Tue09222020

Poslednja izmena:09:09:10 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Zoran Jelenković: Počinje kurs za zvanje gljivar-determinator

  • PDF

Sa prošlogodišnje obuke članova MGSS na KopaonikuSamo godinu dana pošto je Mikološko-gljivraski savez Srbije, ustanovljen 2015. godine sa ciljem razvoja gljivarske etike i zaštite samoniklih gljiva, i njihovog popisa na tlu Srbije, kao očuvanje biološke raznolikosti i održivog razvoja, obučio i sertifikovao prve gljivare u Srbiji, sa znanjem i obavezom da pomognu građanima u trijaži, odnosno nedoumici da li je neka gljiva jestiva ili je nejestiva, stekli su se uslovi da se naučini jedan korak više. Naime, na Kopaoniku, pod pokroviteljstvom MGSS, okupili su se prvi kandidati za zvanje determinarora, koji će prisustvovati predavanjima, počev od ponedeljka, 23. jula pa do kraja sedmice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konferencija o omladinskom turizmu potvrdila značaj uloge mladih u ovoj oblasti privrede

  • PDF

Sa konferencije u Novom SaduKonferencija o omladinskom turizmu u okviru OPENS YOUTH Faira, otvorena je predstavljanjem predloga budućih turističkih vodiča Novog Sada za mlade turiste. Ideja OPENSa da se u okviru Sedmog regionalnog sajma omladinskog turizma OPENS YOUTH Fair stvori arena u kojoj će se otvoreno razgovarati o turističkoj ponudi grada, posebno kada je reč o omladinskom turizmu, pokazala se kao pun pogodak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tatjana Manojlović poručuje: Štitimo životnu sredinu

  • PDF

Tatjana Manojlović (duga s leva) sa saradnicima i Jelene Radivojević (desno), direktoricom hotela Premier Aqua u VrdnikuU sklopu šestog „Tesla global foruma“, održanog na Fruškoj gori, u cilju podsećanja na ideje, vizije i delo našeg velikana naučne misli, u kojem učestvuju studenti iz cele Srbije u vreme njegovog dana rođenja (10. jul), održan je i Tesla Reli. Na Međunarodnom Tesla reliju učestvovalo je više desetina entuzijasta, zaljubljenika u elektična vozila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mala letnja izložba Gljivarskog društva Novi Sad

  • PDF

Zajednički snimak učesnika izložbeGljivarsko društvo Novi Sad (GDNS) održalo je svoju sedmu po redu izložbu pod nazivom "Mala letnja izložba" u Dunavskom parku, u nedelju, 17.06.2018. godine. Pripreme su počele već u petak, kada su ekipe GDNS obišle Sremske šume oko Grabovaca i više lokaliteta na Fruškoj gori u potrazi za gljivama koje će biti izložene. Trka za eksponatima se nastavila i u subotu kada su pročešljane šume oko Morovića i Obedske bare.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fruška gora se budi

  • PDF

Obraćanje predsednika Pokrajinske vlade Igora MirovićaU prelepom ambijentu Kapele mira u Sremskim Karlovcima u sredu, 13. juna održana je konferencija „Buđenje Fruške gore“. Tom prilikom predsednik Pokrajinske vlade, gospodin Igor Mirović, predstavio je infrastrukturne projekte koje realizuje Pokrajinska vlada na teritoriji Fruške gore, najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji, dok je direktor Fondacije Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture, Nemanja Milenković govorio o kulturnim programima koji su planirani da se realizuju do 2021. godine i tokom nje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT fondacija pokreće uređenje dela Petrovaradinske tvrđave

  • PDF

Obnova OpservatorijePetrovaradinska tvrđava kao kulturno-istorijski spomenik od nacionalne važnosti i jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u regionu počinje da dobija novi izgled. EXIT fondacija pokrenula je uređenje dela Petrovaradinske tvrđave na "Hornverku", a prva faza radova, koja obuhvata rekonstrukciju Opservatorije, tj. objekta Male stražare, već je počela u saradnji sa kompanijom NIS, uz podršku Grada Novog Sada i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada. Opservatorija se nalazi u neposrednoj blizini Komunikacione kapije, na samom prilazu Hornverku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoreno prvo kombinovano dečje igralište na Štrandu

  • PDF

Udruženje ”Čepom do osmeha” je ostvarilo još jedan uspeh. Prvo kombinovano igralište u Srbiji na novosadskom Štrandu je svečano otvoreno u petak, 01. juna. Postavljeno je u okviru projekta „Da vežbamo svi“ putem fondacije „Zajednici zajedno“ kompanije NIS i uz podršku grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SOS Taksi dodelio pomoć porodicama sa troje i više dece

  • PDF

Osam porodica dobilo prvu donaciju„SOS Taksi“ Novi Sad, u saradnji sa Udruženjem „Mame Novosađanke“, je i zvanično započeo humanitarnu dvogodišnju kampanju za pomoć porodicama sa troje dece pod nazivom „Da nas bude više“. Prva u nizu akcija održana je u sredu, 16. maja, u Press centru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (SPENS) i ovom prilikom prvih 8 porodica, koje su izabrane od strane Udruženja “Mame Novosađanke”, dobile su bespovratnu donaciju u iznosu od 10.000 dinara, a svakoj od porodica pomoć su lično uručili taksisti, vozači “SOS taksija”. Kako je najavljeno, do kraja ove i tokom cele sledeće godine, svakog drugog meseca novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara dobiće po osam porodica sa troje i više dece, koje kandiduje Udruženje „Mame Novosađanke“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Portpisani protokoli o saradnji OPENSa i studentskih organizacija i institucija

  • PDF

Sa satanka u zgradi Rektorata Novosadskog univerzitetaU zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u četvrtak, 12. aprila, potpisani su protokoli o saradnji između studentskih institucija, studentskih organizacija i OPENSa, kao sledeći korak ka 2019. godini i novim partnerstvima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Vaskršnji turnir za decu u Gračanici u organizaciji TSS i NIS

  • PDF

Neizmerna radost mališana nakon prvog teniskog ispitaTeniski savez Srbije i kompanija NIS u saradnji sa Opštinom Gračanica u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku organizovali su „Vaskršnji turnir za decu“ na kome su mališani imali priliku da kroz igru, druženje i opremu prilagođenu njihovom uzrastu, uz pomoć stručnih trenera, odigraju prvi teniski meč.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com