Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Obeležen Dan oslobođenja Novog Bečeja

  • PDF

Sećanje na oslobodioce Novog BečejaTradicionalno, na dan, 4. oktobra, polaganjem venaca na spomenik palim borcima Crvene armije na Tiskom keju u Novom Bečeju obeležava se Dan Oslobođenja Novog Bečeja. Počast poginulim herojima ruske Crvene armije i Jugoslovenske  Narodnooslobodilačke vojske, odali su predstavnici lokalne samouprave, Ambasade Ruske Federacije, Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vološin“, predstavnici Socijalističke partije Srbije, kao i učenici, ali i drugi građani. - Žrtvu vojnika poginulih u borbi protiv fašizma 1944. godine zarad slobode Novog Bečeja ne smemo nipošto zaboraviti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ladies Night i Arena Fan u Areni Cineplex

  • PDF

Najava specijalne večeriDinamičnu jesenju filmsku sezonu najavljuju već popularni događaji i specijalne večeri namenjene publici Arene Cineplex, kao i skori dolazak domaćih filmova na velika platna.
U sredu, 3. oktobra u 20 časova Arena Cineplex organizuje čuveni Ladies Night na projekciji filma "Zvezda je rođena", kada će sveki posetilac dobiti poklon i uživati u pravom autorskom delu Bredlija Kupera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova atraktivna pešačka staza u Rudnici do izvora Vode Svetog Save

  • PDF

Turizam Raške i Kopaonika dobio još jednu atrakcijuNa devet kilometara od Raške i osamanest od Pančićevog vrha na Kopaoniku, nalazi se Mesna zajednica Rudnica. Poviše sela, na bregu Borovik, postoji u steni šupljina sa vodom koja nigde ne otiče. Taj izvor se naziva „Vodom Svetog Save“ i do kojeg je donedavno, iz sela Rudnice, bio gotovo nemuć pristup. Kao i o svako sveto mesto i o ovom postoji priča. Vraćajući se sa nekog putovanja u manastir Studenicu, Sveti Sava je odocneo i naišavši na jednu pećinu rešio da u njoj sačeka rađanje novog dana. Sledećeg jutra, svršivši molitveno pravilo rešio je da krene dalje, ali pošto je bio žedan, pomolio se Bogu da nađe kakav izvor vode kako bi se okrepio. Na njegovu molitvu, nedaleko od pećine u kojoj je konačio, u steni se pojavi izvor vode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OTVORENE INOVACIJE: MIT ILI PRAKSA?

  • PDF

Projektnim aktivnostima ojačan istraživački potencijal FINS-aRazvoj novog proizvoda je ključna aktivnost koja pokreće globalnu prehrambenu industriju i obuhvata kompletan proces od rađanja ideje do plasiranja novog proizvoda na tržište. Ako se u tom procesu pruži prilika i potrošačima da budu inovatori, kao i naučnicima da uobliče inovativne ideje u gotova rešenja koja koristi industrija - kao što pretpostavlja koncept OTVORENIH INOVACIJA - potencijal za povećanje inovativnosti i konkurentnosti prehrambenog sektora je značajan i u mogućnosti da menja tržište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O kvalitetu voda na na novosadskom PMF-u

  • PDF

Dunav kod Novog SadaDepartman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, organizuje od 19.-21. septembra Školu za zaštitu životne sredine - Water Workshop "KVALITET VODA". I ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju izuzetno aktuelnoj temi na koju će govoriti stručnjaci fakulteta u Amfiteataru zgrade Departmana za biologiju i ekologiju (Trg Dositeja Obradovića 2). Svečano otvaranje je u sredu 19. septembra u 9,30h.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PEHAR OPASNIM LASICAMA IZ NOVOG SADA

  • PDF

Mlade Novosađanke šampionke SrbijeNa tradicionalnom državnom takmičenju Saveza izviđača Srbije pod nazivom „Izviđačke igre“, održanom u Kruševcu od 31. avgusta do 2. septembra 2018. godine ekipa „Opasne lasice“, Odreda izviđača „Miroslav Mika Antić“ sa Detelinare iz Novog Sada, osvojila je pehar za prvo mesto u konkurenciji mlađih planinarki (11-15 godina).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uređenje javnih površina u saradnji sa Fondacijom Novi Sad 2021

  • PDF

Pijani sat - simbol Novog SadaKao partner Fondacije „Novi Sad 2021“ i kroz projekat „Nova mesta“, IDEA će tokom septembra urediti male javne površine u Novom Sadu. Ovu kampanju prate vizuali 21 najznačajnijih lokacija u gradu koje imaju istorijski, umetnički, kulturni i društveni značaj, kao potvrda da male stvari postaju velike kada veruješ u ideju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavnici Hrvatskog mikološkog saveza posetili Vlasotince

  • PDF

Gljivari iz Hrvatske oduševljeni lepotom i gostoprimstvom VlasotincaProteklog vikenda u Greveni (Grčka), održan je festival gljiva povodom 15 godina od osnivanja Mikološkog saveza Grčke. Gosti festivala bile su delegacije Mikološko-gljivarskog saveza Srbije i Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza. Kako su članovi GD “Rujnica“ iz Vlasotinca bili jedni od učesnika na predhodnim susretima saveza Grčke, Hrvatske, Srbije i Slovenije, u Hrvatskom gradu Zlataru, potrudili su se da na najbolji način predstave rad svog društva, kao i da turistički promovišu Vlasotince.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JUTARNJA ŠETNJA DO MANASTIRA JAZAK

  • PDF

Stevan Baluban„Rano ujutro u subotu, 11. avgusta, krenuo sam da prošetam po Fruškoj gori. Odlučio sam da pogledam neke gljive koje sam fotkao pre nedelju dana posle kiša koje su trajale danima. Samo sada nedelju dana nije padala kiša. Tri dana duvao je topao vetar koji je kao fen prosušio šumu. Našao sam i neke gljive od prošle subote, ali teško da bi ih povezao da ne znam da su tu bile i ranije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad sigurno mesto za mlade

  • PDF

Mladi žele da se uključe u sve tokove društvaNeazposlenost, nedovoljno učešće mladih, nemanje mogućnosti za putovanje, dodatno usavršavanje i školovanje - čine statističku, medijsku ili društvenu sliku preseka problema mladih u Srbiji. Ipak, vrlo je jednostavno i čak, grubo rečeno, površno oceniti da je najveći problem mladih nezaposlenost, a da su sami mladi često mahom sebični, nezainteresovani i isključivo usmereni ka društvenim mrežama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com