Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Goran Obradović: Koliko vredi trener u Srbiji?!!

  • PDF

Goran ObradovićJugoslavija, a kasnije i Srbija nisu imale mnogo velikih rezultata u atletici. Na OI u Londonu, 1948. Ivan Gubijan je u kladivu osvojio srebrnu medalju, a Franjo Mihalić je u maratonu, na OI u Melburnu 1956. godine osvojio srebrnu medalju.
Dragutin Topić, naš najtrofejniji atletičar, osvajao je zlato na Evropskom prvenstvu u Splitu 1990., zlato na Evropskom u dvorani u Stokholmu 1996. i bronzu 1997. na Svetskom dvoranskom u Parizu i Olivera Jeftić 2006. godine je u maratonu, na Evropskom prvenstvu u Geteborgu osvojila srebrnu medalju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Amerikanac Čarli Keter menja negativnu sliku u svetu o Srbiji

  • PDF

Čarli KeterBeogradska produkcijska kuća “Light paradisco”, započinje projekat pod nazivom“Yankee Doodle went to Serbia“, kojim će biti obuhvaćeno desetak gradova u Srbiji. glavni akter televizijskog serijala je Amerikanac Čarli Keter, koji već nekoliko godina svojim prilozima na društvenim mrežama menja uobičajenu, negativnu sliku u svetu o našoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosađani šire izazov planinskog skejtborda

  • PDF

ATB skejtborder u akcijiDugogodišnje iskustvo u vožnji planinskog skejtborda, vođenju Kluba „ATB“ Novi Sad i organizovanju tradicionalne manifestacije „Izazov u planinskom skejtbordu“, iznedrilo je profesionalne vozače i evropske vicešampione, velike zaljubljenike u adrenalin, brzinu i prašinu upravo u Vojvodini i Novom Sadu. Članovi KPS „ATB“ su na fruškogorskim padinama izgradili jednu od najdužih (700m) i najbržih (preko 50km/h) staza u svetu i uspeli da se stave na poziciju domaćina 1. Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu u border krosu (6. i 7. septembar 2013.).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konkurs Identitet Beograda za najbolji esej

  • PDF

Izdavačka kuća Hesperiaedu povodom promocije časopisa Limesplus raspisuje konkurse IDENTITET BEOGRADA za najbolji esej, fotografiju, zatim najkraći tvit na tviteru @Hesperiaedu i za najbolji status na ovu temu na Facebook profilu Hesperiaedu. Pravo učešća na konkursu imaju svi studenti na teritoriji Srbije, Republike Srpske kao i učenici srednjih škola i svih dopunskih škola naših državljana u inostranstvu i svi poklonici Beograda, doprinoseći očuvanju kroz svoje radove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Parmak: Mladi u turizmu predstavljaju pravo osveženje

  • PDF

Zoran Parmak, Nevena Sušić (desno) i Ivanka TasićNa štandu Turističke organizacije Novog Sada, prvog dana 35. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, koji je održan od 21-24. februara, Turistička agencija Liberty Travel International iz Beograda, Turistička agencija PanaComp Zemlja čuda iz Novog Sada i Udruženje „Mladi za turizam“, potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski Klub planinskog skejtborda ATB predstavio se na Sajmu turizma

  • PDF

Slobodan Banović (u sredini) predstavio je akjtivnosti ATB skejtord klubaTuristička organizacija Novog Sada, veliki prijatelj Kluba planinskog skejtborda „ATB“ i Manifestacije „Izazov u planinskom skejtbordu“, omogućila je članovima Kluba da se u subotu 23. februara 2013. godine, predstave na 35. Sajmu turizma u Beogradu i na taj način otvorila paket planiranih promotivnih aktivnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Visit Serbia.org dodelio priznanja za najznačajnije projekte u turizmu Srbije

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih za uspomenuTuristički portal "VisitSerbia.org" dodelio je u petak, 22. februara 2013. godine, na Beogradskom sajmu turzma, nagrade najznačajnijim projektima realizovanim u 2112. godini. Turistički radnici koji se bave receptivnim turizmom u Srbiji, dodelili su ukupno
15 priznanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivanka Tasić: Naša šansa su Mladi

  • PDF

Ivanka TasićTuristička agencija PANACOMP ZEMLJA ČUDA, iz Novog Sada, jedna od retkih koja je svoje poslovanje bazirala na receptivnom turizmu, na dovođenje stranih gostiju u našu zemlju. Ovom vidu turizma, kojem su pristupili samo najhrabriji, TA PANACOMP ZEMLJA ČUDA, pridodala je i saradnju sa mladima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raradovan Jokić: Kultura kao turistički proizvod

  • PDF

RADOVAN JOKIĆAtraktivno uređen prostor, zanimljivost destinacije grada, kao centra mnogih dešavanja, manifestacija, festivala, upotpunjen raznovrsanim kupturno-zabavnim programom, štand Turističke organizacije Novog Sada uvek pobuđuje veliko interesovanje. Tako je bilo i na 35. Međunarodnom sajmu turizma, na kojem je od 21. do 24. febrara svoj kulturno-turistički program predstavila i Turistička organizacija Novog Sada. Štand TONS-a je poslovično mesto kreativnog i pažljivo kontorlisanog haosa, na kojem se susreću mnogi posetilaci, prolaznici i domaćini, a nikada ne stvaraju gužvu. U takvoj „sajamskoj“ atmosferi imali smo priliku da razgovaramo sa gospodinom Radovanom Jokićem, akademskim slikarom i pomoćnikom direktora za kulturni turizamTurističke organizacije Novog Sada, koji je prvog dana Sajma turizma u Beogradu bio je domaćin na štandu TO.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Goran Petković otvorio 35. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

  • PDF

Dr Goran PetkovićOvogodišnji jubilarni, 35. Međunarodni sajam turizma u Beogradu otvorio je državni sekretar za turizam, gospodin Goran Petković. U svom pozdravnom govoru uputio je tople reči dobrodošlice svim prisutnima i istakao da je obaveza organizatora da kroz Sajam prenesu poruku da je Srbija zemlja saradnje, aktivna u međunarodnim organizacijama, kao i u saradnji sa zemljama regiona, Evrope i svim prijateljima širom sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com