Thu04022020

Poslednja izmena:09:36:55 PM

Hrana

Friški jazački sir - zalogaji puni ljubavi

 • PDF

Marija Radojčić„Ko ga jednom proba tek onda raspoznaje šta je domaći sir“; „U mojoj porodici je obavezan na trpezi i tople preporuke svima koji znaju vrednost domaćeg proizvoda“; „Vrhunski domaći sirevi bogate arome i fenomenalnih kombinacija ukusa“; „Pravo otkrovenje za sve gurmane i hedoniste“; „Kombinacije raznih dobrih ukusa kojima se uvek rado vraćam“; Sirevi za svaku preporuku“; „Kreativna kombinacija aroma, teško je zaustaviti se kada jednom probate“; „Ko ne proba, ne zna šta propušta“; „Izvrsni zalogaji puni ljubavi“ - samo su neki od komentara onih koji su degustira i doživeli ukuse Friškog jazačkog sira, proizvedenog po staroj porodičnoj recepturi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kad se pamet i ljubav udruže

 • PDF

Bojana i Miloš TodorovićFarmu „Srećna koza“ iz Velikog Gaja kod Vršca, na granici sa Rumunijom, zasnovao je Miloš Todorović rodom iz Vršca, 2013. godine, kada uzima prve kozice rase francuska alpina, a 2014. se upušta i u proizvodnju sira. Kao i svaki početak, ni njegov nije bio lak. Još kao student Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, nabavlja prvih 50 koza sa idejom da se bavi farmerskom veterinom i prodajom kozjeg mleka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Popović: Od igraonice do farme mangulica Centurion

 • PDF

Vladimir sa suprugomVladimir Popović, nekada vlasnik Igraonica Centurion Vršac, kao i Centurion interenet provajder iz istog mesta, od 2015. godine se posvetio porodičnoj farmi mangulica „Centurion“, registrovanoj za uzgoj autohtone rase crne lasaste mangulice, situirane podno Vršačkih planina, u Zaštićenom staništu, “Mali vršački rit”. I mada ljudi idu obrnutim smerom, gospodin Popović je dotadašnji virtualni svet u jednom trenutku morao da napusti zbog dva infarkta, kako danas kaže njegove „nesreće ili sreće“, uspori i privoli ovaj realni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend u prirodi sa UG Pečurka Krupanj

 • PDF

Sa promocije aktivnosti na Beogradskom sajmu turizmaNa 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističko-sportske organizacije opštine Krupanj, predstavilo se Udruženje građana „Pečurka“ ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) i ljubiteljima prirode i gljiva ponudilo jedinstven VIKEND U PRIRODI. Predsednik Udruženja, gospodin Dragan Grujić objašnjava da Udruženje, osnovano 2006. godine i član MGSS, raspolaže smeštajnim kapacitetima i pruža mogućnost organizovanog boravka u pirodi uz prikupljanje jestivih vrsta gljiva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Truff truff izazov - proizvodi od tartufa koje može svako da priušti

 • PDF

Violeta Ivković (levo) i Sanja MelkusOriginalne, inovativne i željne da se dokažu - reči su kojima bi mogli opisati Violetu Ivković i Sanju Melkus iz Novog Sada, koje su prošle dug put od ideje do realizacije i izašle na tržište sa jedinstvenim proizvodima od tartufa. A kada je o tartufima reč, prva asocijacija je njihova cena, jer su poznate kao najskuplje gljive na svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

But&Co proizvodi od mesa sa zaštićenim geografskim poreklom

 • PDF

Milenko Jovanović (prvi s leva) i brat Branislav sa delegacijom Privredne komore VojvodineMala porodična kompanija „But&Co“, Laćarak, Sremska Mitrovica, koju vode Branislav i Milenko Jovanović, prva je kompanija koja će dobiti sertifikat koji joj daje pravo da proizvodi proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom pod nazivom „Sremski kulen”. Samim tim, „But&Co“ će biti prva kompanija koja će proizvoditi proizvod od mesa tog tipa sa zaštićenim geografskim poreklom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Info veče o unosu soli u organizam putem hrane

 • PDF

Sve što ste želeli da znate o soli u hrani, a niste imali koga da pitate - sada je prilikaPozvani ste da u sredu, 14. marta 2018. godine, u Startit centru (ul. Miroslava Antića 2) u centru Novog Sada, sa početkom u 18:00 h, prisustvujete info večeri „Sve što ste želeli da znate o soli u hrani, a niste imali koga da pitate“, u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije (FINS) i suorganizaciji Asocijacije potrošača Srbije (APOS).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Magična prezentacija hrane Vanje Puškara, šefa Iris New Balkan Cuisine

 • PDF

Vanja PuškarO nacionalnoj, balkanskoj kuhinji, o njenim potencijalima da autentičnim ukusima privuče ljubitelje dobre hrane uz adekvatan način njenog prezentovanja, o nasleđu i smernicama koje treba pratiti da bi se izvorna srpska kuhinja sačuvala od zaborava - na VI Winterfest Ski&Wine festivalu u Hotelu „Grand“ na Kopaoniku, održanom od 01- 04. marta, govorio je Vanja Puškar, šef Iris New Balkan Cuisine restorana u Beogradu.
Apdejtovanje naše nacionalne kuhinje na globalno prepoznatljiv nivo - jedan je od osnovnih zadataka Iris New Balkan Cuisine, koji nije restoran u klasičnom smislu značenja, već koncept kojim nekoliko mladih, stručnih ljudi, punih entuzijazma, žele da približe ukuse Balkana i Srbije na kreativan, i uživaocima hrane, prihvatljiv način.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanski gastronomski salaš u subotu na Salašu 137

 • PDF

Hedonistička subota najavljena na čuvenom čenejskom salašuDa li ste nekad bili na nekom gastronomskom spektaklu? Zvuči onako otmeno... fancy... a pazi sada: Topljeni čvarci, kuvano vino i rakija, pravljenje domaćih kobasica, cvarenje sveže slanine i kobasica, onako na pruticu pa sami nad žeravicom, salčića k'o u bakinoj kujni, a svega k'o kod kuće? Jesmo Vam privukli pažnju?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dragan Tešanović: Vreme je da se vratimo tradicionalnoj hrani

 • PDF

Prof. dr Dragan TešanovićMalo koji fakultet može da se pohvali pričom ravnoj onoj koju je osmislio i razvio Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu - izjavio je prof. dr Dragan Tešanović, šef katedre za gastronomiju sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerzteta u Novom Sadu, posle performansa „Srbija - srednji vek, I’ll be back!“ studenata III godine hotelijerstva na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo 07. februara, u restoranu Ribarac na Ribarskom ostrvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com