Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Udruženje DAUN Novi Sad: Sa osmehom smo svi isti

  • PDF

Violeta Popović, predsednica Udruženja „Daun“ iz Novog Sada    Da li ih (ne)primećujemo i koliko im (ne)pomažemo? Šta znači biti drugačiji, i kakav je njihov život? Pitanja su iza kojih sledi paušalan odgovor, koji ne obavezuje.
    Studenti 3. godine hotelijestva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF-a u Novom Sadu ta pitanja ne postavljaju, već 18 godina, organizuju tematske veči sa humanitarnim karakterom, i sav prihod od ulaznica i donacija prosleđuju na račun onih koje stavljaju u prvi plan. U okviru praktičnog dela predmeta: Animacija i logistika u turizmu, koji vode prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski i van. prof. dr Igor Stamenković, na zabavan način, uz večeru, u čemu im pomažu kolege sa gastronomije, studenti učestvuju u ovoj lepoj humanitarnoj akciji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine: Okrugli sto “Podsticaji u zemljoradničkom zadrugarstvu APV”

  • PDF

Sa Okruglog stola ZSV održanom na Zlatiboru            Dana 31.1.2024. godine u okviru 50. Simpozijuma Agro - tehnika - precizna - poljoprivreda na Zlatiboru, održan je okrugli sto pod nazivom “Podstiacaji u zemljoradničkom zadrugarstvu AP Vojvodine” u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine, na kojem su predstavljeni zaključci i predlozi Saveza proistekli iz detaljne analize prikazane u Elaboratu Zadružnog saveza Vojvodine o efektima sprovođenja konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na zemljoradničke zadruge u A.P. Vojvodini u periodu 2018-2023 godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hajde da zajedno širimo krug podrške deci izuzetno niskog rasta

  • PDF

 Jelena Hađasija (levo) i Danijela Stojanovič            Poziv na druženje i uživanje u lepom provodu koji su uputili studenti 3. godine turizma (predmet Animacija i logistika u turizmu) i hotelijerstva, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a Univerzitet Novi Sad. pod nazivom „Dance With Somebody”, održanom u prostoru SKCNS „Fabrika“ krajem januara 2024., i ovoga puta bio je poziv da iskažu svoju humanost direktno se uključujući u BUĐENJE SVESTI o postojanju retkih bolesti sa kojim se suočavaju deca i njihovi roditelji, a koji se nalaze svuda oko nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prilagodite život drugima - Deca sa ahondroplazijom

  • PDF

Jelena Hađasija, Danijela Stojanović, dr Zvezdana Bjeletić, Danijel Stojanović i Veljko Hađasija            Neka svako poraste na svoj način - moto je Udruženja „Deca sa ahondroplazijom Srbije“ koje okuplja desetak porodica sa ciljem da budu podrška i oslonac jedni drugima, da razmenjuju iskustva, preporuke, jedni drugima daju savete do kojih se, o ovoj retkoj bolesti, teško dolazi. Reč je o retkoj bolesti, jednoj od najučestalijih koštanih displazija koja za posledicu ima izuzetno nizak rast. Stanje je nasledne prirode i u skoro 80% slučajeva, osobe izuzetno niskog rasta potomci su roditelja uobičajene visine. Prosečana visina odraslog muškarca sa ahondroplazijom je oko 131, a žene oko 124 centimetra. Ali, po prvi put u istoriji deca obolela od ahondroplazije imaju mogućnost da se adekvatno leče.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na raskrsnici misli i postignuća

  • PDF

Naslovna strana novogodišnjeg broja revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE            Nema raskrsnica sa obeleženim pravcima kojima se stiže do uspeha, pod kojim se razume - na kraju biti zadovoljan. Za mnoge kulture, kojima pripada i naša, pravac slobode je cilj kome vodi svaki put. Sloboda u smislu, ne da se radi ono što se voli, već da se ne radi ono što se neće. A mesto uliva svih puteva je naš dom, sklonište za dušu i telo. U središtu doma je trpeza, sofra (sovra), koju su u antičko doba nazivali agape - gozba ljubavi, gde je važnije od onoga šta je na stolu, ko se okupio oko njega. To zajedništvo reči, misli, samog čina jedenja, jedan je od najveličanstvenijih trenutaka u životu. To je trenutak istine u kome nema pretvaranja, kada se ogoljuje svaka dobra kao i manje dobra namera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TopSrbiji Darodavnica na VI Festivalu književnog stvaralaštva na selu i o selu u Republici Srbiji

