Drinska regata od Rogačice, startuje 14. jula u 9:00 h, a cilj je u Ljuboviji. Tog dana biće priređeno je više animacija za najmlađe, dok je za one strije, u večernjim satima, pripremljen concert Akapulko benda, da bi oko ponoći usledila tzv. Pena party.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Božin: Šunki u čast, Novom Sadu u slast

  • PDF

Miroslav BožinProšle godine je održana na Stojšić salašu u Krčedinu, a ove, prema proceni organizatora NVO Vojvođanski prozori, na zahtev novosadskih turističkih poslenika i vlasti, manifestacija „Šunki u čast, Novom Sadu u slast“, premeštena je u Kongresni centar Novosadskog sajma. Biće održana od 7. do 10. juna.
-U želji da afirmišu proizvodnju kvalitetnog mesa, proizvodnju šunke kao tradicionalnog i vrhunskog proizvoda od svinjskog mesa, kao i da Novi Sad postane grad šunke, prebacili smo ovu manifestaciju na Sajam – obaveštava direktor i idejni tvorac jedne od autentičnih vojvođanskih priča, Miroslav Božin i dodaje:
- Možda to zvuči malo patetično, malo ironično, ali najviše šunke se proivodi u Novom Sadu i okolini, u Vrbasu, Bečkoj Palanci i Bačkoj Topoli. Šunka se još uvek proizvodi u domaćinstvima i namera nam je da očuvamo
tu tradiciju, podstaknemo tu proizvodnju. U Srbiji, u Vojvodini, ima samo jedno udružeje za proizvodnju šunke. Naši susedi, Hrvati, su u tom pravcu uradili daleko više. Oni imaju udruge pršutara, šunkara, istarskih, dalmatinskih i slavonskih, a mi imamo samo udruženje u Vršcu, koje tavori, na jedvite jade se održava, pa želimo svi zajedno da šunka postane svima dostupna, da bude vojvođanski brend.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bean festival u Temerinu, pasulju u čast

  • PDF

Kuvar Pera Perić i urednica Nedeljnog ručka Marina Jablanov-StojanovićBean festival, prvi, pravi medijski događaj u slavu njegovog veličanstva, pasuja, kulture, simbola, običaja prošlosti i nade budućnosti. Biljke koje zdravlja vredi, a koju smo u ovim modernim vremenima zapustili, ali su to kultno jelo(a) vredni i neumorni Temerinci i Bačkojarčani sve to ponovo, na najlepši mogući način vratili u život, običaje, na tzv. svakodnevni meni. Kada nešto traje sedam godina, onda se za tako nešto smatra da je preguralo dečije bolesti. Za Bean festival se to moglo reći odmah posle prvog festivala, održanog 2005. godine. I ako se nekom, zbog toga što je manifestacija iz godine u godinu napredovala, učinila lakom ta organizacija svega živog i neživog oko festivala, grdno se vara. Oni imalo upućeni znaju da su svake, pa i ove 2012. godine, nakon dobijanja druge uzastopne titule najbolje manifestacije u Vojvodini među svim manifestacijama, organizatori, ljudi u i oko Eko centra Vodomar 05, zasukali rukave i još ih ne spuštaju posle bezmalo petomesečne neprekidne kampanje. Na tom putu prošli su desetine hiljada kilometara, odradili preko 20 velikih promocija u zemlji i okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bean festival 2012. donosi bogat program dešavanja

  • PDF

S obzirom da su ove godine mnogi, pa i temerinski Bean festival, koji se održava od 1-3. juna, uskraćeni za tzv. bilbord kampanju zbog izbora, Organizacioni odbor ove izuzetne manifestacije pribegao je održavanju redovnih konferencija za novinare, kako bi medije i javnost upoznao sa urađenim, ali i svim onim što se planira u predstojećih dvadesetak dana, a sve u nameri da ovaj festival bude podignut za lestvicu više u odnosu na prethodne. Zato će sve dobre strane koje krase dosadašnje festivale biti zadržane, ali će biti i novih zanimljivih sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Neumorni Vodomari i na Fruškogorskom maratonu promovisali Bean fest

  • PDF

Neumorni članovi Nevladine organizacije Eko udruženje “Vodomar 05” iz Temerina su svakodnevno na terenu.

