Thu04022020

Poslednja izmena:09:36:55 PM

Hrana

Kiselo&Slatko najbolje od svežeg voća

  • PDF

Potražnja za zdravim prirodnim sokovimaProšle je svega dve godine od kako su dvojica prijatelja, kolega sa Tehnološkog fakuleta u Novom Sadu u želji da se okušaju u nečem novom, a njihovi proizvodi, 100% prirodni sokovi od višnje, kruške, jagode, jabuke i kajsije, već beleže poslovne rezultate koji zahtevaju širenje kapaciteta i pokrivanje tržišta cele Srbije. Stanislav Pejak, jedan od osnivača firme LALOŠKI DOO sa sedištem u Novom Sadu, koja stoji ispred brenda Kiselo&Slatko, ovako brz proboj na srpskom tržištu objašnjava izborom proizvoda kojih u ponudi nije bilo ili ne u dovoljnoj meri, kao i kvalitetu proizvoda, kojem je u ovoj firmi, od starta do danas, sve podređeno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Spelta porodice Jokić: Ljubav prema Spelti zadržava ih na selu, ljubav prema deci tera ih da misle na grad

  • PDF

Tijana i Miloš JokićMiloš i Tijana Jokić vlasnici Poljoprivrednog gazdinstva „Spelta“ iz Ravnog Sela, odlučili su da svoj zajednički život započnu u ovom selu, u opštini Vrbas, na Miloševoj dedovini. Uredili su kuću, a na imanju od jednog hektara pre sedam godina na idelanoj lokaciji nadomak sela, podigli zasad lešnika, tri godine kasnije, na sedam preostalih jutara speltu. Iako je Miloš Jokić TV snimatelj i godinama bio u ranom odnosu na RTV Vojvodini, a supruga Tijana zoo tehničar, danas su ponosni proizvođači i prerađivači spelte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulen Karola Horvata iz Bačkog Petrovca šampion kvaliteta 85. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu

  • PDF

Karol HorvatU godini kada Međunarodni sajam poljoprivrede obeležava 130 godina od prvo ocenjivanje kvaliteta i prve Izložba pojoprivrednih proizvoda, stručni žiri je za najbolji proglasio kulen proizvođača Karola Horvata iz Bačkog Petrovca, dodelivši mu Veliku zlatnu medalju i šampionski pehar, zvanično priznanje da upravo on proizvodi najbolji kulen ne samo u Srbiji i regionu, veći i u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Jevtić: Zaboravljene žitarice na našim trpezama

  • PDF

Ratka JevtićDiverzifikacija useva, održiva poljoprivreda i potražnja za zdavom ishranom spadaju među faktore koje su u proteklim decenijama izazvali rastuće interesovanje za stare žitarice. Rizici genetske erozije biljnih vrsta i prateće posledice po poljoprivredu pozivaju na neiskorišćeni potencijal njihovih predaka kao što su Spelta, Emmer, Kamut i dr. Spelta se prvi put pominje u nekim delovima Egipta, kao samostalna biljka odvojena od pšenice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garantovani kvalitet ne podrazumeva odsustvo problema

  • PDF

Goran Bera tvrdi: Kozarstvo i ovčarstvo u ozbiljnim problemimaProblema nema Kompanija BEOCAPRA d.o.o., u selu Kukujevci, opština Šid, na tržištu Srbije se nalazi od 2009. godine. Od početne ideje četvorice vlasnika - osnivača firme, i proizvodnje sirovog mleka vrlo brzo se odustaje i zamenjuje ispativijom preradom i proizvodnjom mlečnih proizvoda od kozjeg mleka, koji se na tržištu plasiraju pod robnom markom KOZARI i koja danas obuhvata: kozji krem-sir, meki kozji sir u salamuri, polutvrdi kozji sir u salamuri, nekoliko tipova ekstra masnih kozjih sireva s plemenitim plesnima, jogurt od kozjeg mleka, probiotski napitak od kozjeg mleka, surutku...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stevica Marković: Sve veća porodica Original Srbija

  • PDF

Stevica MarkovićTreću godinu za redom Savez proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije „Original Srbija“, pomognut od strane Ministarstva poljoprivrede, organizovano se pojavljuje na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. U hali 6 Novosadskog sajma, kao i prethodne godine, svoje domaće i geografski zaštićene proizvode predstavili su stari, ali i neki novi članovi, koji su u međuvremenu sertifikovali svoje proizvode pa su samim tim izborili pravo da se pridruže ovom Savezu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vukosav Saković: Proizvodimo kvalitetet pšenice iznad proseka ali sporo rešavamo problem njenog skladištenja

  • PDF

Vukosav SakovićSvake godine za vreme trajanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu održava se Dan žitara, na kojem se govori o tome ko je šta uradio i kakve je rezultate postigao u prethodnoj godini, ali i o planovima, šta treba raditi. Oni koji su bili najbolji u prethodnom periodu na Danu žitara dobijaju povelje za postignute rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Gastro Region na Novosadskom sajmu

  • PDF

Branislav SekulićSvečanim otvaranjem na Novosadskom sajmu je u utorak, 15. maja 2018. godine otpočeo najznačajniji agrobiznis-događaj jugoistočne Evrope, 85. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će trajati do 21. maja. Uz prisustvo gradonačelnika Novog Sada, gospodina Miloša Vučevića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodina Vuka Radojevića, kao i ambasadora Republike Francuske, zemlje-partnera ovogodišnjeg Sajma, NJ.E. gospodina Frederika Mondolinija, otvorio ga je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, gospodin Branislav Nedimović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Food Talk 2018 predstavljen u hotelu Sheraton u Novom Sadu

  • PDF

Obraćanje Roberta Čobana predstavnicima medijaŠesta po redu najveća regionalna konferencija o hrani i vinu "Food Talk 2018" predstavljena je u utorak, 24. aprila, u novootvorenom hotelu Sheraton Novi Sad, uz prisustvo predstavnika Pokrajinske vlade, ambasada, javnih ličnosti, blogera, medija i domaćih proizvođača hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Carski sirevi Sirane Jovanović: Odlika klasične srpske izvrsnosti i eleganacije

  • PDF

Zvonko (levo) i Dušan JovanovićNa 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, prošle godine, za punomasni esktra tvrdi sir „Carski sir“ Sirana „Jovanović“ iz Smedereva dobila je Diplomu sa zlatnom medaljom. Ne bi to bilo ništa čudno da ova sirana samo nekoliko meseci ranije nije registrovana i u samom startu pojavljivanja na tržištu sirevi pod robnom markom „Carski“, pobrala neka značajna priznanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com