  • PDF

TopSrbiji  priznanje Društva za narodno prosvećivanje “Svetionik” iz Kragujevca    Mihailo Berček Revija i sajt „TopSrbija - Najbolje iz Srbije“, Novi Sad - za reportažu „Priča o Stragarima“, nagrađeni su II Darodavnicom, priznanjem Društva za narodno prosvećivanje “Svetionik” iz Kragujevca na VI Festivalu književnog stvaralaštva na selu i o selu u Republici Srbiji „Moje selo u pričama i pesmama 2023'' (Stragari - Kragujevac, 12. 12. 2023.)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izbor za najboljeg pet-friendly ugostitelja

  • PDF

Sa dodele nagrada u Info centru Turističke organizacije Vojvodine    Na svetu ima više od 470 miliona vlasničkih pasa po domaćinstvima i više od pola tog broja su turisti koji zajedno putuju sa ljubimcem. Pet-friendly filter na Booking pretraživaču je treće najviše korišćen, a globalno posluje više od 500.000 objekata registrovanih za goste sa kućnim ljubimcem. Pored hotela i smeštaja, sve je više i restorana, shopping centara i ostalih lokacija koje možete posetiti u pratnji psa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Još jedna nagrada za DDOR - Zelena kompanija 2023. godine

  • PDF

Sa dodele CCIS nagrada Kompaniji DDOR, Foto Dragan Petrović            Kompanija DDOR primila je još jedno priznanje za snažno zalaganje u oblasti očuvanja životne sredine i održivi razvoj. Vodeća osiguravajuća kuća nagrađena je prestižnom nagradom Green Award, koju dodeljuje Komora italijansko-srpskih privrednika. Takozvana „zelena nagrada“ stigla je na adresu DDOR-a zbog izuzetne posvećenosti ekološkim inicijativama, kao i napora u oblasti očuvanja životne sredine. Nagrada je uručena predsedniku Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesku Mašiju na godišnjoj svečanosti, na kojoj se kompanijama uručuju nagrade za postignuća i doprinos poslovnih lidera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija očekuje dalje povećanje broja turista, a samim tim i potrebu za njihovom zaštitom

  • PDF

Obraćanje Dejana Pavlovića, moderatora panela "Bezbednost u hotelskom turizmu u regionu South-East Europe"            - Ovo će biti najuspešnija godina za turizam Srbije jer je zaključeno sa početkom novembra, prema podacima Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (CIS), turistički promet u odnosu na proteklu godinu povećan za 9 odsto kako u ukupnim dolascima, tako i u noćenjima 2023. godine u kojoj će prvi put biti premašen broj od 2 miliona stranih gostiju. Takav rezultat dugujemo činjenici da je stranih tiurista za čak četvrtinu više nego lane - rekao je Dejan Pavlović, predsednik Izvršnog odbora SAMKB na Okruglom stolu: “Bezbednost u hotelskom turizmu u regionu South-East Europe”, u prisustvu panelista dr Nataše Pavlović, direktora Turističke organizacije Vojvodine, Zoran Vučinović, Head of Security Mamula Island Hotel Operating Company, Tivat; i Miloša Gnjidić, Security and transport managera at FRUŠKE TERME Resort &Residences, člana SAMKB.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rad, stvaranje, zadovoljstvo (uspeh)

  • PDF

Naslovna strana revije TOPSRBIJA-NJBOLJE IZ SRBIJE  br.38 -   Foto: Svetlana Dingarac    Tokom svoje istorije čovek je radom zadovoljavao svoje primarne egzistencijalne potrebe (hrana, stanište, zaštita, odbrana teritorije). Rad je uvek imao društveni karakter jer kad god su ljudi radili uspostavljali su međusobne odnose saradnje i živeli u nekom obliku zajednice. Čovekova vizionarska suština sprečavala ga je da se kreće u krugu istog (ponavljanja), provocirajući ga da iznalazi prečice, pospešuju postojeće. Za francuskog mislioca Voltera „rad nas oslobađa od tri velika zla: dosade, poroka i oskudice“. Rad je i posao i igra, odgovornost i ambicija, koja dovodi do zadovoljstva samim sobom. Truditi se, imati cilj, biti odan idealima, samo po sebi je vredno borbe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com