Sat09212024

Poslednja izmena:08:21:40 AM

Hrana

Onlajn Pijaca na klik - dostava poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na kućnu adresu

  • PDF

Svjetlana Krčo (levo) i Sanja LaušKao i prethodnih godina, paralelno sa festivalom OPEN YOUTH FAIR, uvertiri za EXIT, u Katoličkoj porti, organizovana je manifestacija „Art Eco Market“, gde su predstavljene rukotvorine, kao i veliki izbor specijaliteta iz vojvođanske kuhinje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maja Aleksić Ilić: Vina sa pečatom vranjanskog kraja

  • PDF

Maja Aleksić Ilić„Žuti cvet“, „Barbara“, „Arno“, „Bonaca“, „Sevdah“, „Roze“, „Nostalgija“, „Kardaš“, „Amanet“ - imena su vina iz radionice dobrog ukusa Vinarije „Aleksić“. Ovo je vinarija u kojoj glavnu reč imaju tri Vranjanke - sestre Dragana, Maja i Marija Aleksić, koje su u svakom kutku ovog zdanja na samom ulazu u Vranje, dali osebujni pečat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Food Revolution Color Press Group na Ribarskom ostrvu

  • PDF

Obraćanje ambasadorke Francuske u Srbiji Christin MoroOve, 2016. godine, po četvrti put, u restoranu „Ribarac“, na Ribarskom ostrvu kraj Novog Sada, održana je regionalna konferencija o hrani - Moja Kravica Food Talk, ovoga puta pod nazivom „Food Revolution“ – Revolucija ukusa, mirisa, tehnika, imena i publike, a sve to vezano za hranu. Organizator konferencije bila je Color Press Grupa koja izdaje niz kulinarskih magazina: Pošalji recept, Torte i kolači, Šerpe i lonci, Bakina kujna i Bakini slatkiši, Hrono kuvar, Jamie Magazine i dr. Kao generalni pokrovitelj potpisala se Moja kravica Kuhinjica i kompanija Imlek, uz pokrovitelje Mesimo zajedno, Mg Mivela, Jana, Illi company, Bata Pežo, Hleb i kifle, HBO Color Media Events, Bač u srcu Bačke, Heror media pont, Grad Novi Sad - Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada Odsek za informisanje, Pokrajinski sekretarijat za privredu, vodoprivredu i šumarstvo, Turistička organizacija Novi Sad. Ford je bilo zvanično vozilo konferencije, AMSTEL - zvanično pivo, Grand kafa - zvanična kafa i Vinarija Aleksić - zvanična vinarija konferencije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Tešanović: Autentična hrana kao siguran turistički proizvod

  • PDF

Prof. dr Dragan Tešanović (prvi s desna) u društvu gostiju iz ItalijePovodom 83. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i ovogodišnje zemlje partnera - Italije, na Ribarskom ostrvu, u restoranu „Ribarac“, 10. i 11. maja eminentni predavači iz međunarodne škole italijanske kuhinje ALMA iz Parme, studentima Prirodno-matematičkog fakulteta Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, studentima Visoke hotelijerske škole iz Beograda i učenicima Srednje škole „Svetozar Miletić“ ugostiteljskog smera iz Novog Sada, održali su edukaciju i praktično savladavanje znanja iz osnova italijanske kuhinje. Ovaj događaj podržala je Italijanska razvoja agencija ICE i Ambasada Italije. Dr Dragan Tešanović redovni profesor na PMF-u, šef Katedre za hotelijerstvo i gastronomiju, istakao je da je ova bila sjajna prilika za upoznavanje sa italijanskom gastronomijom, koja u toj oblasti ima šta da (po)kaže.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiborac - majstorski dobri zalogaji

  • PDF

Sa promocije novih proizvoda na Novosadskom sajmu„Zlatiborac“ d.o.o. je svoj razvojni put od male porodične manufakture do kompanije koja je postala lider u segmentu trajnih suvomesnatih delikatesa otpočeo pre više od jednog veka. Negujući tradiciju suvog salamurenja najkvalitetnijih komada mesa, njihovim sušenjem na kristalno čistom vazduhu jedne od najlepših planina u Srbiji - Zlatiboru, i dimljenjem na dimu suve bukovine, stvoreno je preko 30 trajnih suvomesnatih proizvoda koji su postali deo trpeze potrošača širom Srbije, regiona i sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nada Letić : Organski proizvodi u skladu sa prirodom

  • PDF

Nada LetićUdruženje organskih proizvođača „Organski sad - Novi Sad“ na Mitinom salašu u Čeneju, u nedelju, 17. aprila, organizovao je manifestaciju prodajno-izložbenog karaktera pod nazivom Dan organskih farmi. Predsednica udruženja, gospođa Nada Letić, i sama se bavi organskom proizvodnjom, a prva akcija ove vrste održana je upravo na njenom posedu, na salašu Letić, takođe na Čeneju. Procenjujući ovaj događaj izrazila je svoje zadovoljstvo ponudom, kao i posetom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TIMOMED šampion Novosadskog sajma sedamanesti put

  • PDF

Nagrada u pravim rukama: Srbislav Vidojević sa unukom"TIMOMED", preduzeće za proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda iz Knjaževca (Kej Veljka Vlahovića 7A) po sedamnaesti put uzastopno osvaja najveće priznanje Novosadskog sajma - veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda, u oblasti pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetlana Bikar: Pčelari su savremeni nomadi

  • PDF

Svetlana i Aleksandar BikarMed i proizvode od meda porodične firme Pčelarstvo Bikar iz Sremskih Karlovaca možete videti na svim značajnijim sajmovima i manifestacijama koji za temu imaju prirodu i zdravlje. Spakovani u elegantnu ambalažu kvalitetni i raznovrsni proizvodi mame da zastanete, da nešto kupite, zatražite savet, što ovim iskusnim pčelarima, poznatim borcima za poštovanje moralnih normi posebno među pčelarima, predstavlja zadovoljstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Goran Sečujski: Samo od udruživanje organskih proizvođača možemo očekivati napredak u ovoj oblasti

  • PDF

 Mr Goran Sečujski u razgovoru sa proizvođačem Miloradom AćimovićemNa 300 godina starom čenejskom Mitinom salašu (Vuka Karadžića 53), u nedelju, 17. aprila održana je manifestacija I Dan organskih farmi. U ovoj prodajno-izložbenoj pijaci učestvovali su proizvođači okupljeni u Udruženje „Organski sad – Novi Sad“: PG Letić (Čenej), PG Dolovac (Futog), PG Aćimović (Futog), porodica Vozar (Kisač), PG Idei (Temerin), PG Kuzmanović (Čenej), Bio-farma Šokšić (Taraš), Mirko Vlček (Pivnice), PG Sabo (Veternik), Bio-farma Mamužić (Ljutovo), Poljoprivredna škola Futog, Aleksandar i Svetlana Bikar (Sremski Karlovci), Sanja Hunjadi (Petrovaradin).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dimljeni sirevi Đure i Biljane Stokuće iz Sombora za opuštanje i uživanje

  • PDF

Biljana i Đura StokućaNa vršačkom Vinofestu, u okviru predstavljanja grada Sombora, osim Turističke organizacije grada i vinara, nekoliko godina za redom, sa programom dimljenih sireva nastupa Poljoprivredno gazdinstvo „Stokuća Đuro i Biljana“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com