Sat10242020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

O kvalitetu voda na na novosadskom PMF-u

  • PDF

Dunav kod Novog SadaDepartman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, organizuje od 19.-21. septembra Školu za zaštitu životne sredine - Water Workshop "KVALITET VODA". I ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju izuzetno aktuelnoj temi na koju će govoriti stručnjaci fakulteta u Amfiteataru zgrade Departmana za biologiju i ekologiju (Trg Dositeja Obradovića 2). Svečano otvaranje je u sredu 19. septembra u 9,30h.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PEHAR OPASNIM LASICAMA IZ NOVOG SADA

  • PDF

Mlade Novosađanke šampionke SrbijeNa tradicionalnom državnom takmičenju Saveza izviđača Srbije pod nazivom „Izviđačke igre“, održanom u Kruševcu od 31. avgusta do 2. septembra 2018. godine ekipa „Opasne lasice“, Odreda izviđača „Miroslav Mika Antić“ sa Detelinare iz Novog Sada, osvojila je pehar za prvo mesto u konkurenciji mlađih planinarki (11-15 godina).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uređenje javnih površina u saradnji sa Fondacijom Novi Sad 2021

  • PDF

Pijani sat - simbol Novog SadaKao partner Fondacije „Novi Sad 2021“ i kroz projekat „Nova mesta“, IDEA će tokom septembra urediti male javne površine u Novom Sadu. Ovu kampanju prate vizuali 21 najznačajnijih lokacija u gradu koje imaju istorijski, umetnički, kulturni i društveni značaj, kao potvrda da male stvari postaju velike kada veruješ u ideju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavnici Hrvatskog mikološkog saveza posetili Vlasotince

  • PDF

Gljivari iz Hrvatske oduševljeni lepotom i gostoprimstvom VlasotincaProteklog vikenda u Greveni (Grčka), održan je festival gljiva povodom 15 godina od osnivanja Mikološkog saveza Grčke. Gosti festivala bile su delegacije Mikološko-gljivarskog saveza Srbije i Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza. Kako su članovi GD “Rujnica“ iz Vlasotinca bili jedni od učesnika na predhodnim susretima saveza Grčke, Hrvatske, Srbije i Slovenije, u Hrvatskom gradu Zlataru, potrudili su se da na najbolji način predstave rad svog društva, kao i da turistički promovišu Vlasotince.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JUTARNJA ŠETNJA DO MANASTIRA JAZAK

  • PDF

Stevan Baluban„Rano ujutro u subotu, 11. avgusta, krenuo sam da prošetam po Fruškoj gori. Odlučio sam da pogledam neke gljive koje sam fotkao pre nedelju dana posle kiša koje su trajale danima. Samo sada nedelju dana nije padala kiša. Tri dana duvao je topao vetar koji je kao fen prosušio šumu. Našao sam i neke gljive od prošle subote, ali teško da bi ih povezao da ne znam da su tu bile i ranije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad sigurno mesto za mlade

  • PDF

Mladi žele da se uključe u sve tokove društvaNeazposlenost, nedovoljno učešće mladih, nemanje mogućnosti za putovanje, dodatno usavršavanje i školovanje - čine statističku, medijsku ili društvenu sliku preseka problema mladih u Srbiji. Ipak, vrlo je jednostavno i čak, grubo rečeno, površno oceniti da je najveći problem mladih nezaposlenost, a da su sami mladi često mahom sebični, nezainteresovani i isključivo usmereni ka društvenim mrežama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SUPER PONEDELJAK U NOVOSADSKOJ ARENI CINEPLEX

  • PDF

Praznik za filmofileU ponedeljak, 13. avgusta, Arena Cineplex poklanja svojim posetiocima SUPER PONEDELJAK! Cena ulaznica za SVE FILMOVE iznosiće samo 150 dinara, a prvi radni dan  u trećoj nedelji avgusta ćemo pretvoriti u zabavan bioskopski dan. Super ponedeljak postao je tradicionalno omiljena akcija fanova Arene Cineplex koju centralni novosadski multipleks organizuje 2 puta godišnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poziv Novosađanima na Divan o upravljanje istorijskim gradskim četvrtima

  • PDF

 Podgrađe Petrovaradinske tvrđaveU fokusu narednog Divana koji će biti održan u utorak, 07. avgusta od 19-21 čas u prostorijama u Ulici Beogradska broj 11 u Petrovaradinu, su istorijski gradski predeli.
Do koje mere možemo da ih zaštitimo?
Kako sačuvati ne samo pojedinačne zgrade, već i urbanu strukturu, specifičnu atmosferu, različite slojeve sećanja i društvenih odnosa koji čine ove četvrti?
Kako omogućiti smislen i održiv ekonomski i turistički razvoj ovih mesta uz čuvanje javnih prostora i javnog interesa?
Kako upravljati ovim prostorima uz saradnju sa različitim resorima i učešće zainteresovanih građana?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Češljanje Kopaonika

  • PDF

Teorija jedno - praksa drugoDeveti po redu „Dani borovnica“ (27.-29.07.) i „Dana vrganja“ koji slede od 31. avgusta do 03. septembra, najprestižnije su manifestacija na Kopaoniku u toku letnjih meseci koju uspešno organizuje Turistička organizacija Raške uz podršku opštine, i Turističke organizacije opštine Brus, a u partnerstvu sa MK Mountain Resort-om, i NP „Kopaonik“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poslednji poziv za prijavu ekipa za turnir u malom fudbalu - Rudnica 2018

  • PDF

Srećko Lazarević, predsednik MZ Rudnica, najavljuje fudbalski spektaklMesna zajednica Rudnica, opština Raška, od 03. avgusta 2018. godine organizuje II Turnir u malom fudbalu - Rudnica 2018. Prijavljivanje je u toku i traje do 02. avgusta u 19:00 časova, a izvlačenje parova i otvaranje turnira je 03. avgusta. Ekipu čine 4+2 igrača. Uprkos zebnjama organizatora, turnir prvenac - Rudnica 2017., bio je najjači turnir na teritoriji opštine Raška, sa 42 ekipe iz ceo regiona. Ekipe su došle iz okruženja, Novog Pazara, Raške, Kopaonika, Leška i Leposavića čime je Rudnica, koja se nalazi u geografskom centru nabrojanih naselja, opravdala svoje mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com