Kamere su ih zabeležile na startu Planinarskog marotan, ali i na brojnim kontrolnim tačkama, gde su delili letke i pozivali zainteresovane da dođu na 8. temerinski Bean festival od 1-3. juna ove godine. Očigledno u dobroj kondiciji, članovi ekipe “Vodomara 05” prošli su 19 kilometara staza na Fruškoj gori i tako se u pravom svetlu pokazali pred javnošću i samim sobom, istovremeno ispunivši jedan od brojnih zadatak u okviru plana marketinških aktivnosti za ovogodišnju Temerinsku pasuljijadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SENSATION u Beogradu po drugi put!

  • PDF

sensationSvetski muzički spektakl Sensation održaće se  12. maja u Beogradskoj areni sa novim konceptom pod nazivom  Innerspace, u produkciji ID&T iz Holandije i u organizaciji kompanije Insomnia Global SEE.  Biće noć za pamćenje sudeći po imenima DJ-eva koji će nastupiti: Mr. White, Fedde Le Grand, Dennis Ferrer, Daniel Sanchez & Juan Sanchez, Sunnery James & Ryan Marciano  i  Hardwell.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zasavica: Treće Svetsko prvenstvo u kuvanju magarećeg paprikaša

  • PDF

magareci-paprikasTreće Svetsko prvenstvo u pravljenju magarećeg paprikaša biće održano 28.04.2012. godine u prirodnom rezervatu Zasavica kod Sremske Mitrovice, koji je istovremeno i najveća farma magaraca na Balkanu, a u okviru sada već tradicionalnog Dana magaraca!

Takmičenje će se održati u dve kategorije i pod strogo kontrolisanim uslovima,  da bi se održala originalnost recepta koji je jedinstven u svetu i koji je dr Nenad Čkonjević osmislio za tu priliku, a koji se zasniva na receptima starim više stotina godina!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF: Noć biologije 2012.

  • PDF

noc biologijeDrugi put u Srbiji, na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za biologiju i ekologiju, Trg Dositeja Obradovića 3, u petak 20. aprila od 16-24h, znatiželjnike čeka noćna avantura. Interaktivne radionce će ih uvesti u magični svet prirode i biologije, a iz prve ruke će od stručnjaka sa ovog fakulteta dobiti pregršt odgovora na pitanja iz domena života i nauke.
Posetioci mogu napraviti grafit od mahovine, poneti kući svoju DNK, proverite koliki im je krvni pritisak, popiti čaj, otkriti šta to dr Haus ipak nije znao, šta jedu biljke mesožderke, a ko koga jede u prirodi i ko gde živi, šta se to dešava u herbaru. Moći će da budu "bio mythbusters", da prisustvuju miš-party, saznaju kome je to upala lupa u med.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bermet Aleks najavio otvaranje podruma u Karlovcima za Prvi maj

  • PDF

nenad bermetOva priča je vezana za Sremske Karlovce, koji će od 1. maja biti bogatiji za još jedan vinski podrum. On se nalazi u Ulici Petrovaradinska br.5. Ali, da nije reč o samo još jednom od mnogih, govori i ime vlasnika, Nenada Bermeta Alekse Ratkovića, podrum Vinarije „Aleks“. Podrum – vidikovac, jer se nalazi na vrhu brda, a za lepa dana sa terase ispred njega se može videti i Dunav i deo Bačke. Do podruma se može doći i iz pravca Novog Sada, na prvom skretanju, ali i iz centra Karlovaca, od česme „Četiri lava“, preko Ulice Patrijarha Rajačića, pored lovačkog doma, i preko mostića, a sve uzbrdo, dolazi se do podruma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Veliko interesovanje za Bean festival 2012.

  • PDF

Svi su izgledi da će ovogodišnji, osmi po redu Bean festival, prva veća prolećna vojvođanska manifestacija, biti po meri i očekivanjima organizatora Udruženja građana Eko centar Vodomara 05 i pokrovitelja, temerinske opštine. Potvrda za takva očekivanja dobijena su i na nedavnoj promociji Temerinske pasuljijade na 15. Berzi Turističke prizme u Novom Sadu, gde su praktično svi učesnici najavili svoj dolazak na ovu jedinstvenu smotru organizovanu u čest njegovog veličanstva – pasulja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com