Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Nova vanredna kontrola ribarskog područja SRP Gornje Podunavlje

  • PDF

Rubočuvarska služba JP Vojvodinašume u akciji            Nastavlja se sa vanrednim akcijama i kontrolama ribarskih područja  ribočuvarske službe JP Vojvodinašume ”Sava-Dunav-Studva 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Titula Evropske prestonice kulture predata Novom Sadu

  • PDF

Novi Sad - za nove mostove            Titula Evropske prestonice kulture sinoć je predata gradovima koji će biti njeni nosioci 2022. godine - Novom Sadu (Srbija), Ešu (Luksembrug) i Kaunasu (Litvanija). Titulu su predali hrvatska Rijeka i irski Golvej, a svečana ceremonija je, usled pandemije koronavirusa, bila organizovana onlajn, odnosno emitovana na irskoj televizijskoj mreži „TG4”. Svečanu ceremoniju možete pogledati na platformi „TG4”, kao i na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Disko - folk Fruška gora

  • PDF

Fruškoj treba vekovni mir            Male visine ali zahtevnog terena, koja je jedva kvalifikuje za pojam planine, Fruška gora je mesto posebne dimenzije. To potvrđuje nekolicina vrhova, koji se ovde nazivaju čotovi (Crveni - 539m, Pavlasov - 531m, Isin - 522, Crvena krečana - 512, Iriški venac -  509., Ledinački crni čot - 507, Kraljeva stolica - 502m, Pletena anta - 500m).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odbrana tradicije

  • PDF

Novi broj revije TOPSRBIJA pred čitaocima            Prijateljska sugestija jednog našeg kolege, visoko pozicioniranog u profesionalnim krugovima, sa pokrićem, bila je da su naši tekstovi „preopterećeni“ tradicijom. Izrečena u tonu primedbe, od naše strane bila je shvaćena kao pohvala, jer je upravo suština revije TOPSRBIJA, od prvog dana bila u fokusu tema i njena orijentacija tokom svih prethodnih 27 brojeva.
            Tako je i ovoga puta, možda i više nego ranije, jer osećamo da za tim ima potrebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srđan Olman: ŠTA NAS JE SNAŠLO u Areni Cineplex 1. aprila

  • PDF

Plakat kao pozivnica na stand up nastup Srđana Olmana            Jubilarna godina bioskopa Arena Cineplex donosi novine, ne samo filmskim sladokuscima, nego i posetiocima širih interesovanja.
            Tim povodom, Arena sa zadovoljstvom predstavlja stand up nastup Srđana Olmana „Šta nas je snašlo?” koji će biti održan u četvrtak, 1. aprila u 19 časova u najvećoj sali bioskopa.  Ulaznice po ceni od 800 dinara od danas su u prodaji na blagajnama Arene, a kako je kapacitet sale ograničen i rezervacija ulaznica nemoguća, obezbedite svoje mesto na vreme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Katarina Stevanović Mis turizma Srbije za Mis sveta

  • PDF

Zajednički snimak najlepših devojaka sa Draganom Ćoso            Katarina Stevanović (19 godina), studentkinja Muzičke akademije - smer etnomuzikologija i etnokoreologija, iz Kraljeva, je Mis turizma Srbije za 2020/21. godinu pod licencom Miss Tourism World, što će joj omogućiti da ispred ove asocijacije učestvuje na izboru za najlešu ženu sveta u turizmu na takmičenju koje se uobičajeno održava krajem svake godine (ove godine još nije određeno gde će biti održano završno svetsko takmičenje. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obuka za nastavnike i nastavnice osnovnih i srednjih škola na temu klimatskih promena

  • PDF

Klimatske promene vidljive na svakom koraku            Pozivaju se zainteresoani da se prijave na Obuku za nastavnike i nastavnice na temu klimatskih promena, koju organizuje WWF Adria-Srbija (Svetska organizacija za prirodu), u okviru projekta „Da nam klima štima”, koji podržava Vlada Švedske. Cilj obuke je razvijanje kompetencija nastavnika i nastavnica za primenu interdisciplinarnog pristupa obrazovanju o klimatskim promenama i upotrebu različitih digitalnih alata i interaktivnih tehnika učenja u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Februar u znaku ljubavi i vina

  • PDF

U ambijentu Vinarije Vinum u Sremskim Karlovcima            Iako najkraći u godini, februar je mesec koji nas asocira na najuzvišenije osećanje, a to je ljubav. Hrišćani 14. februara proslavljaju žaštitnike iskrene ljubavi, pravoslavni vernici obeležavaju Svetog Trifuna, zaštitnika vinara, bračne ljubavi i vernosti i iscelitelja, a rimokatolička crkva slavi uspomenu na episkopa Valentina, zaštitnika zaljubljenih.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2019/2020

  • PDF

Sa prigodne svečnosti u holu Izvršnog veća Vojvodine            Maša Rapajić sa Medicinskog fakulteta  najbolji je student Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2019/2020. Nagrada se dodeljuje u vidu sertifikata i novčanog iznosa od 200.000 dinara, a tradicionalni finansijski pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Osim Nagrade za najboljeg studenta Univerziteta u školskoj 2019/2020., Maša Rapajić je i student generacije u oblasti medicinskih nauka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SVE SPREMNO ZA IZBOR MISS TURIZMA SRBIJE 2021

  • PDF

Sa prethodnog izbora za Miss            Organizacija Miss Turizma Srbije pod licencom Miss Tourism World već sedmu godinu za redom organizuje najprestižniji događaj u Srbiji, promovišući turizam kako u Srbiji i regionu, tako i u celom svetu, i sve to pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i podršku Turističke organizacije Srbije i drugiih prijatelja i medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com